Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.07.2017. 09:03

Ponuda za preuzimanje dioničkog društva Energoinvest-dvi d.d. Sarajevo

Izvor: Oslobođenje, 13.07.2017.

Na osnovu čl. 10. st. (1) Zakona o preuzimanju dioničkih društava ("SI. novine Federacije BiH", br. 77/15), Mehmet Attila Atilla, Francuske revolucije 142, Ilidža, Kanton Sarajevo (u daljem tekstu: ponuditelj), objavljuje:

 

Ponudu za preuzimanje dioničkog društva

Energoinvest-dvi dd Sarajevo, Žujevinska 6, 71215 Blažuj

 

Ponuđač

Mehmet Attila Atilla, Francuske revolucije 124, Ilidža, Kanton Sarajevo

Emitent

Energoinvest-dvi dd Sarajevo, Žujevinska 6, 71215 Blažuj

Ukupan broj dionica emitenta

Dionički kapital emitenta u iznosu od 2.983.645,60 KM se sastoji od ukupno 286.889 (dvijestotineosamdesetišesthiljadaosamstotinaosamdesetidevet) redovnih običnih dionica nominalne vrijednosti 10,40 KM

Postojeći udjel ponuđača u emitentu

Ponuđač posjeduje 14.300 (četmaesthiljadatristotine) redovnih dionica emitenta koje čine 4,9845% vlasničkog udjela u emitentu.

Dionice na koje se odnosi ponuda za preuzimanje

Broj dionica emitenta koje su predmet ponude je 272.589 (dvijestotinesedamdesetidvijehiljadepetstotinaosamdesetidevet) ili 95,0155 % redovnih dionica. Ponuda se ne odnosi na dionice na kojima je zasnovan teret.

Cijena

Ponuđena cijena po jednoj dionici je 0,10 KM odnosno 0,96% od nominalne vrijednosti dionice.

Rok važenja ponude za preuzimanje

Rok po ovoj ponudi je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u novinama suglasno načinu objave koji je utvrđen Zakonom.

Plaćanje cijene

Ako su ispunjeni svi uslovi iz ponude, dionice prijavljene u odgovoru na Ponudu za preuzimanje koje nisu opterećene će biti plaćene u roku od 7 (sedam) dana od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje.

Plaćanje će se izvršiti preko Registra za vrijednosnih papira FBIH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđača, na račune dioničara koji su deponovali dionice.

Firma, sjedište i poslovna adresa depozitara

Registar vrijednosnih papira FBiH

Maršala Tita 62/ 11

71000 Sarajevo

E-mail: info@rvp.ba.

Internet adresa: www.rvp.ba

Radno vrijeme: 8:00-16:00 sati svakim danom osim subote i nedjelje.

Izjava ponuđača

Ponuda za preuzimanje upućuje se svim dioničarima ciljnog društva za sticanje svih dionica koje su predmet ponude, pod propisanim i objavljenim uslovima.

Izvor financiranja

Sredstva za finansiranje ponude su osigurana iz vlastitih sredstava ponuđača po osnovu ušteđevine.

Ponuđač je novčana sredstva deponovao na namjenski račun Depozitara u svrhu provođenja ponude za preuzimanje.

Namjera i strateški planovi ponuđača u pogledu budućeg poslovanja u odnosu na ciljno društvo

Ponuđač ima namjeru preuzeti vlasništvo nad ciljnim društvom u 100% iznosu u toku trajanja ponude. Provođenje ponude za preuzimanje ima za cilj upravljanje ciljnim društvom u pravcu njegovog daljnjeg razvoja i jačanja, te povećanje poslovne aktivnosti ciljnog društva. Ponuđač nema namjeru promjene dosadašnje politike zapošljavanja, te ima za cilj da zadrži dosadašnji ravnopravni status zaposlenika ciljnog društva i ponuđača.

Namjera ponuđača u vezi sa upravom emitenta

Ponudilac u 2017. godini nema namjeru vršiti promjene u vezi uprave i nadzornog odbora ciljnog društva. U zavisnosti od rezultata poslovanja u 2017. godini, ponuđač će realizirati stanje i nakon toga odlučiti o eventualnim promjenama uprave i nadzornog odbora.

Pravo prijenosa dionica manjinskih dioničara

Ako nakon ponude za preuzimanje ponudilac bude držao najmanje 95 % dionica s pravom glasa ciljnog društva, ponudilac će u roku od tri mjeseca od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje iskoristiti pravo na prijenos dionica s pravom glasa manjinskih dioničara uz pravičnu naknadu.

Dostavljanje odgovora na ponudu

Vlasnik traženog vrijednosnog papira u toku trajanja ponude zaključno sa zadnjim danom, prihvaća ponudu neposredno-ličnim dolaskom u sjedište Registra za vrijednosne papire FBiH u Sarajevu (radnim danima od 8:30 do 15:00 sati), te posredno-preporučenom poštanskom dostavom potrebne dokumentacije (navedene u sljedećem stavu, tačka a.) na adresu Registra vrijednosnih papira FBiH u Sarajevu koja mora biti zaprimljena najkasnije zadnji dan roka važenja ponude.;

a.) Fizičko lice mora sa sobom donijeti:

-Pisani nalog za prihvatanje ponude ovjeren kod notara (obrazac NP2)

-Dokaz o tekućem računu vlasnika dionica otvoren kod banke iz BiH, na koji će se izvršiti plaćanje po okončanju ponude (originalna potvrda ili

ovjerena fotokopija)

b.) Pravno lice mora sa sobom donijeti:

- Pisani nalog za prihvatanje ponude ovjeren kod notara (obrazac NP2)

- Kopiju ugovora s bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe kod banke BiH (originalan dokument ili ovjerena fotokopija)

Vlasnik vrijednosnog papira može takođe prihvatiti ponudu posredno, tako da preporučenom poštom pošalje potrebnu dokumentaciju koja mora prispjeti u roku od 28 dana od dana objave na adresu Registra za vrijednosne papire FBiH. Pošiljke prispjele nakon navedenog datuma neće biti razmatrane.

Povlačenje ponuđenih vrijednosnih papira

Dioničar može deponovane dionice povući do isteka roka trajanja ponude za preuzimanje. Povlačenje ima učinak odustanka od prihvatanja ponude za preuzimanje odnosno učinak raskida ugovora.

 

 

Za ponuđača:

Mehmet Attila Atilla

Francuske revolucije 124

Ilidža, Kanton Sarajevo

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: