Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.02.2016. 08:24

Hidrogeološka istraživanja podzemnih voda za potrebe vodosnabdijevanja MZ Rapatnica

Izvor: Akta.ba, 10.02.2016.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

TUZLANSKI KANTON

OPĆINA SREBRENIK

- Općinski načelnik-

 

Broj: 07-4919/15

Datum, 19. 01. 2016. Godine

 

Na osnovu člana 89. stav (1) i 70. stav. (1) i (3) Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), Odluke o izvršenju budžeta općine Srebrenik, („Sužbeni glasnik općine Srebrenik", broj: 10/15) i čl. 38. i 118. Statuta općine Srebrenik („Službeni glasnik općine Srebrenik", broj: 1/08), Općinski načelnik, donosi:

 

ODLUKU

O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

Najpovoljnija prihvatljiva ponuda za javnu nabavku Hidrogeološka istraživanja podzemnih voda za potrebe vodosnabdijevanja MZ Rapatnica je ponuda dostavljena od ponuđača BH BUŠENJE DOO Tuzla u iznosu od 15.701,40 KM (sa PDV-om).

 

OBRAZLOŽENJE

Na osnovu Konkurentskog zahtjeva broj: 07-4919/15 od 31. 12. 2015. godine, objavljenom na Portalu javnih nabavki, obavještenje o nabavci br. 761-7-3-1-3-1/16 od 06. 01. 2016. godine, proveden je postupak prikupljanja ponuda za ugovaranje nabavke Hidrogeološka istraživanja podzemnih voda za potrebe vodosnabdijevanja MZ Rapatnica.

 

Ponude po Konkurentskom zahtjevu za predmetnu nabavku su dostavili sljedeći ponuđači:

1. GEOSERVIS DOO Živinice, u ukupnom iznosu od 15.060,00 KM (bez PDV-a),

2. IBIS-INŽENJERING DOO Banja Luka, u ukupnom iznosu od 97.700,00 KM (bez PDV-a),

3. HIDRO-GEO inžinjering DOO Jelah-Tešanj, u ukupnom iznosu od 17.870,00 KM (bez PDV-a), i

4. BH BUŠENJE DOO Tuzla, u ukupnom iznosu od 13.420,00 KM (bez PDV-a).

 

U prvom dijelu rada Komisije, konstatovano je da su, blagovremeno, pristigle četiri pravilno zatvorene ponude. Nakon toga, Komisija je iščitala ponuđene cijene i završila prvi dio svoga rada.

Pregledanjem ponude ponuđača GEOSERVIS DOO Živinice, Komisija je konstatovala daje ista potpuna tj, da su dostavljeni svi dokazi za kvalifikaciju i isti zadovoljavaju zahtijevane uslove, i prihvatljiva je za daljnje razmatranje.

Pregledanjem ponude ponuđača IBIS-INŽENJERING DOO Banja Luka, Komisija je konstatovala da ista nije prihvatljiva iz razloga što je ponuđač ponudio cijenu koja je iznad vrijednosnog razreda za postupak dodjele ugovora male vrijednosti - konkurentski zahtjev za dostavu ponuda -, te je konstatovano da se ponuda odbacuje kao neprihvatljiva.

Pregledanjem ponuda ponuđača HIDRO-GEO inžinjering DOO Jelah-Tešanj i BH BUŠENJE DOO Tuzla, Komisija je konstatovala da su iste potpune tj, da su dostavljeni svi dokazi za kvalifikaciju i isti zadovoljavaju zahtijevane uslove, i prihvatljive su za daljnje razmatranje.

Računskom provjerom nisu utvrđene računske greške.

Komisija je ocijenila da ponuda dostavljena od ponuđača BH BUSENJE DOO Tuzla ima najveći broj bodova, te je predložila Ugovornom organu da sa istim zaključi ugovor za javnu nabavku 

Hidrogeološka istraživanja podzemnih voda za potrebe vodosnabdijevanja MZ Rapatnica u iznosu od 15.701,40 KM (sa PDV-om), a što je i prihvaćeno.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno, ili preporučenom poštanskom pošiljkom.

Žalba se podnosi u najmanje tri primjerka.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: