Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.02.2016. 08:47

Ponuda za kupovinu dionica DD DUKA & BOSNA Brčko

Izvor: Oslobođenje, 24.02.2016.

Na osnovu Zakona o preuzimanju dioničkih društava ("Službeni glasnik Brčko distrikta BiH", br. 31/05, 33/12 i 34/12) i Rješenja o odobrenju ponude za preuzimanje od strane Komisije za papire od vrijednosti Brčko distrikta BiH broj UP-I-13-15.04-2/16 od 16.02.2016. godine, Bingo d.o.o. export-import Tuzla sa sjedištem u ulici Bosanska poljana bb, 75000 Tuzla (u daljem tekstu: Ponuđač), objavljuje:

Ponudu

za kupovinu dionica DD "DUKA & BOSNA" Brčko

 

Ponuđač

Bingo d.o.o. export-import Tuzla sa sjedištem u ulici Bosanska poljana bb, 75000 Tuzla

Emitent

DD "Duka & Bosna" Brčko, Braće Ćuskića 10, 76000 Brčko registrovan kod Komisije za papire od vrijednosti Brčko distrikta pod registracijskim brojem 02-22-32/06 u registru emitenata.

Postojeći udjel ponuđača u emitentu

Ponuđač posjeduje 824.509 (osamstotinadvadesetčetrihiljadepetstotinadevet) što čini 89,9381% redovnih dionica emitenta.

Ukupan broj dionica emitenta

Dionički kapital emitenta u iznosu od 3.025.281,60 KM se sastoji od ukupno 916.752 (devetstotinašesnaesthiljadasedamstotinapedesetdvije) redovnih dionica klase A nominalne vrijednosti 3,30 KM

Izjava Ponuđača o obavezi kupovine dionica po ovoj ponudi za preuzimanje

Ponuđač se obavezuje da će kupiti svaku dionicu emitenta koja daje pravo glasa u Skupštini Društva pod propisanim uslovima i u uslovima utvrđenim u ovoj ponudi.

Dionice na koje se Ponuda odnosi

Broj dionica emitenta koje su predmet ponude je 92.243 (devedesetdvijehiljadedvijestotinečetrdesettri) ili 10,0619 % redovnih dionica emitenta koje nisu u vlasništvu Ponuđača.

Cijena, rok i način plaćanja

Za svaku dionicu koja je predmet ove ponude Ponuđač se obavezuje platiti iznos od 4,25 KM. Ponuđač se obavezuje da će platiti cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane dionice u roku od 7 (sedam) dana od zadnjeg dana ove ponude.

Plaćanje će se izvršiti preko Registra za vrijednosnih papira FBIH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđača, na račune ili štedene knjižice dioničara koji su deponovali dionice. Dionice deponovane u postupku preuzimanja će biti prenesene na Bingo d.o.o. export-import Tuzla. Bosanska poljana bb, 75000 Tuzla

Firma, sjedište i poslovna adresa depozitara

Registar vrijednosnih papira FBiH Maršala Tita 9/II 71000 Sarajevo

Rok važenja ponude za preuzimanje

Rok važenja ponude za preuzimanje je 28 (dvadeset osam) dana od dana njenog objavljivanja - od 02.03.2016. godine do 30.03.2016.godine. Ponuda za preuzimanje će se objaviti u "Službenom glasniku Bosne i Hercegovine", "Službenom glasniku Brčko distrikta BiH", te u dnevnim listovima iz FBiH i iz RS.

Društvo ovlašteno za prikupljanje odgovora na ponudu za preuzimanje

Registar vrijednosnih papira FBiH Maršala Tita 9/11 71000 Sarajevo

E-mail: info@rvp.ba. Internet-adresa: www.rvp.ba

Radno vrijeme: 8.00 - 16.00 sati svakim danom osim subote i nedjelje.

Cilj i namjera Ponuđača u slučaju uspjeha ove ponude za preuzimanje

Preuzimanje vlasništva nad kompanijom u 100% iznosu u roku trajanja ponude za preuzimanje, te upravljanje Društvom u pravcu njegovog daljeg razvoja i jačanja.

Dostavljanje odgovora na ponudu za preuzimanje

 

Vlasnik traženog vrijednosnog papira u toku trajanja ponude od 02.03.2016. do 30.03.2016. godine, prihvaća ponudu neposredno - ličnim dolaskom u sjedište Registra za vrijednosne papire FBiH u Sarajevu, te posredno - preporučenom poštanskom dostavom potrebne dokumentacije (navedene u sljedećem stavu, tačka a.) na adresu u Sarajevu;

a)   Fizičko lice mora sa sobom donijeti:

* Ovjerenu kopiju osobne iskaznice ili pasoš (kod stranaca)

* Potvrdu iz ClPS-a o mjestu prebivališta

* Broj dionica koje posjeduje i želi prodati

* Broj vlasničkog računa kod Centralnog registra Brčko sa izvoda iz Centralnog registra Brčko

* Dokaz o tekućem ili štednom računu vlasnika dionica otvoren kod banke, na koji će se izvršiti plaćanje po okončanju ponude za preuzimanje.

b) Pravno lice mora sa sobom donijeti:

* Izvod iz nadležnog Registra (original ili ovjerena kopija) u kojem je registrirano pravno lice s podacima o zakonskom zastupniku, ne stariji od 6 mjeseci

* Ovjerenu kopiju lične karte zakonskog zastupnika, izjava o deponovanom potpisu zastupnika

* Ovjerenu punomoć kojom zakonski zastupnik pravnog lica ovlašćuje osobu da može ispuniti i potpisati potrebne formulare, ako to neće učiniti sam zakonski zastupnik uz ovjerenu kopiju lične karte opunomoćnika

* Broj dionica koje posjeduje i želi prodati

* Broj vlasničkog računa kod Centralnog registra Brčko sa izvoda iz Centralnog registra Brčko

* Kopiju ugovora s bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe

Vlasnik vrijednosnog papira može također prihvatiti ponudu za preuzimanje posredno, tako da preporučenom poštom pošalje potrebnu dokumentaciju koja mora prispjeti najkasnije do 30.03.2016. godine na adresu Registra. Pošiljke prispjele nakon navedenog datuma neće biti razmatrane. Dioničar ne može raspolagati dionicama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Dioničari koji žele prihvatiti ponudu trebaju najkasnije do isteka roka važenja ponude predati Registru pisani nalog (NP2) za prihvatanje ponude, ovjeren od strane notara. Nalog za prihvat ponude moguće je dostaviti neposredno Registru ili putem pošte. Potpis nalogodavca/dioničara ili punomoćnika na nalogu mora biti ovjeren od strane notara. Ako se nalog za prihvat ponude upućuje poštom, isti mora biti zaprimljen u Registru najkasnije zadnji dan roka važenja ponude. Uslov za provodivost i urednost naloga je da podaci o vlasniku vrijednosnih papira registrirani u sistemu Registra odgovaraju podacima upisanim u nalogu NP2 i da je pozicija registrovana na registarskom računu, osim ako su dionice upisane u skrbničkom računu, kada prihvatanje ponude obavlja skrbnik.

Ukoliko se pregledom naloga NP2 koji su pristigli poštom utvrdi da podaci vlasnika ne odgovaraju podacima upisanim u sistemu Registra, ovlašteni zaposlenik Registra će putem telefona dati upute za ispravku podataka i uputiti pismenu obavijest o načinu otklanjanja nedostataka. Ukoliko nalog za ispravku podataka ne stigne do kraja roka trajanja ponude za preuzimanje, zaprimljeni nalog smatrat će se da nije ni dostavljen.

Povlačenje ponuđenih vrijednosnih papira

Do isteka važenja ponude ili ako Ponuđač ne plati dionice u roku za piaćanje, te u slučaju podnošenja konkurentske ponude za preuzimanje, dioničar može deponovane dionice povući. Povlačenje ima učinak odustanka od prihvatanja ponude za preuzimanje, odnosno učinak raskida ugovora.

Dioničar se ne može odreći prava na povlačenje deponovanih dionica

Klauzula prisilnog otkupa

U slučaju da ukupan broj deponiranih dionica s pravom glasa, zajedno sa ukupnim brojem dionica s pravom glasa koje ponuđač i osobe koje s njim zajednički djeluju već posjeduju, prelazi 95% od ukupnog broja dionica s pravom glasa emitenta, ponuđač ima pravo na prenos i preostalih dionica koje nisu deponovane u roku važenja ponude za preuzimanje.

Izuzetak od kupovine dionica po ovoj ponudi za preuzimanje

Ponuđač neće kupiti dionice s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo produživanja, zabrana raspoiaganja i drugi tereti)

Dostupnost ponude za preuzimanje

Cjelokupna dokumentacija vezana za ponudu za preuzimanje je dostupna na gore navedenim adresama u toku navedenom radnog vremena.

Dodatne informacije

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama ili pojašnjenjima možete kontaktirati Berzno posredničku kuću VGT BROKER d.o.o. Visoko na sljedeće brojeve telefona 032/730 540, 033/558 950,

e-mail: vgt@vgt-broker.com

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: