Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.11.2015. 13:18

(poništenje poziva) Nabavka civilnih dijelova uniformi

Izvor: Akta.ba, 09.11.2015.

Bosna i Hercegovina

Ministarstvo sigurnosti

Granična policija

 

Broj: 17-06-1 -02-3-426/15

Datum: 09.11.2015. godine

 

Na osnovu člana 15. Zakona o Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH" broj: 50/04, 27/07 i 59/09 ) i člana 69. stav (2) tačka d) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine («Službeni glasnik BiH» broj: 39/14), direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, donosi

 

ODLUKU

 

I

Prihvata se preporuka Komisije za javne nabavke, da se okonča, odnosno poništi Otvoreni postupak za nabavku civilnih dijelova uniforme za potrebe Granične policije Bosne i Hercegovine iz razloga što nijedna ponuda nije prihvatljiva.

 

II

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazlože nj e

Granična policija BiH Odlukom broj: 17-06-4-16-2-3689/15 od 28.09.2015. godine pokrenula je postupak javne nabavke civilnih dijelova uniforme za potrebe Granične policije Bosne i Hercegovine. Na javnom otvaranju ponuda održanom 29.10.2015. godine konstatirano je da su u ostavljenom roku pristigle ponude ponuđača:

1. "ASTORIJA COMPANY" d.o.o. Novi Grad, , sa ukupnom cijenom ponude od 53.670,00 KM bez PDV-a,

2. "USLUŽNOST" d.o.o. Sarajevo, , sa ukupnom cijenom ponude od 60.150,00 KM bez PDV i

3. "DANIAL'S" d.o.o. Tešanj, sa ukupnom cijenom ponude od 65.150,00 KM bez PDV-a.

 

Neblagovremenih ponuda nije bilo.

Pregledom pristiglih ponuda utvrđeno je da nijedna od ponuda nije prihvatljiva.

Ponuđač „ASTORIJA" d.o.o. Novi Grad dostavio je izvještaj akreditovanog tijela o vizualnoj kontroli i laboratorijskoj kontroli dostavljenog uzorka cipela iz kojeg je vidljivo da dostavljeni uzorak ne odgovara zahtjevima iz Tenderske dokumentacije, iz razloga što đon cipela nije izrađen od materijala koji su traženi Tenderskom dokumentacijom.

Ponuđač „USLUŽNOST" d.o.o. Sarajevo nije dostavio izvještaje akreditovanih tijela o vizualnoj kontroli i laboratorijskoj kontroli za uzorke cipela i kravata.

Ponuđač „DANIAL'S" d.o.o. Tešanj dostavio je izvještaj akreditovanog tijela o vizualnoj kontroli i laboratorijskoj kontroli koji potvrđuje da dostavljeni uzorci tkanina za košulje nisu u skladu sa zahtjevima iz Tenderske dokumentacije, iz razloga što ne sadrže dovoljan postotak materijala traženih Tenderskom dokumentacijom. Također, ni dostavljeni uzorci cipela nisu u skladu sa Tenderskom dokumentacijom, jer sadrže metalne ringle koje nisu tražene Tenderskom dokumentacijom. Pored navedenog, iz izvještaja akreditovanih tijela o vizualnoj kontroli i laboratorijskoj kontroli uzoraka, vidljivo je da se isti izvještaji ne odnose na uzorke koje je ponuđač dostavio ugovornom organu.

Članom 69. stav (2) tačka d) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine propisano je da je ugovorni organ obavezan poništiti postupak javne nabavke ako nijedna ponuda nije prihvatljiva. Na osnovu naprijed navedenog odlučeno je kao u dispozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba Uredu za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine u roku od 10 ( deset ) dana od dana prijema iste. Žalba se predaje putem Granične policije Bosne i Hercegovine.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: