Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.01.2016. 08:53

Odluka o namjeravanoj reorganizaciji - pripajanju društva Moja banka d.d. Sarajevo, društvu Investiciono-komercijalna banka d.d. Zenica

Izvor: Dnevni Avaz, 21.01.2016.

MOJA BANKA D.D. SARAJEVO

NADZORNI ODBOR

 

Broj: 1- 11399-7/15

Sarajevo, 14.12.2015. godine

 

Na osnovu člana 66. stav 2. Zakona o privrednim društvima („SI.novine FBiH", br:81/15) i člana 51. Statuta MOJA BANKA d.d. SARAJEVO (u daljem tekstu: Banka), na prijedlog Oprave Banke, Nadzorni odbor na vanrednoj sjednici održanoj dana 14.12.2015. godine DONOSI

 

ODLUKU

o namjeravanoj reorganizaciji (PRIPAJANJU)

 

Član 1.

Dioničko društvo MOJA BANKA d.d.- SARAJEVO sa sjedištem na adresi ul. Trg međunarodnog prijateljstva br.25, Sarajevo, registrovano u registru privrednih društava Općinskog suda u Sarajevu, pod matičnim brojem subjekta upisa:65-02-0011-10 (stari broj: 1-25860) namjerava izvršiti reorganizaciju i to pripajanjem dioničkom društvu INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA, sa sjedištem na adresi ul. Trg Bosne i Hercegovine, Zenica, registrovano u registru privrednih društava Općinskog suda u Zenici pod matičnim brojem subjekta upisa:43-02-0014-08 (stari broj:3-592).

 

Član 2.

MOJA BANKA d.d. SARAJEVO će se pripojiti INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA, kao sljedniku prenosom cijele svoje imovine i osnovnog kapitala na banku sljednika, bez provođenja postupka llkvidcije, a banka sljednik će preuzeti prava i obaveze pripojene banke i time postaje univerzalni sukcesor pripojene banke.

 

Član 3.

Banke učesnice sačinit će i obostrano utvrditi prijedlog zajedničkog Elaborata o ekonomskoj opravdanosti pripajanja MOJA BANKA d.d. SARAJEVO banci INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA - Plan reorganizacije kao činjenicu, stručnu i pravno-ekonomsku podlogu za donošenje odluke o pripajanju.

Nakon objavljivanja ove Odluke u sredstvima.javnog informisanja u predviđenom zakonskom roku, Banke učesnice će donijeti odluke o pripajanju društva u istovjetnom tekstu, a na temelju usvojenog Elaborata o ekonomskoj opravdanosti pripajanja - Plan reorganizacije, koji sadrži sve zakonom utvrđene elemente uključujući i plan poslovanja i Neovisno revizorsko mišljenje o pripajanju MOJA BANKA d.d. SARAJEVO banci INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA, i predloženom omjeru zamjene dionica u postupku pripajanja.

 

Član 4.

Statusne promjene pripajanja provest će se sa učinkom na dan 30.06.2016.godine.

 

Član 5.

U skladu sa članom 70. Zakona o privrednim društvima nakon sačinjavanja Elaborata o ekonomskoj opravdanosti pripajanja obavjestit će se i pozvati svi dioničari i povjerioci da izvrše uvid u prijedlog navedenog Elaborata i prijedlog odluke o pripajanju.

 

Član 6.

Zadužuje se Uprava MOJA BANKA d.d. SARAJEVO da provede sve zakonom propisane aktivnosti iz njene nadležnosti kako bi se pripreme za provođenje pripajanja izvršile u skladu sa zakonom.

 

Član 7.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u jednom dnevnom listu.

 

 

INVESTICIONO-KOMERCIJALNA BANKA

DIONIČARSKO DRUŠTVO ZENICA

NADZORNI ODBOR

 

Broj: 01/3 - 21000.4.A5

Zenica, 29.12.2015. godine

 

Na osnovu člana 66. Stav 2. Zakona o privrednim društvima ( „Službene novine FBiH" broj: 81/15) , člana 31. Zakona o bankama („Službene novine FBiH" broj: 39/98, 32/00, 48/01, 41/02, 27/02, 58/02,13/03, 19/03, 28/03 i 66/13), a u skladu sa članom 80. Statuta Investiciono komercijalne banke DD Zenica, Prečišćeni tekst, Nadzorni odbor Banke, na prijedlog Uprave Banke, donosi:

 

ODLUKU

o namjeravanoj reorganizaciji (PRIPAJANJU)

 

Član 1.

Dioničko društvo INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA, sa sjedištem na adresi ul. Trg Bosne i Hercegovine 1, Zenica, registrovano u registru privrednih društava Općinskog suda u Zenici pod matičnim brojem subjekta upisa: 43-02-0014-08 (stari broj:3-592) namjerava izvršiti reorganizaciju i to pripajanjem dioničkog društva MOJA BANKA d.d. SARAJEVO sa sjedištem na adresi ul. Trg međunarodnog prijateljstva br.25, Sarajevo, registrovano u registru privrednih društava Općinskog suda u Sarajevu, pod matičnim brojem subjekta upisa: 65-02-0011-10 (stari broj:l-25860).

 

Član 2.

INVESTICIONO KOMERCIJALNOJ BANCI d.d. ZENICA, kao sljedniku, pripojiće se MOJA BANKA d.d. Sarajevo prenosom cijele svoje imovine i osnovnog kapitala na banku sljednika, bez provođenja postupka likvidacije, a banka sljednik će preuzeti prava i obaveze pripojene banke i time postaje univerzalni sukcesor pripojene banke.

 

Član 3.

Banke učesnice sačinit će i obostrano utvrditi prijedlog zajedničkog Elaborata o ekonomskoj opravdanosti pripajanja MOJA BANKA d.d. SARAJEVO banci INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA - Plan reorganizacije kao činjenicu, stručnu i pravno-ekonomsku podlogu za donošenje odluke o pripajanju.

Nakon objavljivanja ove Odluke u sredstvima javnog informisanja u predviđenom zakonskom roku, Banke učesnice će donijeti odluke o pripajanju društva u istovjetnom tekstu, a na temelju usvojenog Elaborata o ekonomskoj opravdanosti pripajanja -Plan reorganizacije, koji sadrži sve zakonom utvrđene elemente uključujući i plan poslovanja i Neovisno revizorsko mišljenje o pripajanju MOJA BANKA d.d. SARAJEVO banci INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA d.d. ZENICA, i predloženom omjeru zamjene dionica u postupku pripajanja.

 

Član 4.

Statusne promjene pripajanja provest će se sa učinkom na dan 30.06.2016. godine.

 

Član 5.

U skladu sa članom 70. Zakona o privrednim društvima nakon sačinjavanja Elaborata o ekonomskoj opravdanosti pripajanja obavjestit će se i pozvati svi dioničari i povjerioci da izvrše uvid u prijedlog navedenog Elaborata i prijedlog odluke o pripajanju, za čija usvajanja je nadležna Skupšina Banke.

 

Član 6.

Zadužuje se Uprava INVESTICIONO KOMERCIJALNE BANKA d.d. ZENICA da provede sve zakonom propisane aktivnosti iz njerfe nadležnosti kako bi se pripreme za provođenje pripajanja izvršile u skladu sa zakonom.

 

Član 7.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u jednom dnevnom listu.

 

Predsjednik Nadzornog odbora

Eldin Hadžiselimović

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: