Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 25.10.2016. 09:28

Ponuda za preuzimanje dioničkog društva Hepok d.d. Mostar

Izvor: Dnevni Avaz, 25.10.2016.

Na osnovu čl. 9. st. (1) Zakona o preuzimanju dioničkih društava („SI. novine Federacije BiH", br. 77/15) i Rješenja o odobrenju ponude za preuzimanje od strane Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine broj 04/1-19-336/16 od datuma 18.10.2016, Duštvo za ulaganje u poljoprivredu „Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo, Maršala Tita 15, Sarajevo, Bosna i Hercegovina (u daljem tekstu: ponuđač) objavljuje:

 

Ponudu za preuzimanje dioničkog društva HEPOK d.d. Mostar

 

Ponuđač

Duštvo   za   ulaganje   u   poljoprivredu   „Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo

Emitent

HEPOK d.d. Mostar, Bišće polje bb, 88000 Mostar

Ukupan broj dionica emitenta

Dionički kapital emitenta u iznosu od 25.690.186,80 KM se sastoji od ukupno 2.378.721 (dvamilionatristotinesedamdesetosamhiljadasedamstotinadvadesetjed na) redovnih običnih dionica nominalne vrijednosti 10,80 KM

Postojeći udjel ponuđača u emitentu

Ponuđač posjeduje 2.255.184

(dvamilionadvijestotinepedestpethiljadastotinuosamdesetčetri) dionica emitenta koje čine 94,8066 % vlasničkog udjela u emitentu.

Dionice na koje se odnosi ponuda za preuzimanje

Broj  dionica  emitenta  koje  su   predmet  ponude je 123.537 (stotinudvadesettrihiljadepetstotinatridesetsedam) ili 5,1934 % redovnih dionica.

Dionice na kojima je zasnovano pravo tereta

Predmet ponude za preuzimanje nisu dionice na kojima je zasnovan teret.

Cijena

Ponuđena cijena po jednoj dionici je 2,60 KM odnosno 24,07 % od nominalne vrijednosti dionice.

Rok važenja ponude za preuzimanje

Rok po ovoj ponudi je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u novinama saglasno načinu objave koji je utvrđen Zakonom.

Plaćanje cijene

Ako su ispunjeni svi uslovi iz ponude, vrijednosni papiri ponuđeni na ponudi biti će kupljeni i plaćeni u roku od 7 dana od dana isteka roka trajanja ponude.

Plaćanje će se izvršiti preko Registra za vrijednosnih papira FBiH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđača, na račune dioničara koji su deponovali dionice.

Firma, sjedište i poslovna adresa depozitara

Registar vrijednosnih papira FBiH

Maršala Tita 9/ II, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

E-mail: info@rvp.ba

Internet adresa: www.rvp.ba

Radno vrijeme: 8:00-16:00 sati svakim danom osim subote i nedjelje.

Izjava ponuđača

Ponuda za preuzimanje upućuje se svim dioničarima ciljnog društva za sticanje svih dionica koje su predmet ponude, pod propisanim i objavljenim uslovima.

Izvor finansiranja

Sredstva za finansiranje ponude su obezbjeđena iz pozajmice od društva osnivača i ista su deponirana na posebnom računu kod Registra, a u svrhu provođenja ponude za preuzimanje u skladu sa odredbama Zakona.

Namjera i strateški

Provođenje ponude za preuzimanje dionica ima za cilj upravljanje

planovi ponuđača u pogledu budućeg poslovanja u odnosu na ciljno društvo

ciljnim društvom u pravcu njegovog daljeg razvoja i jačanja, kao i uspostavljanja poslovnih aktivnosti poljoprivrednog društva.

Namjera ponuditelja u vezi sa upravom emitenta

Ponudilac nema namjeru vršiti promjene u vezi sa upravom i nadzornim odborom ciljnog društva, osim u slučajevima kada je obavezan Zakonom.

Dostavljanje odgovora na ponudu

Vlasnik traženog vrijednosnog papira u toku trajanja ponude zaključno sa zadnjim danom, prihvaća ponudu neposredno-ličnim dolaskom u sjedište Registra za vrijednosne papire FBiH u Sarajevu, te posredno-preporučenom poštanskom dostavom potrebne dokumentacije (navedene u sljedećem stavu, tačka a.) na adresu Registra vrijednosnih papira FBiH u Sarajevu;

a.)Fizičko lice mora sa sobom donijeti:

-Pisani nalog za prihvatanje ponude ovjeren kod notara (obrazac NP2)

-Dostaviti ovjerenu fotokopiju ili original potvrdu od banke iz BiH u kojoj je otvoren račun,

b.) Pravno lice mora sa sobom donijeti:

-Pisani nalog za prihvatanje ponude ovjeren kod notara (obrazac NP2) -Izvod iz nadležnog Registra u kojem je registrirano pravno lice s podacima o zakonskom zastupniku, ne stariji od 6 mjeseci

-Kopiju osobne zakonskog zastupnika ili opunomoćenika

-Ovjerenu punomoć kojom zakonski zastupnik pravnog lica ovlašćuje osobu da može ispuniti i potpisati potrebne formulare, ako to neće učiniti samo zakonski zastupnik

-Kopiju ugovora s bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe u BiH.

Vlasnik vrijednosnog papira može takođe prihvatiti ponudu posredno, tako da preporučenom poštom pošalje potrebnu dokumentaciju koja mora prispjeti u roku od 28 dana od dana objave na adresu Registra za vrijednosne papire FBiH. Pošiljke prispjele nakon navedenog datuma neće biti razmatrane.

Povlačenje ponuđenih vrijednosnih papira

Dioničar može deponovane dionice povući do isteka roka trajanja ponude za  preuzimanje.  Povlačenje ima učinak odustanka od prihvatanja ponude za preuzimanje odnosno učinak raskida ugovora.

Dodatne informacije

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama ili pojašnjenjima možete kontaktirati Registar vrijednosnih papira u Federaciji F BiH;

adresa: Maršala Tita 62/II 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 279 169

e-mail: info@rvp.ba

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: