Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.02.2017. 14:54

(MK) Nabavka i ugradnja automatiziranog sustava za rukovanje prtljagom

Izvor: Official Journal of the European Union, 31.12.2016.

Hrvatska-Kaštel Štafilić: Sustav za rukovanje prtljagom

2016/S 253-466844

Poziv na nadmetanje – sektorska nabava

Roba

Direktiva 2004/17/EZ

Odjeljak I.: Naručitelj

I.1)Naziv, adrese i kontakt(i)

Zračna luka Split d. o. o.
83462362655
Cesta dr. Franje Tuđmana 1270
Služba(e) za kontakt: Služba za pravne i kadrovske poslove
Na pažnju (osoba za kontakt): Gordana Barada, Ana Crnković
21217 Kaštel Štafilić
Hrvatska
Telefon: +385 21203512
E-pošta: gordana.barada@split-airport.hrana.crnkovic@split-airport.hr
Telefaks: +385 21203422

Internetska adresa(e):

Elektronički pristup podacima: https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?OznakaDokumenta=2016%2fS+005-0029868

Elektronička dostava ponuda i zahtjeva za sudjelovanje: https://eojn.nn.hr/Oglasnik

Daljnje podatke daje: Navedena(e) služba(e) za kontakt

Dokumentacija za nadmetanje i dodatna dokumentacija (uključujući i dokumentaciju za dinamički sustav) dostupna je kod: Navedena(e) služba(e) za kontakt

Ponude ili zahtjevi za sudjelovanje šalju se: Navedena(e) služba(e) za kontakt

I.2)Glavna djelatnost
Djelatnosti povezane sa zračnim lukama
I.3)Nabava u ime drugih naručitelja
Naručitelj nabavlja u ime drugih naručitelja: ne

Odjeljak II.: Predmet nabave

II.1)Opis
II.1.1)Naziv predmeta nabave koji je dodijelio naručitelj:
Nabava i ugradnja automatiziranog sustava za rukovanje prtljagom.
II.1.2)Vrsta ugovora i mjesto izvođenja radova, isporuke robe ili pružanja usluga
Roba
Kupnja
Glavno mjesto ili lokacija radova, isporuke robe ili pružanja usluga: Zračna luka Split d. o. o., Cesta dr. Franje Tuđmana 1270, Kaštel Štafilić.

NUTS kod HR035

II.1.3)Podaci o ugovoru o javnoj nabavi, okvirnom sporazumu ili dinamičkom sustavu nabave (DSN)
Ova obavijest (poziv) uključuje sklapanje ugovora o javnoj nabavi
II.1.4)Podaci o okvirnom sporazumu
II.1.5)Kratak opis ugovora ili nabave(a):
Nabava i ugradnja automatiziranog sustava za rukovanje prtljagom.
II.1.6)Jedinstveni rječnik javne nabave (CPV)

34961000

II.1.7)Podaci o Sporazumu o javnoj nabavi (GPA)
Ugovor obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavi (GPA): ne
II.1.8)Podaci o grupama
Ovaj predmet nabave podijeljen je na grupe: ne
II.1.9)Podaci o alternativnim ponudama (varijantama)
Alternativne ponude (varijante) su dopuštene: ne
II.2)Količina ili opseg predmeta nabave
II.2.1)Ukupna količina ili opseg:
Količina predmeta nabave određena je u Tehničkom opisu (Dodatak 1.) ove dokumentacije za nadmetanje – 1. dio.
Procijenjeni troškovi bez PDV-a: 57 000 000 HRK
II.2.2)Podaci o opcijama
Opcije: ne
II.2.3)Podaci o obnavljanjima
Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
II.3)Trajanje ugovora ili rok izvršenja

Odjeljak III.: Pravni, gospodarski, financijski i tehnički podaci

III.1)Uvjeti koji se odnose na ugovor
III.1.1)Tražena jamstva :
Natjecatelji koji zadovolje sve uvjete iz 1. dijela dokumentacije za nadmetanje, u 2. stupnju ograničenog postupka, prilikom izrade ponude bit će obvezni dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude, određeno u drugom dijelu dokumentacije za nadmetanje. U drugom dijelu dokumentacije bit će određena i ostala jamstva, jamstvo za uredno ispunjenje ugovora, jamstvo za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku.
III.1.2)Glavni uvjeti financiranja i načini plaćanja i/ili uputa na odgovarajuće odredbe koje to reguliraju:
III.1.3)Pravni oblik koji će se poslije odabira zahtijevati od zajednice gospodarskih subjekata:
Za potrebe dostavljanja ponude ili zahtjeva za sudjelovanje naručitelj ne smije od zajednice ponuditelja/natjecatelja ili natjecatelja zahtijevati određeni pravni oblik njihova zajedničkog ustrojstva, ali može poslije odabira od zajednice ponuditelja/natjecatelja zahtijevati određeni pravni oblik u mjeri u kojoj je to potrebno za zadovoljavajuće izvršenje ugovora.
Ukoliko zajednica natjecatelja, u svojem zahtjevu za sudjelovanjem, koristi mogućnost dostave ESPD obrasca, tada zahtjev za sudjelovanjem mora sadržavati ispunjen ESPD obrazac za svakog od članova zajednice ponuditelja (prema uputama u ESPD-u).
S obzirom na to da se u ovom postupku zahtjevi za sudjelovanjem dostavljaju isključivo elektroničkim putem i s obzirom na obvezu potpisivanja ponude naprednim elektroničkim potpisom, nije nužno potpisivati svaki pojedini obrazac ESPD-a. U tom slučaju, osobe odgovorne za zastupanje svakog pojedinog gospodarskog subjekta čije sudjelovanje u ponudi zahtijeva dostavu ESPD-a, daju pisanu punomoć osobi koja će potpisati ponudu naprednim elektroničkim potpisom.
Iz dostavljenih dokumenata moraju biti vidljivi podaci:
— o članu zajednice natjecatelja ovlaštenim za komunikaciju s javnim naručiteljem kao i ovlaštenje da potpiše zahtjev za sudjelovanjem u ime zajednice natjecatelja,
— koji će dio ugovora o javnoj nabavi (predmet, količina, vrijednost i postotni dio) izvršavati pojedini član zajednice natjecatelja.
Odgovornost ponuditelja iz zajednice ponuditelja je solidarna.
Naručitelj neposredno plaćati svakom članu zajednice ponuditelja za onaj dio ugovora o javnoj nabavi koji je on izvršio, ako zajednica ponuditelja ne odredi drugačije.
Natjecatelj koji je samostalno podnio zahtjev ne smije istodobno sudjelovati u zahtjevu zajednice natjecatelja. Član jedne zajednice natjecatelja ne smije istodobno biti član druge zajednice natjecatelja. Naručitelj će na osnovu rezultata pregleda i ocjene zahtjeva, odbiti zahtjev natjecatelja koji je dostavio 2 ili više zahtjeva u kojima je natjecatelj i/ili član zajednice natjecatelja.
Ako zajednica natjecatelja bude pozvana na dostavu ponude, ona samo kao takva, u istom sastavu može dostaviti ponudu te ista zajednica postaje zajednica ponuditelja. Naručitelj će odbiti ponude ponuditelja koji je dostavio 2 ili više ponuda u kojima je ponuditelj i/ili član zajednice ponuditelja.
III.1.4)Ostali posebni uvjeti:
Izvršenje ugovora podliježe posebnim uvjetima: ne
III.2)Uvjeti sudjelovanja
III.2.1)Osobna situacija gospodarskih subjekata, uključujući zahtjeve koji se odnose na upis u strukovne ili obrtne registre
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: Obvezni razlozi isključenja natjecatelja te dokumenti kojima natjecatelj dokazuje da ne postoje razlozi za isključenje:
Natjecatelj će biti isključen:
Ako je gospodarski subjekt ili osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta pravomoćno osuđena za bilo koje od sljedećih kaznenih djela odnosno za odgovarajuća kaznena djela prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta ili države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta:
a) prijevara (članak 236.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 247.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 252.), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 253.), zlouporaba u postupku javne nabave (članak 254.), utaja poreza ili carine (članak 256.), subvencijska prijevara (članak 258.), pranje novca (članak 265.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 291.), nezakonito pogodovanje (članak 292.), primanje mita (članak 293.), davanje mita (članak 294.), trgovanje utjecajem (članak 295.), davanje mita za trgovanje utjecajem (članak 296.), zločinačko udruženje (članak 328.) i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja (članak 329.) iz Kaznenog zakona;
b) prijevara (članak 224.), pranje novca (članak 279.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 293.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.a), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.b), udruživanje za počinjenje kaznenih djela (članak 333.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 337.), zlouporaba obavljanja dužnosti državne vlasti (članak 338.), protuzakonito posredovanje (članak 343.), primanje mita (članak 347.) i davanje mita (članak 348.) iz Kaznenog zakona (Narodne novine br. 110/97, 27/98, 50/00, 129/00,51/01, 111/03, 190/03, 105/04, 84/05, 71/06, 110/07, 152/08, 57/11, 77/11 i 143/12).
Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz ove točke gospodarski subjekt u ponudi dostavlja izjavu. Izjavu daje osoba po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta.
Izjava ne smije biti starija od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave.
U prilogu ove dokumentacije za nadmetanje nalazi se ogledni primjerak Izjave o nekažnjavanju (Prilog I.) koji gospodarski subjekti mogu koristiti prilikom podnošenja ponude, odnosno mogu koristiti i vlastiti obrazac Izjave o nekažnjavanju koji sadržajno mora odgovarati članku 67. Zakona o javnoj nabavi.
Natjecatelj će biti isključen ako nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, osim ako mu prema posebnom zakonu plaćanje tih obveza nije dopušteno ili je odobrena odgoda plaćanja (primjerice u postupku predstečajne nagodbe).
Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz ove točke gospodarski subjekt u ponudi dostavlja:
1. potvrdu Porezne uprave o stanju duga koja ne smije biti starija od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave; ili
2. važeći jednakovrijedni dokument nadležnog tijela države sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje potvrda iz ove točke; ili
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje potvrda ili jednakovrijedni dokument iz ove točke.
Natjecatelj će biti isključen ako je dostavio lažne podatke pri dostavi dokumenata kojima dokazuje da ne postoje obvezni razlozi za isključenje sukladno Glavi IV, Odjeljku 4. Zakona o javnoj nabavi.
U slučaju zajednice natjecatelja, okolnosti isključenja utvrđuju se za sve članove zajednice natjecatelja, pojedinačno i svaki je član zajednice natjecatelja, pojedinačno dužan dostaviti dokumente iz točke 3.1. ove dokumentacije kojima dokazuju da ne postoje razlozi za isključenje.
U slučaju podizvoditelja, okolnosti isključenja utvrđuju se za svakog podizvoditelja i svaki je podizvoditelj dužan dostaviti dokumente iz točke 3.1. ove dokumentacije kojima dokazuju da ne postoje razlozi za isključenje.
Ostali razlozi za isključenje natjecatelja, te dokumenti kojima natjecatelj, dokazuje da ne postoje razlozi za isključenje:
Ako je nad njime otvoren stečaj, ako je u postupku likvidacije, ako njime upravlja osoba postavljena od strane nadležnog suda, ako je u nagodbi s vjerovnicima, ako je obustavio poslovne djelatnosti ili se nalazi u sličnom postupku prema nacionalnim propisima države sjedišta gospodarskog subjekta.
Ako je nad njime pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, ili postupak likvidacije po službenoj dužnosti, ili postupak nadležnog suda za postavljanje osobe koja će njime upravljati, ili postupak nagodbe s vjerovnicima ili se nalazi u sličnom postupku prema nacionalnim propisima države sjedišta gospodarskog subjekta.
Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz točke (3.2.1.) i točke (3.2.2.) dokumentacije za nadmetanje gospodarski subjekt u ponudi ili zahtjevu za sudjelovanje dostavlja:
1. izvod iz sudskog, obrtnog ili drugog odgovarajućeg registra države sjedišta gospodarskog subjekta koji ne smije biti stariji od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave; ili
2. važeći jednakovrijedni dokument koji je izdalo nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje izvod iz točke 1. ili izvod ne sadrži sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti; ili
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje izvod iz točke 1. ili dokument iz točke 2. ili oni ne sadrže sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti.
Napomena: Ukoliko izvodom iz točke 1. ili dokumentom iz točke 2. nisu razjašnjene okolnosti kojima se utvrđuju razlozi isključenja iz točaka 3.2.1. i 3.2.2., gospodarski subjekt mora dostaviti izjavu u skladu s točkom 3. Gospodarski subjekti mogu koristiti predložak izjave koji se nalazi u Prilogu II. ove dokumentacije za nadmetanje.
Ako je gospodarski subjekt u posljednje 2 godine do početka postupka javne nabave učinio težak profesionalni propust koji naručitelj može dokazati na bilo koji način.
Težak profesionalni propust u smislu točke 3.2.3. dokumentacije za nadmetanje je postupanje gospodarskog subjekta u obavljanju njegove profesionalne djelatnosti protivno odgovarajućim propisima, kolektivnim ugovorima, pravilima struke ili sklopljenim ugovorima o javnoj nabavi, a koje je takve prirode da čini tog gospodarskog subjekta neprikladnom i nepouzdanom stranom ugovora o javnoj nabavi ili okvirnog sporazuma koji naručitelj namjerava sklopiti. Težak profesionalni propust kod izvršenja ugovora o javnoj nabavi je takvo postupanje gospodarskog subjekta koje ima kao posljedicu značajne i/ili opetovane nedostatke u izvršenju bitnih zahtjeva iz ugovora koji su doveli do njegova prijevremenog raskida, nastanka štete ili drugih sličnih posljedica.
Postojanje teškog profesionalnog propusta dokazuje naručitelj na temelju objektivne procjene okolnosti svakog pojedinog slučaja.
U slučaju zajednice natjecatelja, okolnosti navedene pod točkama 3.2.1., 3.2.2. i 3.2.3. dokumentacije za nadmetanje utvrđuju se za sve članove zajednice pojedinačno.
Razlozi isključenja iz točke 3.2. primjenjivat će se i na moguće podizvoditelje.
Uvjeti pravne i poslovne sposobnosti natjecatelja te dokumenti kojima dokazuju sposobnost:
Natjecatelj mora u postupku javne nabave dokazati svoj upis u sudski, obrtni, strukovni ili drugi odgovarajući registar države sjedišta gospodarskog subjekta. Upis u registar natjecatelj mora dokazati odgovarajućim izvodom, a ako se on ne izdaje u državi sjedišta gospodarskog subjekta, gospodarski subjekt može dostaviti izjavu s ovjerom potpisa kod nadležnog tijela. Izvod ili izjava ne smije biti starija od 3 mjeseca, računajući od dana početka postupka javne nabave.
U slučaju zajednice natjecatelja, svi članovi zajednice obvezni su pojedinačno dokazati svoju sposobnost iz ove točke. dokumentacije kojima dokazuju sposobnost. Razlozi isključenja iz ove točke primjenjivat će se i na moguće podizvoditelje.
III.2.2)Ekonomska i financijska sposobnost
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: Natjecatelj je obvezan dostaviti sljedeće dokumente i zadovoljiti minimalne razine financijske sposobnosti:
— Bilanca, račun dobiti i gubitka odnosno odgovarajući financijski izvještaj (BON 1 ili BON Plus) ovjeren od bankarske ili financijske institucije, ako je njihovo objavljivanje propisano u državi sjedišta gospodarskog subjekta u posljednje 3 poslovne godine (2013., 2014. i 2015.), a koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci od dana objave poziva u Elektronički oglasnik javne nabave Republike Hrvatske.
Natjecatelj mora zadovoljiti:
Uspješnost poslovanja natjecatelja u posljednje 3 godine. Natjecatelj ne smije imati iskazan gubitak.
Obrazloženje:
Ovim dokazom natjecatelj dokazuje da nema financijske probleme, odnosno probleme s likvidnošću u redovnom poslovanju te sposobnost plaćanja. Nesolventnost natjecatelja vjerojatni je i izravni uzrok nemogućnosti izvršenja obveza iz ugovora, a naručitelju znatno povećava rizik za mogućnost nastajanja materijalne i financijske štete.
— Dokument izdan od bankarskih ili drugih financijskih institucija (BON 2 ili SOL 2 ili jednakovrijedni dokument za glavni račun) kojim se dokazuje solventnost gospodarskog subjekta te nepostojanje naloga za čije pokriće gospodarski subjekt nema sredstava.
Natjecatelj mora zadovoljiti:
Natjecatelj ne smije biti u neprekidnoj blokadi računa duže od 10 dana u posljednjih 6 mjeseci i kumulativno više od 20 dana u posljednjih 6 mjeseci.
Traženi dokument treba biti pribavljen bilo kojeg datuma nakon početka postupka javne nabave od kojeg datuma će se računati i ispunjavanje postavljenog uvjeta.
Obrazloženje:
Ovim dokazom natjecatelj dokazuje da nema financijske probleme odnosno probleme sa solventnošću u redovnom poslovanju. Nesolventnost natjecatelja vjerojatni je i izravni uzrok nemogućnosti izvršenja obveza iz ugovora, a naručitelju znatno povećava rizik za mogućnost nastajanja financijske i materijalne štete.
— Izjavu o ukupnom prometu gospodarskog subjekta i to za svaku od posljednje 3 dostupne financijske godine koje prethode godini (2016.) u kojoj je započeo postupak nabave, ovisno o datumu osnivanja ili početka obavljanja djelatnosti gospodarskog subjekta, ako je informacija o ovim prometima dostupna,
— Natjecatelj mora zadovoljiti:
Ukupni prosječni godišnji promet u posljednje 3 dostupne financijske godine koje prethode godini 2016. u kojoj je započeo postupak nabave (2013., 2014. i 2015.) mora iznositi najmanje 114 000 000 HRK.
Gospodarski subjekti mogu koristiti predložak izjave koji se nalazi u Prilogu III. ove dokumentacije za nadmetanje.
Obrazloženje:
Budući da se ugovor o izvođenju radova namjerava provesti u dužem vremenskom periodu, koji iziskuje značajno korištenje vlastitih financijskih sredstava gospodarskog subjekta, traženim dokazom natjecatelj dokazuje da će pravovremeno podmirivati sve obveze koje će imati tijekom realizacije predmeta nabave, a sve kako ne bi došlo do zastoja u realizaciji ugovora o izvođenju radova, a posljedično i moguće narušavanje funkcionalnosti i operabilnosti zračne luke.
Ako iz opravdanog razloga gospodarski subjekt nije u mogućnosti dostaviti navedene dokaze financijske sposobnosti iz točke 4.2., on može dokazati financijsku sposobnost i bilo kojim drugim dokumentom ako dostavljeni dokaz ima istu dokaznu snagu kao i traženi te kojeg naručitelj smatra prikladnim.
U slučaju zajednice natjecatelja članovi zajednice natjecatelja zajednički dokazuju sposobnost iz točke 4.2.
III.2.3)Tehnička sposobnost
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: Popis ugovora o isporuci robe iste ili slične predmetu nabave, izvršenih u godini u kojoj je započet ovaj postupak javne nabave i tijekom 4 godine koje prethode toj godini. Popis ugovora sadrži vrijednost, datum i naziv druge ugovorene strane. Ako je druga ugovorna strana naručitelj u smislu Zakona o javnoj nabavi, popis kao dokaz o urednoj isporuci sadrži ili mu se prilaže potvrda potpisana ili izdana od naručitelja. Ako je druga ugovorna strana privatni subjekt, popis kao dokaz o uredno isporuci robe sadrži ili mu se prilaže potvrda tog subjekta, a u nedostatku iste vrijedi izjava gospodarskog subjekta uz dokaz da je potvrda zatražena.
Natjecatelj je dužan dostaviti potvrdu/e kojima dokazuje da je uredno izvršio najmanje 1 ili više ugovora (najviše 3) istih ili sličnih predmetu nabave, a koji se odnose na nabavu i ugradnju automatiziranog sustava za rukovanje prtljagom, čiji zbrojeni iznos je minimalno jednak procijenjenoj vrijednosti predmeta nabave i iz kojih mora biti vidljivo da sadržaj svakog pojedinog ugovora obuhvaća minimalno sve sljedeće elemente:
— sustav odlaznih traka koji se sastoji od podsustava za prijavu putnika (pultovi, vage,...), podsustava koji podržava zaštitni pregled prtljage koji se sastoji od pet razina sigurnosne provjere prema European Civil Aviation Conference – ECAC standardu 3, automatiziranog kružnog sortera,
— sustav dolaznih traka s karuselima za preuzimanje prtljage,
— napredni upravljački sustav koji uključuje Sustav za nadzorno upravljanje i prikupljanje podataka – Supervisory Control and Data Acquisition System (SCADA), Računalo za upravljanje sortiranjem – Sorter Allocation Computer (SAC), Sustav kontrole traka – Programmable Logic Controller – PLC, Sustav uparivanja prtljage – Baggage Reconciliation System – BRS.
U slučaju da je Potvrda druge ugovorene strane izdana (ili potpisana) na zajednicu natjecatelja ili neki drugi oblik gdje je više gospodarskih subjekta zajedno izvršilo ugovor, u istoj mora biti jasno naznačeno koje dio ugovora i za koju vrijednost je gospodarski subjekt koji prilaže Zahtjev za sudjelovanjem u ovom postupku javne nabave, izvršio, u suprotnom zahtjev za sudjelovanjem će se ocijeniti nedopustivim.
Naručitelj može izravno od druge ugovorne strane zatražiti provjeru istinitosti potvrde. Svaka tražena potvrda mora imati navod da je ugradnja predmetne robe u zračnoj luci izvedena u fazama uz zadržavanje potpune funkcionalnosti i operabilnosti zračne luke za cijelo vrijeme ugradnje robe.
Obrazloženje:
Predmet nabave je određen na način da predstavlja tehnološku i funkcionalnu cjelinu. Traženi dokazi za dokazivanje tehničke i stručne sposobnosti za izvršenje predmeta nabave su utvrđeni u ovisnosti prema prirodi i važnosti funkcionalnosti sustava kao cjeline. S obzirom na složenost predmeta nabave, a da bi se osigurala dostatna razina tržišnog natjecanja naručitelj omogućava dostavu potvrda o uredno izvršenju ugovora u vremenskom periodu od 4 godine koje prethode godini u kojoj je započet ovaj postupak javne nabave.
Gospodarski subjekt može se, po potrebi za određene ugovore, osloniti na sposobnost drugih subjekata, bez obzira na pravnu prirodu njihova međusobna odnosa. U tom slučaju gospodarski subjekt mora dokazati javnom naručitelju da će imati na raspolaganju resurse nužne za izvršenje ugovora, primjerice, prihvaćanjem obveze drugih subjekata da će te resurse staviti na raspolaganje gospodarskom subjektu. Pod istim uvjetima, zajednica natjecatelja može se osloniti na sposobnost članova zajednice natjecatelja ili drugih subjekata.
Gospodarski subjekti mogu koristiti predložak izjave koji se nalazi u Prilogu IV. ove dokumentacije za nadmetanje.
Navod o tehničkim stručnjacima koji će biti uključeni u ugovor, neovisno o tome pripadaju li oni gospodarskom subjektu, s tim da mora dokazati da će imati na raspolaganju minimalno 2 stručnjaka sa stručnom kvalifikacijom i iskustvom kako slijedi:
1. Voditelj projekta Minimalno obrazovanje
— minimalna završena razina obrazovanja 6* tehničkog smjera.
Minimalne kvalifikacije i vještine:
— znanje engleskog jezika u pismu i govoru (minimalna razina poznavanja jezika B2),
— minimalno 10 godina radnog iskustva,
— napredne vještine znanja i rada na računalu.
Minimalna specifična stručna iskustva:
— u svojstvu voditelja projekta sa iskustvom rada na projektima dobave i ugradnje automatiziranog sustava za rukovanje prtljagom, u kojima se zadržava funkcija i operabilnost zračne luke za vrijeme ugradnje.
2. Stručnjak za kontrolu kvalitete i osiguranje kvalitete
Minimalno obrazovanje:
— minimalno završena razina obrazovanja 6* tehničkog smjera.
Minimalne kvalifikacije i vještine:
— znanje engleskog jezika u pismu i govoru (minimalna razina poznavanja jezika B2),
— minimalno 5 godina radnog iskustva,
— napredne vještine znanja i rada na računalu.
Minimalna specifična stručna iskustva:
— u svojstvu stručnjaka za kontrolu i osiguranje kvalitete sa iskustvom rada na projektima dobave i ugradnje automatiziranog sustava za rukovanje prtljagom, u kojima se zadržava funkcija i operabilnost zračne luke za vrijeme ugradnje.
Gospodarski subjekti mogu koristiti predložak izjave koji se nalazi u Prilogu V. ove dokumentacije za nadmetanje.
* Minimalno završena razina obrazovanja 6 prema Hrvatskom klasifikacijskom okviru (HK01) ili Europskom klasifikacijskom okviru (EQF). Razina obrazovanja 6 podrazumijeva sveučilišni preddiplomski studij ili stručni preddiplomski studij (sveučilišni prvostupnik ili baccalaureus).
Dokazi o obrazovanju i stručnim kvalifikacijama za stručnjake iz točke 4.4. Kao dokaz o obrazovanju natjecatelj je dužan dostaviti presliku diploma, svjedodžbi, certifikata, uvjerenja ili drugih službenih dokumenata iz kojih se nedvojbeno dokazuje da svaki pojedini stručnjak posjeduje traženi stupanj obrazovanja. Kao dokaz o posjedovanju traženih kvalifikacija i vještina natjecatelj dostavlja životopis za svakog navedenog stručnjaka. Kao dokaz minimalnih specifičnih stručnih iskustava gospodarski subjekt dostavlja potvrdu(e) izdanu i potpisanu od druge ugovorene strane iz koji je vidljivo da svi navedeni stručnjaci posjeduju traženo specifično stručno iskustvo. Navedenim dokazima se prilaže Izjava o isključivosti i dostupnosti za svakog stručnjaka.
Napomena: 1 osoba/stručnjak ne može obavljati više od jedne funkcije
Obrazloženje: Traženi dokazi stručne sposobnosti, kako je gore navedeno, predstavljaju minimalne tražene uvjete za stručne osobe koje će biti uključeni u ugovor i isti su neophodni za uspješnu realizaciju predmeta nabave u odgovarajućoj kvaliteti, roku i vrijednosti.
Gospodarski subjekti mogu koristiti predložak izjave koji se nalazi u Prilogu VI. ove dokumentacije za nadmetanje.
Norme osiguranja kvalitete
Natjecatelj je dužan dokazati da u svom poslovanju ima uspostavljen sustav kvalitete ISO 9001:2008 (Hrvatske norme za sustave upravljanja HRN EN ISO 9000 – upravljanje kvalitetom) za područje djelatnosti sukladno predmetu nabave.
Kao dokaz dostavlja se potvrda (certifikat) o uspostavljenom sustavu kvalitete ISO 9001:2008 i HRN EN ISO 9001:2009 izdan od neovisnog tijela koja udovoljavaju hrvatskim normama kojima su prihvaćene europske norme za osposobljenost tijela koja potvrđuju sustave osiguranja kvalitete. Naručitelj priznaje i jednakovrijedne potvrde (certifikate) o sukladnosti sustava osiguranja kvalitete izdane od tijela za potvrđivanje osnovanih u drugim državama članicama, kao i druge dokaze o jednakovrijednim mjerama osiguranja kvalitete.
Norme sustava upravljanja okolišem
Natjecatelj je dužan dokazati da u svom poslovanju ima uveden sustav upravljanjem okolišem EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) ili uspostavljen sustav upravljanja okolišem ISO 14001:2004/AC:2009 (Hrvatske norme za sustav upravljanja okolišem HRN EN ISO 14001:2009/Ispr. 1:2010) za područje djelatnosti sukladno predmetu nabave.
Kao dokaz dostavlja se potvrda (certifikat) o uspostavljenom sustavu upravljanja okolišem izdan od neovisnog tijela koja udovoljavaju propisima Republike Hrvatske koji su usklađeni s pravom Europske unije ili hrvatskim normama kojima su prihvaćene europske ili međunarodne norme za osposobljenost tijela koja potvrđuju sustave upravljanjem okoliša.
Naručitelj priznaje i jednakovrijedne potvrde (certifikate) o sukladnosti sustava upravljanja okolišem izdane od tijela osnovanih u drugim državama članicama kao i druge dokaze o jednakovrijednim mjerama upravljanja okolišem.
Obrazloženje: Tražene norme osiguranja kvalitete i sustava upravljanja okolišem su neophodne za realizaciju predmeta nabave u standardiziranim procedurama provođenja osiguranja i kontrole kvalitete kao i upravljanja okoliša za vrijeme proizvodnje i ugradnje robe te umanjenje mogućih negativnih utjecaja.
Napomena:
U slučaju zajednice natjecatelja članovi zajednice natjecatelja zajednički dokazuju sposobnost iz točke 4.3. dokumentacije za nadmetanje.
Sukladno članku 71. i članku 72. Zakona o javnoj nabavi, za dokaze iz točaka 4.2. i 4.3. dokumentacije za nadmetanje, natjecatelj ili zajednica natjecatelja mogu se osloniti na sposobnost drugih subjekata, bez obzira na pravnu prirodu njihovog međusobnog odnosa. U tom slučaju natjecatelj ili zajednica natjecatelja mora dokazati naručitelju da će imati na raspolaganju nužne resurse, prihvaćanjem obveze drugih subjekata u tu svrhu, kao što je međusobni sporazum ili izjava drugih subjekata s pripadajućim dokazima traženim u točki 4.2. i točki 4.3. dokumentacije za nadmetanje. Pod istim uvjetima, zajednica natjecatelja može se osloniti na sposobnost članova zajednice natjecatelja ili drugih subjekata.
III.2.4)Podaci o rezerviranim ugovorima
III.3)Posebni uvjeti za ugovore o javnim uslugama
III.3.1)Podaci o određenoj profesiji
III.3.2)Osobe odgovorne za izvršenje usluge

Odjeljak IV.: Postupak

IV.1)Vrsta postupka
IV.1.1)Vrsta postupka
Ograničeni 
IV.2)Kriteriji za odabir ponude
IV.2.1)Kriteriji za odabir ponude

Ekonomski najpovoljnija ponuda u odnosu na kriterije niže navedene

1. Kriterij odabira je ekonomski najpovoljnija ponuda sa slijedećim kriterijima. Naručitelj će odabrati samo jednu ekonomski najpovoljniju ponudu, odnosno prihvatljivu ponudu s najvećim izračunatim brojem ocjenjenih bodova prema sljedećim kriterijima i njihovom relativnom značenju: Kriteriji Relativni značaj kriterija Maksimalni broj bodova Cjenovni kriterij 1. Cijena 60 % 60 Ne cjenovni kriteriji; 2. Kvaliteta projektnog rješenja 25 % 25; 3. Garantni rok (dužina roka) 5 % 5; 4. Servis 5 % 5; 5. Rok isporuke robe 5 % 5. Naručitelj će u dokumentaciji za nadmetanje u drugom stupnju ovog postupka javne nabave, u pozivu na dostavu ponude, detaljno razraditi kriterij ekonomski najpovoljnije ponude te odrediti metodologiju bodovanja. Značaj 0

 

IV.2.2)Podaci o elektroničkoj dražbi
Provodi se elektronička dražba: ne
IV.3)Administrativni podaci
IV.3.1)Evidencijski broj koji je dodijelio naručitelj:
04-9/16
IV.3.2)Ranija objava(e) vezana uz isti ugovor
ne
IV.3.3)Uvjeti za preuzimanje dokumentacije za nadmetanje i dodatne dokumentacije(osim za DSN)
Dokumentacija se naplaćuje: ne
IV.3.4)Rok za dostavu ponuda ili zahtjeva za sudjelovanje
7.2.2017 - 10:00
IV.3.5)Jezik(ci) na kojem(ima) ponude ili zahtjevi za sudjelovanje moraju biti sastavljeni
hrvatski.
IV.3.6)Rok valjanosti ponude
IV.3.7)Uvjeti za javno otvaranje ponuda

Mjesto

Zračna luka Split d. o. o., Sala za sastanke.

 

Odjeljak VI.: Dopunski podaci

VI.1)Podaci o obnavljanjima
Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
VI.2)Podaci o fondovima Europske unije
Ugovor je u vezi s projektom i/ili programom koji se financira iz fondova Europske unije: ne
VI.3)Dodatni podaci:
VI.4)Žalbeni postupak
VI.4.1)Tijelo nadležno za žalbeni postupak

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave
95857869241
Koturaška cesta 43/IV
10000 Zagreb
Hrvatska
E-pošta: dkom@dkom.hr
Telefon: +385 14559930
Internetska adresa: www.dkom.hr
Telefaks: +385 14559933

VI.4.2)Podnošenje žalbe
Detaljnji podaci o roku(ovima) za podnošenje žalbe: Žalba se izjavljuje u pisanom obliku. Žalba se dostavlja neposredno, poštom, kao i elektroničkim putem ako su za to ostvareni obostrani uvjeti dostavljanja elektroničkih isprava u skladu s propisom o elektroničkom potpisu. Istodobno s dostavljanjem žalbe Državnoj komisiji, žalitelj je obvezan primjerak žalbe dostaviti i naručitelju na dokaziv način. Žalba se izjavljuje u roku 10 dana i u skladu s člankom 147. Zakona o javnoj nabavi.
VI.4.3)Služba od koje se mogu dobiti podaci o podnošenju žalbe

Služba za pravne i kadrovske poslove
Hrvatska

VI.5)Datum slanja ove objave:
29.12.2016

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: