Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.01.2016. 09:28

Javna ponuda za preuzimanje akcionarima Fabrike obuće FOMG a.d. Mrkonjić Grad

Izvor: Glas Srpske, 29.01.2016.

U sklada sa članom 4. stav 1. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik RS", broj 65/08, 92/09 i 59/13), Tvornica obuće BEMA d.o.o. Banjaluka. adresa: Vojvode Pere Krece bb, 78000 Banjaluka, Bosna i Hercegovina, MB 1981242, kao Ponudilac, objavljuje:

 

JAVNU PONUDU ZA PREUZIMANJE
Akcionarima Fabrike obuće FOMG a.d. Mrkonjić Grad, Cara Lazara bb, 70260 Mrkonjić Grad BiH
 

1.Tvornica obuće BEMA d.o.o. Banjaluka, adresa: Vojvode Pere Krece bb, 78000 Banjaluka, Bosna i Hercegovina, MB 1981242, na dan objave ove ponude je vlasnik 2.079.563 redovnih (običnih) akcija klase "A" emitenta Fabrika obuće FOMG a.d. Mrkonjić Grad, lokalne oznake GOMO-R-A, pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 2.079.563 glasova u akcionarskoj skupštini emitenta ili 69,043949 % od ukupnog broja glasova. Ponudilac u postupku preuzimanja djeluje samostalno.

2. Osnovni kapital emitenta iznosi 3.011.941,00 KM i podijeljen je na 3.011.941 redovnih akcija nomina-lne vrijednosti 1,00 KM.

3. Ova ponuda daje se svim akcionarima Fabrike obuće FOMG a.d. Mrkonjić Grad, koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa na Skupštini Društva. Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju koja daje pravo glasa na Skupštini Društva, pod propisanim uslovima i uslovima utvrđenim u ovoj ponudi.

4. Za svaku akciju koja je predmet ove ponude Ponudilac se obavezuje da će platiti iznos od 0,3291 KM. Ova cijena je utvrćena u skladu sa članom 15. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava i predstavlja knjigovodstvenu vrijednost akcija s pravom glasa, utvrđenu na dan posljednjeg finansijskog izvještaja. Prosječnu ponderisanu cijenu akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci nije moguće izračunati jer nije ispunjen kriterijum likvidnosti.

5. Ponudilac se obavezuje da će platati cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane akcije u roku od 10 (deset) dana od dana isteka roka važenja ove ponude. Novčana sredstva za plaćanje akcija iz ponude ooezbijećena su neopozivom bankarskom garancijom izdatom od strane Nove banke a.d. Banjaluka, adresa: Кralja Alfonsa XIII 37/A, 78000 Banjaluka, naplativu na prvi poziv u korist Centralnog registra hartija od vrijednosta a.d. Banjaluka.
Plaćanje će se izvršiti preko Nove banke a.d. Banjaluka, prenosom novčanih sredstava sa transakcionog računa Ponudioca, otvorenog kod ove banke, na račune ili štedne knjižice akcionara koji su deponovali akcije.

6. Depozitar je Centralni registar hartija od vrijednosti Republike Srpske a.d. Banjaluka, Sime Šodaje 1, 78000 Banjaluka.

7. Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 (trideset) dana od dana njenog objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

8. Berzanski posrednik Ponudioca je Društvo za poslovanje sa hartijama od vrijednosti Raiffeisen CAPITAL a.d. Banjaluka .sa sjedištem u ulici Vase Pelagića 2,78000 Banjaluka.

9. Akcionar koji želi prihvatita ovu ponuda dužan je akcije koje su predmet ove ponude deponovati kod depozitara, do isteka roka važenja ponude. Svoje akcije s pravom glasa akcionar deponuje isključivo tako da bilo kojem Berzanskom posredniku, ovlašćenom za poslovanje sa hartijama od vrijednosti, daje potpisan nalog za prihvatanje ove ponude. Obrazac naloga za prihvatanje ponude za preuzimanje akcionar može preuzeta kod svih berzanskih posrednika ovlašćenih za poslovanje sa hartijama od vrijednosti, a sadrži podatke o: ponudi za preuzimanje, akcionaru, akcijama koje se deponuju, bankarskom računu ili ppedno) knjižici akcionara i potpis akcionara.
Akcionar ne može raspolagati akcijama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Istekom roka važenja ove ponude smatra se da je akcionar koji je deponovao akcije prihvatio ovu ponuda.
Akcionar može povući deponovane akcije tako da berzanskom posredniku ovlašćenom za poslovanje sa hartajama od vrijednosti daje potpisan nalog za oda-stajanje od ove ponude koja sadrži iste podathe kao i nalog za prihvatanje ponude.
Akcionar može povući deponovane akcije do isteka roka važenja ponude ako Ponudilac ne plati akcije u roku za plaćanje navedenom u ovoj ponudi ili u slučaju objavljivanja konkurentske ponude za preuzimanje.
Povlačenje deponovanih akcija smatraće se odustajanjem akcionara od prihvatanja ove ponude. Akcionar se ne može odreći prava na povpačenje deponovanih akcija.

10. Planovi, ciljevi i namjere Ponudioca u slučaju uspjeha javne ponude su; Emitent Fabrika obuće FOMG a.d. Mrkonjić Grad je već dugi niz godina nelikvidno društvo, sa nagomilanim obavezama. Zbog nedostatka osnovnih i obrtnih sredstva, tehnološke zastarjelosti opreme, emitent ne obavlja osnovnu djelatnost - proizvodnju obuće, posljednjih nekoliko godina.
Ukoliko ponuda za preuzimanje uspije, prioritetan cilj bio bi riješita nagomilane obaveze i uspostaviti stabilizaciju društva. Ponudilac kao osnovnu djelatnost obavlja proizvodnju obuću više od deset godina, poznaje kako domaće, tako i međunarodno tržište u predmetnoj oblasti. Koristeći dosadašnja iskustva, Ponudilac želi da zadrži osnovnu djelatnost, kao i mjesto poslovanja.

11. Ponudilac neće kupiti akcije s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo plodouživanja, zabrana raspolaganja i drugi tereta).

12. Ponudilac snosi sve troškove koji proizađu iz ove ponude, bez obzira na rezultate preuzimanja, izuzev troškova prihvatanja ponude za preuzimanje koje snosi akcionar koji prihvata ponudu.

13. Za istinitost, tačnost i potpunost podataka objavljenih u ponudi za preuzimanje odgovorna su lica koja su učestvovala u izradi ili pripremi ponude za preuzimanje.

14. Za štetu koja je nastala zbog neistinitih, netačnih i nepotpunih podataka u ponuda za preuzimanje solidarno odgovaraju sva lica iz prethodne tačke.

15. Za sve dodatne informacije i objašnjenja o javnoj ponudi i načinu deponovanja akcija radi prihvatanja ponude i načinu isplate ponuđene cijene, obratite se Društvu za poslovanje sa hartajama od vrijednostaRaiffeisen CAPITAL. a.d. Banjaluka sa sjedištem u ulida Vase Pelagića 2, 78000 Banjaluka na telefon: +387 51 231 490 i + 387 51 212 542, faks: +387 51 231 491 ili e-mail: info.raiffeisencapital@rbb-sarajevo.raiffeisen.at

 

Tvornica obuće BEMA d.o.o. Banjaluka
zastupan po "Raiffeisen CAPITAL" AD Banjaluka
 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: