Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.06.2015. 08:05

(poništenje poziva) Nabavka usluga izrade tehničke dokumentacije (glavni projekat) za projekat: Izgradnja regionalnog puta R-477a, Kozarska Dubica-Vodice, poddionica Manastir Moštanica-Vodice, dužine 9.450 m

Izvor: eKapija.ba, 01.06.2015.

Na osnovu člana 69. stav (2) tačka du Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj 39/14) i člana 46 Pravilnika o javnim nabavkama JP "Putevi RS" d.o.o. Banja Luka, v.d. Direktor donosi

ODLUKU
O PONIŠTENjU POSTUPKA JAVNE NABAVKE

Usvaja se Izvještaj o radu i preporuka Komisije za nabavku broj: 02-01-JN-1104/15 od 29.05.2015. godine i poništava postupak javne nabavke usluga "Izrade tehničke dokumentacije (glavni projekat) za projekat: Izgradnja regionalnog puta R-477a, Kozarska Dubica - Vodice, poddionica Manastir Moštanica - Vodice, dužine -9.450 t", referenca 015/15, jer "nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva".

Ova Odluka će se objaviti na web stranici www.putevirs.com  istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali uV postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav. 6. Zakona o javnim nabavkama.

III
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

Obrazloženje
Postupak javne nabavke je pokrenut Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 02-01-JN-1104/15 od 01.04.2015. godine putem postupka konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda. Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a je 36.000,00 KM. Obavještenje o nabavci broj: 750-7-2-9-3-4/15 je poslato na objavljivanje dana 13.05.2015. godine, a objavljeno je na Portalu javnih nabavki dana 13.05.2015. godine.

Komisija za javnu nabavku imenovana Odlukom v.d. Direktora broj: 02-01-JN-1104/15 od 14.05.2015. godine je dana 29.05.2015. godine dostavila Izvještaj o radu sa preporukom za poništenje postupka javne nabavke broj: 02-01-JN-I04/15 i Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda broj: 02-01-JN-I04/15 od 28.05.2015. godine u postupku javne nabavke usluga "Izrade tehničke dokumentacije (glavni projekat) za projekat: Izgradnja regionalnog puta R-477a, Kozarska Dubica - Vodice, poddionica Manastir Moštanica - Vodice, dužine ~9.450 tm, referenca 015/15.

U postupku po Izvještaju o radu |e utvrđeno da Je Komisija za javnu nabavku blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno slijedeće:
- da je ukupan broj pristiglih ponuda 3;
- da su blagovremeno zaprimljene 3 ponude
- da nije bilo neblagovremenih ponuda,
- da nijedna od primljenih ponuda niJe prihvatljiva ponuda, jer u postupku provjere kvalifikacija nijedan od ponuđača nije dokazao da je kvalifikovan za nastavak postupka nabavke iz sljedećih razloga:

1. Ponuđač JU Institut za ispitivanje materijala i konstrukcija Republike Srpske (IMK RS Banja Luka) nije dokazao da ispunjava kvalifikacioni uslov iz tačke 2.3 tenderske dokumentacije kako slijedi:
- uz spisak izvršenih ugovora nije dostavio potvrdu o uspješnoj realizaciji za 1 (jedan) geotehnički elaborat (tražena su dva), ili dokaz da je pokušao da obezbijedi takvu potvrdu;
- dostavio je licencu kako je zahtjevano pod tačkom 2.3 a) podtačka 1., ali u licenci nije navedena tražena saobraćajna faza; i
- kod obrazovnih i profesionalnih kvalifikacija ključnog osoblja za poziciju geodete nije dostavio licencu zahtjevanu tenderskom dokumentacijom, a za poziciju projektanta saobraćajne faze predpoženi izvršilac nema potrebno radno iskustvo od 5 godina.

2. Ponuđač Institut za građevinarstvo "lG" d.o.o. Banja Luka nije dokazao da ispunjava kvalifikacioni uslov iz tačke 2.3 tenderske dokumentacije iz razloga što uz spisak izvršenih ugovora nije dostavio potvrdu o us:p]ešnoj realizaciji za 1 (jedan) geotehnički elaborat, ili dokaz da je pokušao da obezbijedi takvu potvrdu.

3. Grupa ponuđača: "Ink Constructor" d.o.o. Banja Luka, "Urbis Centar" d.o.o. Banja Luka i "Ibis inženjering" d.o.o. Banja  Luka (predstavnik Grupe  "Ink Constructor" d.o.o. Banja Luka) nije dokazala da ispunjava kvalifikacione uslove iz gačaka 2.2 i 2.3 tenderske dokumentacije iz sljedećih razloga:
- član Grupe ponuđača a "Ibis inženjering" d.o.o. Banja  Luka  nije dostavio ovjerenu kopiju aktuelnog izvoda iz sudskog registra ne stariJu od tri mjeseca koja je zahtjevana u svrhu dokazivanja da je registrovan za obavljanje predmetne djelatnosti (dostavljeno rješenje o registraciji od 25.05.2012. godine);
- za Grupu ponuđača dostavljen je spisak izvršenih ugovora kako je traženo tenderskom dokumentacijom, ali nedostaje potvrda za 1 uedan) glavni projekat izgradnje, rekonstrukcije ili rehabilitacije puteva regionalnog ili višeg ranga u dužini od minimalno 5,0 kt.

S obzirom na rezultate provjere kvalifikacija ponuđača, Komisija za nabavku je jednoglasno odlučila da, u skladu sa članom 69. stav (2) tačka d) Zakona o javnim nabavkama, v.d. Direktoru JP "Putevi RS" d.o.o. Banja Luka da preporuku da se predmetni postupak javne nabavke poništi, jer "nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva".
Uvažavajući u cjelosti razloge koji se odnose na navedene činjenice, v.d. Direktor je donio Odluku o poništenju postupka nabavke. 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:
Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove Odluke.
Žalba se izjavljuje Kancelariji za razmztranje žalbi Bosne i Hercegovine putem ugvornog organa u pisanoj formi direktno, elektronskim putem ili preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" društvo sa ograničenom odgovornošću Banja Luka, Trg Republike Srpske 8, 78000 Banja Luka.

Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: