Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.04.2017. 10:10

(HR) (izmjena) Nabavka usluga geodetskog snimanja i istražnih radova, izrade projektnih podloga, ishođenja posebnih uvjeta i izrade idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole za zahvat Izgradnja brane Brodarci na Kupi s pripadajućim objektima i uspornim nasipima uz Kupu i Dobru, rekonstrukcija dijelova kanala Kupa-Kupa i pripadajućih nasipa te izgradnja ustave Šišljavić, obodnih nasipa retencije i ostalih regulacijskih građevina u području retencije Kupčina

Izvor: Official Journal of the European Union, 20.04.2017.

Hrvatska-Zagreb: Usluge tehničkog projektiranja u građevinarstvu za objekte niskogradnje

2017/S 077-149811

Hrvatske vode, pravna osoba za upravljanje vodama, 28921383001, Ulica grada Vukovara 220, VGO za srednju i donju Savu, Služba zaštite od štetnog djelovanja voda, Na pažnju (osoba za kontakt): Dražen Ninčević, Stipo Ćurić, Emil Dereš, Davor Golac, Zagreb 10000, Hrvatska. Telefon: +385 35386306/+385 35386304/+385 35386303/+385 16307669. Telefaks: +385 35225521. E-pošta: drazen.nincevic@voda.hr stipo.curic2@voda.hr emil.deres@voda.hr davor.golac@voda.hr

(Dodatak Službenom listu Europske unije, 24.12.2016, 2016/S 249-459836)

Predmet:
CPV:71322000

Usluge tehničkog projektiranja u građevinarstvu za objekte niskogradnje

Umjesto: 

III.2.3) Tehnička sposobnost:

4.3.1. Svaki ponuditelj mora u postupku javne nabave dokazati svoju tehničku i stručnu sposobnost, što dokazuje:

— popisom ugovora o istim ili sličnim uslugama izvršenih u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 3 godine koje prethode toj godini. Popis ugovora sadrži iznos, datum pružene usluge i naziv druge ugovorne strane (Prilog I). Ako je druga ugovorna strana naručitelj u smislu Zakona o javnoj nabavi, popis kao dokaz o uredno pruženoj usluzi sadrži ili mu se prilaže najmanje 1 potvrda potpisana ili izdana od naručitelja (koja sadrži: iznos pružene usluge, datum pružene usluge, naziv druge ugovorne strane i predmeta ugovora), za 1 ili više ugovora, za koje je zbrojeni iznos pruženih usluga jednak ili veći od procijenjene vrijednosti nabave. Ako je druga ugovorna strana privatni subjekt, popis kao dokaz o uredno pruženoj usluzi sadrži ili mu se prilaže najmanje 1 potvrda tog subjekta (koja sadrži: iznos pružene usluge, datum pružene usluge, naziv druge ugovorne strane i predmeta ugovora), a u nedostatku iste vrijedi izjava gospodarskog subjekta uz dokaz da je potvrda zatražena, za 1 ili više ugovora, za koje je zbrojeni iznos pruženih usluga jednak ili veći od procijenjene vrijednosti nabave. Naručitelj zadržava pravo izravno od druge ugovorne strane zatražiti provjeru istinitosti potvrde.

Popis ugovora o istim ili sličnim uslugama izvršenih u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 3 godine koje prethode toj godini mora sadržavati kumulativno sve minimalne uvjete tehničke sposobnosti navedene niže u ovoj točki (od stavka A do stavka D) i to na način da se barem polovica iznosa minimalne tražene vrijednosti ugovora odnosi na stavku A ove točke.

Slične usluge i minimalni uvjeti tehničke sposobnosti ponuditelja u smislu ove točke su:

A) izrada idejnih i/ili glavnih projekata građenja temeljem kojih je ishođena lokacijska dozvola ili odgovarajući upravni akt ili je podnesen zahtjev za ishođenje istog, u smislu Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakona o gradnji (NN br. 153/13) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine br. 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14) ili jednakovrijedno, u dijelu koji se odnosi na:

— nasipe na vodotoku slivne površine 10 000 km2 ili više i duljine 2 km ili više,

— obaloutvrde na vodotoku slivne površine 10 000 km2 ili više i duljine 2 km ili više,

— umjetna korita vodotoka, duljine 2 km ili više,

— odteretne kanale, duljine 2 km ili više,

— lateralne kanale, duljine 2 km ili više,

— brane s akumulacijama, gdje je visina pregrade od dna korita vodotoka do krune pregrade 10 m ili više i gdje je duljina potopljene dionice vodotoka kod maksimalne kote vodostaja 5 km ili više,

— retencije i druge pripadajuće im građevine, gdje je visina pregrade od dna korita vodotoka do krune pregrade 10 m ili više i gdje je duljina potopljene dionice vodotoka kod maksimalne kote vodostaja 5 km ili više.

B) izrada geodetske projektne podloge za izradu idejnih i/ili glavnih projekata zahvata građenja u smislu Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakona o gradnji (NN br. 153/13) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine br. 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14) ili jednakovrijedno;

C) izrada geodetskog projekta kao sastavnog dijela idejnog i/ili glavnog projekta za lokacijsku odnosno građevinsku dozvolu, usklađenog sa Zakonom o prostornom uređenju (NN br. 153/13), Zakonom o gradnji (NN br. 153/13) i Pravilnikom o geodetskom projektu (NN br. 12/14 i 56/14) ili jednakovrijedno;

D) Izrada geomehaničke projektne podloge (geomehaničkog elaborata/izvještaja o provedenim istražnim radovima i laboratorijskim ispitivanjima) za izradu idejnih projekata zahvata građenja u smislu Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakona o gradnji (NN br. 153/13) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine br. 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14) ili jednakovrijedno.

Za svaku od prethodno navedenih grupa usluga (A, B, C i D) mora biti dostavljena najmanje 1 potvrda druge ugovorne strane o uredno izvršenom ugovoru u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 3 godine koje prethode toj godini.

Obrazloženje: Projekt „Izgradnja brane Brodarci na Kupi s pripadajućim objektima i uspornim nasipima uz Kupu i Dobru, rekonstrukcija dijelova kanala Kupa – Kupa i pripadajućih nasipa te izgradnja ustave Šišljavić, obodnih nasipa retencije i ostalih regulacijskih građevina u području retencije Kupčina” je s obzirom na ukupnu duljinu zahvata vrlo opsežan zahvat te je za kvalitetno i cjelovito ispunjenje Usluga izrade projektne dokumentacije i provedbu upravnih postupaka ishođenja akata za provedbu prostornih planova i dozvola za građenje sukladno Zakonu o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakonu o gradnji (NN br. 153/13) u predviđenom roku, potrebno da ponuditelj posjeduje značajno profesionalno iskustvo u ispunjavanju svih vrsta istih ili sličnih usluga navedenih u ovoj točki;

4.3.2. Izjavom ovjerenom i potpisanom od odgovorne osobe ponuditelja s popisom i podacima o stručnom kadru kojim ponuditelj raspolaže (prilog G ove dokumentacije) i koji će sudjelovati u realizaciji projekta, upotpunjeni podacima i dokazima o obrazovnim i stručnim kvalifikacijama i iskustvu svih nužnih članova stručnog tima.

Obrazovne i stručne kvalifikacije i iskustvo pojedinih članova stručnog tima dokazuju se ispunjenim CV obrascima (Prilog H ove dokumentacije) s popisom zahtijevanih dokazivih referenci i odgovarajućim dokazima (izjave, potvrde ili preslike dijelova dokumentacije iz kojih je vidljiva uloga stručnjaka).

Minimalni uvjeti o broju te obrazovnoj i stručnoj kvalifikaciji osoba odgovornih za pružanje usluge su:

Stručnjak 1 – voditelj projektnog tima ponuditelja.

Stručnjak 1 će biti zadužen za koordinaciju cjelokupnog projekta i realizaciju ugovora, za provedbu kontrole kvalitete izrade cjelokupne dokumentacije te za njezin pravovremeni dovršetak. On će općenito biti odgovoran za komunikaciju s projektnim timom naručitelja.

Voditelj projekta može obavljati i funkciju projektanta dijela projekta (stručnjak 2).

Stručnjak 1 mora minimalno ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva ili kulturne tehnike, zvanje: dipl. ing. građ., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.,

— ovlaštenje Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koje ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 70. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine br. 152/08, 124/09, 49/11 i 25/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno dvije dokazive reference da je u funkciji voditelja projektnog tima ili glavnog projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi studijske i/ili projektne dokumentacije (idejni ili glavni projekti) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama („Narodne novine” broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14), od kojih se minimalno jedna referenca mora odnositi na slične usluge grupe A iz točke 4.3.1 dokumentacije za nadmetanje.

Stručnjak 2 – projektant – 6 osoba.

Stručnjak 2 će biti zadužen za izradu idejnog projekta sukladnog funkcionalnim cjelinama zahvata.

Stručnjak 2 mora minimalno ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva i specifičnog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva ili kulturne tehnike, zvanje: dipl. ing. građ., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.,

— ovlaštenje Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koji ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 70. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine br. 152/08, 124/09, 49/11 i 25/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u ispunjenju slične usluge grupe A iz točke 4.3.1. dokumentacije za nadmetanje.

Stručnjak 3 – geodet – 2 osobe

Stručnjak 3 će biti zadužen za izradu geodetskih projektnih podloga za izradu idejnih projekata i za izradu geodetskog projekta.

Stručnjak 3 mora ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva i specifičnog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju geodezije, zvanje: dipl. ing. geod. ili jednakovrijedno,

— ovlaštenje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koji ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera geodezije upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje geodetskih poslova u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 17. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (Narodne novine br. 152/08, 6/11, 56/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji ovlaštenog inženjera geodezije sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geodetske projektne podloge i/ili geodetskog projekta za vodne građevine na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine br. 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14), u dijelu koji se odnosi na:

— nasipe na vodotoku slivne površine 10 000 km2 i više,

— obaloutvrde na vodotoku slivne površine 10 000 km2 i više,

— brane s akumulacijama,

— retencije i druge pripadajuće im građevine.

Stručnjak 4 – geotehničar – 2 osobe.

Stručnjak 4 će biti zadužen za provedbu geotehničkih istražnih radova, laboratorijskih ispitivanja i izradu geomehaničke projektne podloge idejnih projekata sukladnih funkcionalnim cjelinama zahvata.

Stručnjak 4 mora ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva i specifičnog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva ili geotehnike, zvanje: dipl. ing. građ., dipl. ing. geoteh., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.,

— ovlaštenje Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koji ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 70. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine br. 152/08, 124/09, 49/11 i 25/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta ili nadzornog inženjera građenja ili voditelja istražnih radova sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geomehaničkih projektnih podloga i/ili projektne dokumentacije za vodne građevine na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine br. 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14), u dijelu koji se odnosi na:

— nasipe na vodotoku slivne površine 10 000 km2 i više,

— obaloutvrde na vodotoku slivne površine 10 000 km2 i više,

— brane s akumulacijama,

— retencije i druge pripadajuće im građevine.

Obrazloženje: Ovi uvjeti kojima se definira broj projektanata, stručna osposobljenost osoba kojima ponuditelj raspolaže i koji će izrađivati projekt su minimalni uvjeti za obavljanje usluga u opsegu i rokovima iz specifikacije usluga. Kao podloga za definiranje minimalne razine stručnosti koje mora zadovoljiti stručni tim za ispunjenje predmetne usluge korišteni su kriteriji prema Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (Narodne novine br. 78/15.) te Pravilnik o uvjetima za izdavanje suglasnosti pravnim osobama za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša (NN br. 57/10).

Napomena: U svrhu osiguranja neometane i kvalitetne komunikacije između naručitelja i odabranog ponuditelja prilikom izvršenja usluga svi stručnjaci moraju se koristiti hrvatskim jezikom aktivno u govoru i pismu. Ako se stručnjak ne koristi hrvatskim jezikom, odabrani ponuditelj je dužan osigurati prevoditelja;

4.3.3. Izjavom gospodarskog subjekta, ovjerenom i potpisanom od odgovorne osobe s priloženim popisom odgovarajućih alata i tehničke opreme kojima će raspolagati za izradu istovrsnih usluga:

— informatički paketi za dokazivanje mehaničke, statičke, hidrauličke i druge otpornosti i stabilnosti građevine, obradu geodetskih podataka, izradu geodetskih i drugih projektnih podloga (CAD paketi) te za grafičku opremu projektne dokumentacije,

— opremu za provedbu geodetskih snimanja sukladno Zakonu o obavljanju geodetske djelatnosti (NN br. 152/08, 61/11 i 56/13) i važećim podzakonskim propisima,

— opremu za provedbu geotehničkih istražnih radova što uključuje i geomehanički laboratorij u kojem se mogu izvršiti ispitivanja mehaničkih i fizikalnih svojstava tla i materijala koji se ugrađuju u građevinu, u skladu s nacionalnim i međunarodnim normama i dokazima kvalitete temeljem akreditacije laboratorija prema (HRN EN ISO/IEC 17025) s neizostavno priloženim dokazom o akreditaciji laboratorija za obavljanje ispitivanja predviđenih ovim projektnim zadatkom.

Obrazloženje: S obzirom na vrstu poslova i predmet nabave, raspolaganje navedenom tehničkom opremom je osnovni preduvjet za kvalitetno izvršenje predmetnih usluga u traženim rokovima.

IV.2.1) Kriteriji za odabir ponude:

Primjenjuje se kriterij ekonomski najpovoljnije ponude, sukladno članku 82. stavku 1. točki 1. Zakona o javnoj nabavi.

Povjerenstvo za provedbu postupaka javne nabave će obaviti odabir najpovoljnijeg ponuditelja za cjelokupni predmet nabave. Izračunavanje i odabir najpovoljnije ponude izvršit će se vrednovanjem dijelova tehničko-stručne sposobnosti i uspoređivanjem iskazane sveukupne cijene ponude bez PDV-a pomoću jednadžbe i tablice bodovanja.

Pozivom na članak 82. stavak 1. točke 1. Zakona o javnoj nabavi, daje se obrazloženje za primjenu relativnog značaja koji se pridaje svakom pojedinom kriteriju kako slijedi:

Razlozi primjene kriterija za odabir na temelju ekonomski najpovoljnije ponude naručitelj ocjenjuje opravdanim jer kriterij najniže cijene nema dovoljno značenje. Vodeći računa da se studijska dokumentacija koja je predmet nabave izrađuje u sklopu projekta sufinanciranog iz strukturnih fondova EU, te da će ta dokumentacija biti temeljna podloga za prijavu daljnjih projekata za sufinanciranje iz strukturnih fondova EU, te u konačnici i uspješno povlačenje sredstava europskih fondova, naručitelj ocjenjuje bitnim kvalitetu izrađene projektne dokumentacije.

Naručitelj će između prihvatljivih ponuda sposobnih ponuditelja odabrati ekonomski najpovoljniju ponudu na temelju tehničko-stručne sposobnosti i cijene.

U nastavku se daju kriteriji, mjerila i težine kriterija (%) za ocjenjivanje tehničkog dijela ponude, te postupak ocjenjivanja ponuda (način izračuna).

5.4.1. Kriteriji, mjerila i težine kriterija (%) za ocjenjivanje tehničkog dijela ponude

RBr Kriteriji Težina Max. mogući bodovi Max. ponderirani bodovi.

A Specifične reference ponuditelja (Prilog I) 40 %.

(max. 20 referenci navedene stavke se boduje).

Broj izrađenih idejnih i/ili glavnih projekata građenja tipa A iz točke 4.3.1. izrađenih od 2012. do danas za koje je ishođena lokacijska dozvola ili odgovarajući upravni akt ili je podnesen zahtjev za ishođenje istog koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za usluge tipa A iz točke 4.3.1. vrijednosti manje ili jednako od 500 000 HRK te po 2 boda za usluge tipa A iz točke 4.3.1. vrijednosti veće od 500 000 HRK) 40 % 40 16.

B Specifične reference stručnjaka projektnog tima ponuditelja (Prilog H) 50 %.

(max. 10 referenci svake navedene stavke se boduje).

B.1 Reference stručnjaka 1 – voditelja projektnog tima ponuditelja dokumentacije (max. 10 referenci se boduje)

Da je u funkciji voditelja projektnog tima ili glavnog projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi projektne dokumentacije, tip A iz točke 4.3.1. (idejni ili glavni projekti) koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za ukupnu vrijednost ugovora manje ili jednake od 1 000 000 HRK te po 2 boda za ukupnu vrijednost ugovora više od 1 000 000 HRK) 20 % 20 4;

B.2 Reference stručnjaka 2 – projektant (max. 2 reference od svakog stručnjaka se boduju)

Da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi projektne dokumentacije, tip A iz točke 4.3.1. (idejni ili glavni projekti) koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za ukupnu vrijednost ugovora manje ili jednake od 1 000 000 HRK te po 2 boda za ukupnu vrijednost ugovora više od 1 000 000 HRK) 10 % 24 2,4;

B.3 Reference stručnjaka 3 – geodet (max. 5 referenci od svakog stručnjaka se boduje)

Da je u funkciji ovlaštenog inženjera geodezije sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geodetske projektne podloge i/ili geodetskog projekta za usluge B ili C iz točke 4.3.1. koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za usluge tipa B ili C iz točke 4.3.1. manje ili jednake vrijednosti od 100 000 HRK te po 2 boda za usluge tipa B ili C iz točke 4.3.1. vrijednosti veće od 100 000 HRK) 10 % 20 2;

B.4 Reference stručnjaka 4-geotehničar (max. 5 referenci od svakog stručnjaka se boduje)

Da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta ili nadzornog inženjera građenja ili voditelja istražnih radova sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geomehaničkih projektnih podloga i/ili projektne dokumentacije za usluge D iz točke 4.3.1. (po 1 bod za usluge tipa D iz točke 4.3.1. manje ili jednake vrijednosti od 200 000 HRK te po 2 boda za usluge tipa D iz točke 4.3.1. vrijednosti veće od 200 000 HRK) 10 % 20 2.

C Razrada opsega posla koji je predmet nuđenja 10 %

C.1. Vremenski plan rada i izvješćivanje. Ocjenjuje se kvaliteta razrade kroz broj aktivnosti, opis sustava koji će se uspostaviti i predloženi način izvješćivanja naručitelja. 5 % 20 1;

C.2. Angažiranje, organizacija i koordinacija stručnjaka. Ocjenjuje se detaljnost i kvaliteta plana angažiranja, organizacije i koordinacije stručnjaka. 5 % 20 1.

Ukupno (Ti) 28,4.

5.4.2. Ocjenjivanje ponuda (način izračuna)

U svrhu provođenja postupka vrednovanja ponuda ponuditelj je dužan dostaviti slijedeće:

a) Za vrednovanje kriterija A (Specifične reference ponuditelja) ponuditelj je dužan dostaviti popis izrađenih projekata ovjerenih od osobe za zastupanje ponuditelja (Prilog I). Popis treba sadržavati:

— naziv projekta,

— vrsta projekta (A, B, C ili D – od navedenih pod točkom 4.3.),

— godinu završetka ugovora,

— vrijednost ugovora,

— vrijednost dijela ugovora koji se odnosi na projekte navedene pod točkom 4.3.,

— naziv investitora.

b) Za vrednovanje kriterija B (specifična referenca stručnog tima) ponuditelj je dužan dostaviti:

— CV ključnih članova stručnog tima (navedenih pod točkom 5.4.1.B) sa popisom izrađenih projekata (navedenih pod točkom 4.3. sa podacima o vrsti projekata kao u točki 5.4.2.a) (Prilog H).

c) Za vrednovanje kriterija C (razrada opsega posla koji je predmet nuđenja) ponuditelj je dužan dostaviti:

— vremenski plan rada i izvješćivanja,

— plan angažiranja (sati/mjesec), organizacije i koordinacije članova stručnog tima za realizaciju predmeta nabave u ovisnosti o raspoloživosti/dostupnosti pojedinog člana kroz period realizacije projekta, a vezano uz ostale aktivnosti i ugovorne obveze.

5.4.2.1. Ocjenjivanje očekivane kvalitete i ostalih nefinancijskih elemenata

Ocjenjivanje očekivane kvalitete i ostalih nefinancijskih elemenata obično se naziva ocjenjivanje tehničkih elemenata ponude koji se ocjenjuju sukladno kriterijima, podkriterijima i mjerilima danim u prethodnoj tablici su:

— specifične reference ponuditelja,

— specifične reference stručnog tima,

— razrada opsega posla koji je predmet nuđenja.

Ocjenjivanje tehničkog dijela ponuda provodi se ponderiranjem po slijedećoj formuli:

T = 80 % gdje je:

T – Ocjena povoljnosti ponude na temelju tehničkog dijela ponude,

Ti – Zbroj ponderiranih bodova tehničkih elemenata ponude pojedinog ponuđača,

T max – Najveći zbroj ponderiranih bodova tehničkih elemenata ponude od svih ponuđača.

5.4.2.2. Ocjenjivanje financijskog dijela ponude

Ocjenjivanje financijskog dijela ponude provodi se po slijedećoj formuli:

C = 20 % x gdje je:

Ci – Cijena iz ponude,

C min – Najniža cijena od svih ponuđenih,

C – Ocjena financijskog (cjenovnog) dijela ponude.

5.4.2.3. Ukupna i najpovoljnija ocjena ponuditelja

Ukupna (ekonomska) ocjena ponuditelja (E) je zbroj T – tehničke (stručne) i C – financijske ocjene: E = T + C.

Najpovoljnija ponuda je ponuda s najvećim zbrojem ocjena iz tehničkog (stručnog) i financijskog dijela (cijene).

IV.3.4) Rok za dostavu ponuda ili zahtjeva za sudjelovanje:

3.3.2017 (12:00)

IV.3.8) Uvjeti za javno otvaranje ponuda:

3.3.2017 (12:00)

Glasi: 

III.2.3) Tehnička sposobnost:

Svaki ponuditelj mora u postupku javne nabave dokazati svoju tehničku i stručnu sposobnost, što dokazuje:

— popisom ugovora o istim ili sličnim uslugama izvršenih u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 3 godine koje prethode toj godini. Popis ugovora sadrži iznos, datum pružene usluge i naziv druge ugovorne strane (Prilog I). Ako je druga ugovorna strana naručitelj u smislu Zakona o javnoj nabavi, popis kao dokaz o uredno pruženoj usluzi sadrži ili mu se prilaže najmanje 1 potvrda potpisana ili izdana od naručitelja (koja sadrži: iznos pružene usluge, datum pružene usluge, naziv druge ugovorne strane i predmeta ugovora), za 1 ili više ugovora, za koje je zbrojeni iznos pruženih usluga jednak ili veći od procijenjene vrijednosti nabave. Ako je druga ugovorna strana privatni subjekt, popis kao dokaz o uredno pruženoj usluzi sadrži ili mu se prilaže najmanje 1 potvrda tog subjekta (koja sadrži: iznos pružene usluge, datum pružene usluge, naziv druge ugovorne strane i predmeta ugovora), a u nedostatku iste vrijedi izjava gospodarskog subjekta uz dokaz da je potvrda zatražena, za 1 ili više ugovora, za koje je zbrojeni iznos pruženih usluga jednak ili veći od procijenjene vrijednosti nabave. Naručitelj zadržava pravo izravno od druge ugovorne strane zatražiti provjeru istinitosti potvrde.

Popis ugovora o istim ili sličnim uslugama izvršenih u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 3 godine koje prethode toj godini mora sadržavati kumulativno sve minimalne uvjete tehničke sposobnosti navedene niže u ovoj točki (od stavka A do stavka D) i to na način da se barem polovica iznosa minimalne tražene vrijednosti ugovora odnosi na stavku A ove točke.

Slične usluge i minimalni uvjeti tehničke sposobnosti Ponuditelja u smislu ove točke su:

A) Izrada idejnih i/ili glavnih projekata građenja temeljem kojih je ishođena lokacijska dozvola ili odgovarajući upravni akt ili je podnesen zahtjev za ishođenje istog, u smislu Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakona o gradnji (NN br. 153/13) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14) ili jednakovrijedno, na vodotocima I. reda ili jednakovrijednim vodotocima sukladno Odluci o vodama I. reda (NN br. 79/10) u dijelu koji se odnosi na:

— nasipe,

— obaloutvrde,

— umjetna korita vodotoka,

— odteretne kanale,

— lateralne kanale,

— brane s akumulacijama,

— retencije i druge pripadajuće im građevine.

B) Izrada geodetske projektne podloge za izradu idejnih i/ili glavnih projekata zahvata građenja u smislu Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakona o gradnji (NN br. 153/13) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14) ili jednakovrijedno;

C) Izrada geodetskog projekta kao sastavnog dijela idejnog i/ili glavnog projekta za lokacijsku odnosno građevinsku dozvolu, usklađenog sa Zakonom o prostornom uređenju (NN br. 153/13), Zakonom o gradnji (NN br. 153/13) i Pravilnikom o geodetskom projektu (NN br. 12/14 i 56/14) ili jednakovrijedno;

D) Izrada geomehaničke projektne podloge (geomehaničkog elaborata/izvještaja o provedenim istražnim radovima i laboratorijskim ispitivanjima) za izradu idejnih projekata zahvata građenja u smislu Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakona o gradnji (NN br. 153/13) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14) ili jednakovrijedno.

Za svaku od prethodno navedenih grupa usluga (A, B, C i D) mora biti dostavljena najmanje 1 potvrda druge ugovorne strane o uredno izvršenom ugovoru u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 3 godine koje prethode toj godini.

Obrazloženje: Projekt „Izgradnja brane Brodarci na Kupi s pripadajućim objektima i uspornim nasipima uz Kupu i Dobru, rekonstrukcija dijelova kanala Kupa – Kupa i pripadajućih nasipa te izgradnja ustave Šišljavić, obodnih nasipa retencije i ostalih regulacijskih građevina u području retencije Kupčina” je s obzirom na ukupnu duljinu zahvata vrlo opsežan zahvat te je za kvalitetno i cjelovito ispunjenje Usluga izrade projektne dokumentacije i provedbu upravnih postupaka ishođenja akata za provedbu prostornih planova i dozvola za građenje sukladno Zakonu o prostornom uređenju (NN br. 153/13) i Zakonu o gradnji (NN br. 153/13) u predviđenom roku, potrebno da ponuditelj posjeduje značajno profesionalno iskustvo u ispunjavanju svih vrsta istih ili sličnih usluga navedenih u ovoj točki;

4.3.2. Izjavom ovjerenom i potpisanom od odgovorne osobe ponuditelja s popisom i podacima o stručnom kadru kojim ponuditelj raspolaže (prilog G ove dokumentacije) i koji će sudjelovati u realizaciji projekta, upotpunjeni podacima i dokazima o obrazovnim i stručnim kvalifikacijama i iskustvu svih nužnih članova stručnog tima.

Obrazovne i stručne kvalifikacije i iskustvo pojedinih članova stručnog tima dokazuju se ispunjenim CV obrascima (Prilog H ove dokumentacije) s popisom zahtijevanih dokazivih referenci i odgovarajućim dokazima (izjave, potvrde ili preslike dijelova dokumentacije iz kojih je vidljiva uloga stručnjaka).

Minimalni uvjeti o broju te obrazovnoj i stručnoj kvalifikaciji osoba odgovornih za pružanje usluge su:

Stručnjak 1 – voditelj projektnog tima ponuditelja:

Stručnjak 1 će biti zadužen za koordinaciju cjelokupnog projekta i realizaciju ugovora, za provedbu kontrole kvalitete izrade cjelokupne dokumentacije te za njezin pravovremeni dovršetak. On će općenito biti odgovoran za komunikaciju s Projektnim timom naručitelja.

Voditelj projekta može obavljati i funkciju projektanta dijela projekta (stručnjak 2).

Stručnjak 1 mora minimalno ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva ili kulturne tehnike, zvanje: dipl. ing. građ., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.,

— ovlaštenje Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koje ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 70. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine br. 152/08, 124/09, 49/11 i 25/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji voditelja projektnog tima ili glavnog projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi studijske i/ili projektne dokumentacije (idejni ili glavni projekti) vodnih građevina na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14), od kojih se minimalno 1 referenca mora odnositi na slične usluge grupe A iz točke 4.3.1 dokumentacije za nadmetanje.

Stručnjak 2 – projektant – 6 osoba.

Stručnjak 2 će biti zadužen za izradu idejnog projekta sukladnog funkcionalnim cjelinama zahvata.

Stručnjak 2 mora minimalno ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva i specifičnog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva ili kulturne tehnike, zvanje: dipl. ing. građ., mag. ing. aedif., struč. spec.ing. aedif.,

— ovlaštenje Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koji ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 70. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine br. 152/08, 124/09, 49/11 i 25/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u ispunjenju slične usluge grupe A iz točke 4.3.1. dokumentacije za nadmetanje.

Stručnjak 3 – geodet – 2 osobe.

Stručnjak 3 će biti zadužen za izradu geodetskih projektnih podloga za izradu idejnih projekata i za izradu geodetskog projekta.

Stručnjak 3 mora ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva i specifičnog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju geodezije, zvanje: dipl. ing. geod. ili jednakovrijedno.

— ovlaštenje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koji ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera geodezije upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje geodetskih poslova u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 17. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (Narodne novine br. 152/08, 6/11, 56/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji ovlaštenog inženjera geodezije sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geodetske projektne podloge i/ili geodetskog projekta za vodne građevine na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14), ili jednakovrijedno, na vodotocima I. reda ili jednakovrijednim vodotocima sukladno Odluci o vodama I. reda (NN br. 79/10) u dijelu koji se odnosi na:

— nasipe,

— obaloutvrde,

— brane s akumulacijama,

— retencije i druge pripadajuće im građevine,

Stručnjak 4 – geotehničar – 2 osobe.

Stručnjak 4 će biti zadužen za provedbu geotehničkih istražnih radova, laboratorijskih ispitivanja i izradu geomehaničke projektne podloge idejnih projekata sukladnih funkcionalnim cjelinama zahvata.

Stručnjak 4 mora ispunjavati niže navedene uvjete u pogledu kvalifikacija, vještina, općenitog stručnog iskustva i specifičnog stručnog iskustva:

Kvalifikacije i vještine:

— visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva ili geotehnike, zvanje: dipl. ing. građ., dipl. ing. geoteh., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.,

— ovlaštenje Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) ili jednakovrijedno. Osobe (strani državljani) koji ne posjeduju rješenje izdano od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva upisano u evidenciju stranih ovlaštenih osoba ovlaštenih za povremeno ili privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe komore, dužni su dostaviti Izjavu potpisanu od strane ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj navode da će ukoliko njihova ponuda bude odabrana kao najpovoljnija, ishoditi potvrdu iz članka 70. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine br. 152/08, 124/09, 49/11 i 25/13) kojom dokazuju da su podnijeli prijavu odgovarajućoj komori s ciljem dobivanja rješenja kojim se utvrđuje da podnositelj prijave ispunjava propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova projektiranja u svojstvu odgovorne osobe.

Specifično stručno iskustvo:

— minimalno 2 dokazive reference da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta ili nadzornog inženjera građenja ili voditelja istražnih radova sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geomehaničkih projektnih podloga i/ili projektne dokumentacije za vodne građevine na koje upućuje članak 22. Zakona o vodama (Narodne novine broj 153/09, 63/11, 130/11, 56/13 i 14/14), ili jednakovrijedno, na vodotocima I. reda ili jednakovrijednim vodotocima sukladno Odluci o vodama I. reda (NN br. 79/10) u dijelu koji se odnosi na:

— nasipe,

— obaloutvrde,

— brane s akumulacijama,

— retencije i druge pripadajuće im građevine.

Obrazloženje: Ovi uvjeti kojima se definira broj projektanata, stručna osposobljenost osoba kojima ponuditelj raspolaže i koji će izrađivati projekt su minimalni uvjeti za obavljanje usluga u opsegu i rokovima iz specifikacije usluga. Kao podloga za definiranje minimalne razine stručnosti koje mora zadovoljiti stručni tim za ispunjenje predmetne usluge korišteni su kriteriji prema Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (Narodne novine broj 78/15) te Pravilnik o uvjetima za izdavanje suglasnosti pravnim osobama za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša (NN br. 57/10).

Napomena: U svrhu osiguranja neometane i kvalitetne komunikacije između naručitelja i odabranog ponuditelja prilikom izvršenja usluga svi stručnjaci moraju se koristiti hrvatskim jezikom aktivno u govoru i pismu. Ako se stručnjak ne koristi hrvatskim jezikom, odabrani ponuditelj je dužan osigurati prevoditelja;

4.3.3. Izjavom gospodarskog subjekta, ovjerenom i potpisanom od odgovorne osobe s priloženim popisom odgovarajućih alata i tehničke opreme kojima će raspolagati za izradu istovrsnih usluga:

— informatički paketi za dokazivanje mehaničke, statičke, hidrauličke i druge otpornosti i stabilnosti građevine, obradu geodetskih podataka, izradu geodetskih i drugih projektnih podloga (CAD paketi) te za grafičku opremu projektne dokumentacije,

— opremu za provedbu geodetskih snimanja sukladno Zakonu o obavljanju geodetske djelatnosti (NN br. 152/08, 61/11 i 56/13) i važećim podzakonskim propisima,

— opremu za provedbu geotehničkih istražnih radova što uključuje i geomehanički laboratorij u kojem se mogu izvršiti ispitivanja mehaničkih i fizikalnih svojstava tla i materijala koji se ugrađuju u građevinu, u skladu s nacionalnim i međunarodnim normama i dokazima kvalitete temeljem akreditacije laboratorija prema (HRN EN ISO/IEC 17025) s neizostavno priloženim dokazom o akreditaciji laboratorija za obavljanje ispitivanja predviđenih ovim projektnim zadatkom.

Obrazloženje: S obzirom na vrstu poslova i predmet nabave, raspolaganje navedenom tehničkom opremom je osnovni preduvjet za kvalitetno izvršenje predmetnih usluga u traženim rokovima.

IV.2.1) Kriteriji za odabir ponude:

Primjenjuje se kriterij ekonomski najpovoljnije ponude, sukladno članku 82. stavku 1. točki 1. Zakona o javnoj nabavi.

Povjerenstvo za provedbu postupaka javne nabave će obaviti odabir najpovoljnijeg ponuditelja za cjelokupni predmet nabave. Izračunavanje i odabir najpovoljnije ponude izvršit će se vrednovanjem dijelova tehničko-stručne sposobnosti i uspoređivanjem iskazane sveukupne cijene ponude bez PDV-a pomoću jednadžbe i tablice bodovanja.

Pozivom na članak 82. stavak 1. točke 1. Zakona o javnoj nabavi, daje se obrazloženje za primjenu relativnog značaja koji se pridaje svakom pojedinom kriteriju kako slijedi:

Razlozi primjene kriterija za odabir na temelju ekonomski najpovoljnije ponude naručitelj ocjenjuje opravdanim jer kriterij najniže cijena nema dovoljno značenje. Vodeći računa da se studijska dokumentacija koja je predmet nabave izrađuje u sklopu projekta sufinanciranog iz strukturnih fondova EU, te da će ta dokumentacija biti temeljna podloga za prijavu daljnjih projekata za sufinanciranje iz strukturnih fondova EU, te u konačnici i uspješno povlačenje sredstava europskih fondova, naručitelj ocjenjuje bitnim kvalitetu izrađene projektne dokumentacije.

Naručitelj će između prihvatljivih ponuda sposobnih ponuditelja odabrati ekonomski najpovoljniju ponudu na temelju tehničko – stručne sposobnosti i cijene.

U nastavku se daju kriteriji, mjerila i težine kriterija (%) za ocjenjivanje tehničkog dijela ponude, te postupak ocjenjivanja ponuda (način izračuna).

5.4.1. Kriteriji, mjerila i težine kriterija (%) za ocjenjivanje tehničkog dijela ponude

RBr Kriteriji Težina Max. mogući bodovi Max. ponderirani bodovi.

A Specifične reference stručnjaka projektnog tima ponuditelja (Prilog H) 80 %.

A.1 Reference stručnjaka 1-voditelja projektnog tima ponuditelja dokumentacije (max. 10 referenci se boduje).

Da je u funkciji voditelja projektnog tima ili glavnog projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi projektne dokumentacije, tip A iz točke 4.3.1. (idejni ili glavni projekti) koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za ukupnu vrijednost ugovora manje ili jednake od 1 000 000 HRK te po 2 boda za ukupnu vrijednost ugovora više od 1 000 000 HRK) 35 %.

20.

7;

A.2. Reference stručnjaka 2 – projektant (max. 5 reference od svakog stručnjaka se boduju).

Da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi projektne dokumentacije, tip A iz točke 4.3.1. (idejni ili glavni projekti) koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za ukupnu vrijednost ugovora manje ili jednake od 1 000 000 HRK te po 2 boda za ukupnu vrijednost ugovora više od 1 000 000 HRK) 15 % 60 9;

A.3 Reference stručnjaka 3 – geodet (max. 5 referenci od svakog stručnjaka se boduje).

Da je u funkciji ovlaštenog inženjera geodezije sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geodetske projektne podloge i/ili geodetskog projekta za usluge B ili C iz točke 4.3.1. koje će biti bodovane temeljem svoje vrijednosti (po 1 bod za usluge tipa B ili C iz točke 4.3.1. manje ili jednake vrijednosti od 100 000 HRK te po 2 boda za usluge tipa B ili C iz točke 4.3.1. vrijednosti veće od 100 000 HRK) 15 % 20 3;

A.4 Reference stručnjaka 4-geotehničar (max. 5 referenci od svakog stručnjaka se boduje).

Da je u funkciji glavnog projektanta ili projektanta ili nadzornog inženjera građenja ili voditelja istražnih radova sudjelovao u posljednjih 10 godina u izradi geomehaničkih projektnih podloga i/ili projektne dokumentacije za usluge D iz točke 4.3.1. (po 1 bod za usluge tipa D iz točke 4.3.1. manje ili jednake vrijednosti od 200 000 HRK te po 2 boda za usluge tipa D iz točke 4.3.1. vrijednosti veće od 200 000 HRK) 15 % 20 3.

B Razrada opsega posla koji je predmet nuđenja 20 %.

B.1. Vremenski plan rada i izvješćivanje. Ocjenjuje se kvaliteta razrade kroz broj aktivnosti, opis sustava koji će se uspostaviti i predloženi način izvješćivanja naručitelja. 10 % 20 2;

B.2. Angažiranje, organizacija i koordinacija stručnjaka. Ocjenjuje se detaljnost i kvaliteta plana angažiranja, organizacije i koordinacije stručnjaka. 10 % 20 2.

Ukupno (Ti) 26.

5.4.2. Ocjenjivanje ponuda (način izračuna)

U svrhu provođenja postupka vrednovanja ponuda ponuditelj je dužan dostaviti slijedeće:

a) Za vrednovanje kriterija A (specifična referenca stručnog tima) ponuditelj je dužan dostaviti:

— CV ključnih članova stručnog tima (navedenih pod točkom 5.4.1.A) sa popisom izrađenih projekata (navedenih pod točkom 4.3. sa podacima o vrsti projekata kao u Prilog H).

b) Za vrednovanje kriterija B (razrada opsega posla koji je predmet nuđenja) ponuditelj je dužan dostaviti:

— vremenski plan rada sa pobrojanim aktivnostima, opis sustava koji će se uspostaviti i predloženi način izvješćivanja,

— plan angažiranja (sati/mjesec), organizacije i koordinacije članova stručnog tima za realizaciju predmeta nabave u ovisnosti o raspoloživosti/dostupnosti pojedinog člana kroz period realizacije projekta, a vezano uz ostale aktivnosti i ugovorne obveze.

5.4.2.1. Ocjenjivanje očekivane kvalitete i ostalih nefinancijskih elemenata

Ocjenjivanje očekivane kvalitete i ostalih nefinancijskih elemenata obično se naziva ocjenjivanje tehničkih elemenata ponude koji se ocjenjuju sukladno kriterijima, podkriterijima i mjerilima danim u prethodnoj tablici su:

— specifične reference ponuditelja,

— specifične reference stručnog tima,

— razrada opsega posla koji je predmet nuđenja.

Ocjenjivanje tehničkog dijela ponuda provodi se ponderiranjem po slijedećoj formuli:

T = 80 % gdje je:

T – Ocjena povoljnosti ponude na temelju tehničkog dijela ponude,

Ti – Zbroj ponderiranih bodova tehničkih elemenata ponude pojedinog ponuđača,

T max – Najveći zbroj ponderiranih bodova tehničkih elemenata ponude od svih ponuđača.

5.4.2.2. Ocjenjivanje financijskog dijela ponude

Ocjenjivanje financijskog dijela ponude provodi se po slijedećoj formuli:

C = 20 % x gdje je:

Ci – Cijena iz ponude,

Cmin – Najniža cijena od svih ponuđenih,

C – Ocjena financijskog (cjenovnog) dijela ponude.

5.4.2.3. Ukupna i najpovoljnija ocjena ponuditelja

Ukupna (ekonomska) ocjena ponuditelja (E) je zbroj T – tehničke (stručne) i C – financijske ocjene:

E = T + C.

Najpovoljnija ponuda je ponuda s najvećim zbrojem ocjena iz tehničkog (stručnog) i financijskog dijela (cijene).

IV.3.4) Rok za dostavu ponuda ili zahtjeva za sudjelovanje:

9.5.2017 (12:00)

IV.3.8) Uvjeti za javno otvaranje ponuda:

9.5.2017 (12:00)

Ostali dodatni podaci

Informacije koje treba ispraviti ili dodati u odnosnoj dokumentaciji za nadmetanje.

Molimo da za dodatne informacije pogledate dokumentaciju za nadmetanje.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: