Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.03.2017. 11:41

Javna ponuda za preuzimanje akcionarima emitenta Uslugatrans a.d. Laktaši

Izvor: Glas Srpske, 15.03.2017.

Advantis Broker

 

U skladu sa članom 5. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik RS", broj 65/08, 92/09 i 59/13), Ilija (Dane) Šerbedžija, adresa: Karađorđeva 57,78250 Laktaši, kao Ponudilac objavljuje

 

JAVNU PONUDU ZA PREUZIMANjE

 

akcionarima emitenta "Uslugatrans" a.d. Laktaši, Karađorđeva 37, 78416 Laktaši (u daljem tekstu Emitent), a kako slijedi:

 

1. Osnovni kapital Emitenta 440.666 KM, podijeljen je na 440.666 redovnih (običnih) akcija klase "A" nominalne vrijednosti 1,00 KM.

2. Ilija (Dane) Šerbedžija, adresa: Karađorđeva 57, 78250 Laktaši, vlasnik je 248.448 akcija Emitenta, koje su redovne, pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 248.448 glasova u skupštini Emitenta ili 56,380116 % ad ukupnog broja glasova.

Ponudilac u postupku objavljivanja javne ponude za preuzimanje djeluje samostalno.

3. Ova ponuda daje se svim akcionarima Akcionarskog društva "Uslugatrans" a.d. Laktaši, koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa u skupštini Emitenta. Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju koja daje pravo glasa u skupštini Emitenta, pod propisanim uslovima i uslovima utvrđenim u ovoj ponudi.

4. Za svaku akciju koja je predmet ove ponude Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu od 0,23 KM. Prosječna ponderisana cijena akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci prije nastanka obaveze za preuzimanje, iznosi 0,2022 KM. Ponudilac nije sticao akcije Emitenta u posljednjih godinu dana.

5. Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane akcije u roku od 10 (deset) dana od dana isteka roka važenja ove ponude. Sredstva za plaćanje deponovanih akcija obezbijeđena su namjenskim depozitom kod Nove banke a.d. Banjaluka. Plaćanje će se izvršiti preko Nove banke a.d. Banjaluka, ul. Kralja Alfonsa XIII37A, Banjaluka prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponudioca otvorenog kod ove banke na račune ili štedne knjižice akcionara koji su deponovali akcije.

6. Depozitar je Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka, ul. Sime Šolaje 1,78000 Banjaluka.

7. Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 (trideset) dana od dana njenog objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske" s tim da rok počinje teći od dana objavljivanja.

8. Berzanski posrednik Ponudioca je Brokersko-dilersko društvo "Advantis Broker" a.d. Banjaluka, sa sjedištem u ul. Krajiških brigada 113,78000 Banjaluka.

9. Akcionar koji želi da prihvati ovu ponudu dužan je da akcije koje su predmet ove ponude deponuje kod depozitara, do isteka roka važenja ponude. Svoje akcije s pravom glasa akcionar deponuje isključivo tako da Berzanskom posredniku, ovlašćenom za poslovanje sa hartijama od vrijednosti, daje potpisan nalog za prihvatanje ove ponude. Obrazac naloga za prihvatanje ponude se preuzima i potpisuje kod Berzanskog posrednika, a sadrži:

- podatke o ponudi za preuzimanje,

- podatke o akcionaru,

- podatke o akcijama koje se deponuju,

- podatke o bankarskom računu ili štednoj knjižici akcionara,

- potpis akcionara.

Akcionar ne može raspolagati akpijama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Istekom roka važenja ove ponude smatra se da je akcionar koji je deponovao akcije, prihvatio ovu ponudu. Akcionar može povući deponovane ak-cije tako da Berzanskom posredniku daje potpisan nalog za odustajanje od ove ponude koji sadrži iste podatke kao i nalog za prihvatanje ponude. Akcionar može povući deponovane akcije u slučaju objavljivanja konkurentske ponude za preuzimanje ili ako Ponudilac ne plati akcije u roku za plaćanje navedenom u ovoj ponudi. Povlačenje deponovanih akcija smatraće se odustankom akcionara od prihvatanja ove ponude. Akcionar se ne može odreći prava na povlačenje deponovanih akcija pod uslovima propisanim Zakonom.

10. Ciljevi Ponudioca i njegove namjere u vezi sa Društvom koje preuzima, u slučaju uspjeha javne ponude, su usmjereni na modernizaciju postrojenja, poslovnih objekata i upravljanje Društvom u pravcu budućeg razvoja osnovne djelatnosti društva. Ponudilac ima za cilj da, ukoliko za to budu ispunjeni uslovi, izvrši promjenu pravne forme iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću kako bi smanjio troškove poslovanja. Ponudilac ne planira promjenu mjesta obavljanja djelatnosti Društva koje se preuzima, dok će broj zaposlenih biti u skladu sa buduđim potrebama Društva.

11. Ponudilac neće kupiti akcije Društva s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo plodouživanja i drugi tereti).

12. Ponudilac snosi sve troškove koji proizađu iz ove ponude, bez obzira na konačne rezultate preuzimanja, izuzev troškova prihvatanja ponude koje snosi akcionar koji prihvata ponudu.

13. Za istinitost, tačnost i potpunost podataka objavljenih u ponudi za preuzimanje odgovorna su sva lica koja su učestvovala u izradi ili pripremi ponude za preuzimanje.

14. Za štetu koja je nastala zbog neistinitih, netačnih i nepotpunih podataka u ponudi za preuzimanje solidarno odgovaraju sva lica iz prethodne tačke.

 

Za sve dodatne informacije i objašnjenja o javnoj ponudi i načinu deponovanja akcija radi prihvatanja ponude i načinu isplate ponuđene cijene, obratite se Brokersko-dilerskom društvu "Advantis Broker" a.d. Banjaluka na telefon: +387 51 233 710, faks: +387 51 233 711.

 

 

Ilija (Dane) Šerbedžija

po punomoćniku

Advantis Broker a.d. Banjaluka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: