Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.03.2016. 10:20

Javna ponuda za preuzimanje akcija emitenta Ekonomik a.d. Zvornik

Izvor: EuroBlic, 19.03.2016.

U skladu sa članom 4. St. 1. i 4. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik" RS broj 65/08, 92/09 i 59/13), ZVORNIČANKA DOO ZVORNIK, Svetog Save 2/2, 75400 Zvornik, kao ponudilac objavljuje

 

JAVNU PONUDU ZA PREUZIMANJE

AKCIJA EMITENTA "EKONOMIK" AD ZVORNIK

 

1. ZVORNIČANKA DOO ZVORNIK, Svetog Save 2/2, 75400 Zvornik na dan objave ove ponude je vlasnik 1.967.186 akcija emitenta „Ekonomik" ad Zvornik, koje su redovne akcije klase "A" pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 1.967.186 glasova u Skupštini emitenta ili 58,0476% od ukupnog broja glasova.

2. U skladu sa članom 30. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("SI, glasnik"RS broj 65/08,92/09 i 59/13), sa ponudiocem zajednički djeluje MIHAILO OSTOJIĆ, Braće Jugovića 8B, 9/42, 75400 Zvornik, koji je vlasnik 326.077 akcija emitenta "Ekonomik" ad Zvornik, koje su redovne akcije klase "A", pojedinačne nominalne vrijed-nosti 1,00 KM, što predstavlja 326.077 glasova u Skupštini emitenta ili 9,6219% od ukupnog broja glasova. Ukupan broj akcija emitenta „Ekonomik" ad Zvornik, lokalne oznake EKON-R-A, u vlasništvu ponudioca i lica koje sa njim zajedenički djeluje iznosi 2.293.263 akcija što predstavlja 2.293.263 glasova u Skupštini emitenta ili 67,6695% od ukupnog broja glasova.

3. Osnovni kapital emitenta iznosi 3.388.918,00 KM, podijeljen na 3.388.918 redovnih (običnih) akcija klase "A" nominalne vrijednosti 1,00 KM.

4. Ova ponuda daje se svim akcionarima emitenta «Ekonomik» ad Zvornik, koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa u Skupštini Društva. Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju koja daje pravo glasa u Skupštini Društva, pod propisanim uslovima i uslovima utvrđenim u ovoj ponudi. Akcije deponovane i plaćene u postupku preuzimanja prenijeće se na ponudioca ZVORNIČANKA DOO ZVORNIK.

5. Za svaku akciju koja je predmet ove ponude ponudilac se obavezuje da će platiti iznos od 0,22 KM.

6. Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane akcije u roku od 10 dana od dana isteka roka važenja ove ponude. Plaćanje će se izvršiti preko Nove banke AD Banja Luka, Kralja Alfonsa XIII 37A, Banja Luka, prenosom novčanih sredstava sa računa ponudioca otvorenog kod ove banke, na račune ili štedne knjižice akcionara koji su deponovali akcije. Ponudilac je na namjenski račun izdvojio novčana sredstva u domaćoj valuti potrebna za plaćanje svih akcija na koje se odnosi ponuda za preuzimanje.

7. Depozitar je Centralni registar hartija od vrijednosti AD Banja Luka, Sime Šolaje 1, 78000 Banja Luka.

8. Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 dana od dana njenog objavljivanja u dnevnim novinama "Blic".

9. Akcionar koji želi prihvatiti ovu ponudu dužan je akcije koje su predmet ponude deponovati kod depozitara, do isteka roka važenja ponude-Svoje akcije s pravom glasa koje su predmet ove ponude, akcionar deponujetako da ovlaštenom berzanskofn posredniku daje potpisan nalog za prihvatanje ove ponude koji sadrži podatke o: ponudi za preuzimanje, akcionaru, akcijama koje se deponuju, bankovnom računu ili štednoj knjižici akcionara i potpis akcionara. Obrazac naloga za prihvatanje ponude za preuzimanje akcionar može preuzeti kod svih berzanskih posrednika ovlaštenih za poslovanje sa hartijama od vrijednosti.

Akcionar ne može raspolagati akcijama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Istekom roka važenja ove ponude smatra se da je akcionar koji je deponovao akcije prihvatio ovu ponudu. Akcionar može povući deponovane akcije tako da berzanskom posredniku daje potpisan nalog za odustajanje od ponude koji sadrži iste podatke kao i nalog za prihvatanje ponude. Akcionar može povući deponovane akcije ako ponudilac ne plati deponovane akcije u roku za plaćanje navedenom u ovoj ponudi ili u slučaju objavljivanja konkurentske ponude za preuzimanje. Povlačenje deponovanih akcija smatraće se odustankom akcionara od prihvatanja ove ponude. Akcionar se ne može odreći prava na povlačenje deponovanih akcija.

10. Ciljevi Ponudioca i njegove namjere u vezi sa Društvom koje preuzima u slučaju uspjeha javne ponude su unapređenje upravljanja Društvom i obavljanja osnovne djelatnosti, jačanje i povećanje stabilnosti poslovanja, te ostvarivanje dugoročnog i stabilnog rasta prihoda i dobiti. Ponudilac ima namjeru ulagati u rekonstrukciju i modernizaciju postojećih poslovnih objekata čime bi se ostvarilo podizanje nivoa kvaliteta usluga Društva. Ponudilac nema namjeru mijenjati sjedište kao ni postojeću djelatnost Društva, dok će broj zaposlenih biti povećavan u skladu sa budućim potrebama Društva.

11. Ponudilac neće kupiti akcije s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo plodouživanja, zabrana raspolaganja i drugi tereti).

Ponudilac snosi troškove koji proizilaze iz ponude, bez obzira na rezultate preuzimanja, osim troškova prihvatanja ponude za preuzimanje koje snose akcionar! koji su prihvatili ponudu.

12. Za istinitost, tačnost i potpunost podataka objavljenih u ponudi za preuzimanje odgovorna su sva lica koja su učestvovala u izradi ili pripremi ponude za preuzimanje.

13. Za štetu koja je nastala zbog neistinitih, netačnih i nepotpunih podataka u ponudi za preuzimanje solidarno odgovaraju sva lica iz prethodne tačke.

 

Ponudilac:

ZVORNIČANKA DOO ZVORNIK,

zastupan po Nova banka AD Banjaluka,

Filijala za poslovanje sa HoV "Broker Nova"

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: