Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 06.05.2016. 10:24

Ponuda za preuzimanje dioničkog društva UNIS - UDRUŽENA METALNA INDUSTRIJA d.d. Sarajevo

Izvor: Oslobođenje, 06.05.2016.

inženjering konsalting trgovina d.o.o.

 

U skladu sa odredbama člana 9. stav 1. Zakona o preuzimanju dioničkih društava ("SI. novine FBiH" broj 77/15) IKT inžinjering konsalting trgovina d.o.o. Sarajevo, kao Ponudilac objavljuje

 

PONUDU ZA PREUZIMANJE DIONIČKOG DRUŠTVA

UNIS - UDRUŽENA METALNA INDUSTRIJA d.d. Sarajevo

 

Firma, sjedište i adresa u sjedištu Ciljnog društva

UNIS - UDRUŽENA METALNA INDUSTRIJA d.d. Sarajevo, Envera Šehovića br. 54, 71 000 Sarajevo

Visina osnovnog kapitala; Podaci o klasi i broju dionica (u apsolutnom i relativnom iznosu) koje čine osnovni kapital Ciljnog društva

Dionički kapital Ciljnog društva u iznosu od 44.342.565,50 KM se sastoji od ukupno 4.144.165 redovnih običnih dionica nominalne vrijednosti 10,70 KM

Firma, oblik organiziranja, sjedište i adresa u sjedištu Ponudioca

IKT inžinjering, konsalting, trgovina d.o.o. Sarajevo, društvo sa ograničenom odgovornošću, Rajlovačka bb, 71 000 Sarajevo

Podaci o klasi i broju (u apsolutnom i relativnom iznosu) dionica i glasova Ciljnog društva koje drži Ponudilac

IKT d.o.o. posjeduje 3.895.321 dionicu, što čini 93.9953% od ukupnog broja dionica Ciljnog društva. Ove dionice daju 3.895.321 (apsolutni iznos) ili 93.9953 % (relativni iznos) glasova na skupštini Ciljnog društva.

Podaci o klasi dionica koje su predmet ponude za preuzimanje

Predmet ponude za preuzimanje su 248.844 dionice, što čini 6,0047% od ukupnog broja dionica Ciljnog društva.

Izjava da se ponuda za preuzimanje upućuje svim dioničarima Ciljnog društva za sricanje svih dionica koje su predmet ponude, pod propisanim i objavljenim uvjetima

IKT d.o.o. Sarajevo ovim izjavljuje da se ovdje navedena ponuda za preuzimanje upućuje svim dioničarima Ciljnog društva za sticanje svih dionica koje su predmet ponude, pod propisanim i objavljenim uvjetima.

Cijena koju se Ponudilac obavezuje platiti po dionici

Ponudilac se dioničarima Ciljnog društva na koje se odnosi ponuda za preuzimanje obavezuje platiti 5,25 KM po dionici, odnosno 49,0654% od nominalne vrijednosti dionice.

Izvor i način osiguranja naknade za plaćanje dionica koje su predmet ponude za preuzimanje

Neopoziva bankarska garancija na prvi poziv izdata na iznos potreban za plaćanje svih dionica koje su predmet ponude za preuzimanje u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju d.d. izdata od strane SBER BANK d.d. Sarajevo na ime Registra vrijednosnih papira FBiH, a u korist dioničara sa rokom važenja 15 dana od posljednjeg dana roka za plaćanje dionica.

Rok plaćanja cijene

Ako su ispunjeni svi uslovi iz ponude, vrijednosni papiri ponuđeni na ponudi bit će kupljeni i plaćeni u roku od 7 dana od dana isteka trajanja ponude. Plaćanje će se izvršiti preko Registra vrijednosnih papira u Federaciji Bosne i Hercegovine prijenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđača, na račune ili štedne knjižice dioničara koji su deponovali dionice. Dionice deponovane u postupku preuzimanja će biti prenesene na IKT d.o.o. Sarajevo, Rajlovačka bb, 71 000 Sarajevo.

Rok trajanja ponude za preuzimanje

Rok po ovoj tender-ponudi je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u novinama saglasno načinu objave koji je utvrđen Zakonom o preuzimanju d.d.

Društvo ovlašteno za prikupljanje odgovora na ponudu za preuzimanje

Registar vrijednosnih papira FBiH

Maršala Tita 62/11 71 000 Sarajevo e-mail: info@rvp.ba Internet-adresa: www.rvp.ba

Radno vrijeme; 8-16 svakim danom osim subote i nedjelje

Firma, sjedište i adresa depozitara

Registar vrijednosnih papira FBiH

Maršala Tita 62/11 71 000 Sarajevo

Upute o načinu i učincima deponiranja dionica te drugim pravima i obavezama dioničara koji deponiraju dionice, a posebno o pravu dioničara na povlačenje dionica i odustajanje od prihvatanja ponude za preuzimanje

Dioničari koji žele prihvatiti ponudu trebaju najkasnije do isteka roka važenja ponude predati Registru pisani nalog (NP2) za prihvatanje ponude, ovjeren od notara. Nalog za prihvat ponude moguće je dostaviti neposredno Registru ili putem pošte. Potpis nalogodavca/dioničara ili punomoćnika na nalogu mora biti ovjeren od notara. Ako se nalog za prihvat ponude upućuje poštom, isti mora biti zaprimljen u Registru najkasnije zadnji dan roka važenja ponude.

Fizičko lice mora donijeti ili dostaviti: ovjerenu kopiju lične karte, potvrdu CIPS-a o mjestu prebivališta, broj dionica koje posjeduje i želi prodati, broj vlasničkog računa kod RVP-a u FBiH sa izvoda iz RVP-a u FBiH, dokaz o tekućem ili štednom računu vlasnika dionica otvoren kod banke, na koji će se izvršiti plaćanje po okončanju tender-ponude.

Pravno lice mora donijeti ili dostaviti: Izvod iz nadležnog Registra u kojem je registrovano Pravno lice sa podacima o zakonskom zastupniku, ne stariji od 6 mjeseci, ovjerenu kopiju lične karte zakonskog zastupnika ili opunomoćenika, ovjerenu punomoć kojom zakonski zastupnik pravnog lica ovlašćuje osobu da može ispuniti i potpisati potrebne formulare, ako to neće učiniti zakonski zastupnik, broj dionica koje posjeduje i želi prodati, broj vlasničkog računa kod RVP-a FBiH sa izvoda RVP-a u FBiH, kopiju ugovora s bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe.

Dioničari dionice koje su predmetom ponude za preuzimanje mogu deponirati kod Registra za vrijednosne papire FBiH ukoliko prihvataju ponudu za preuzimanje.

Dioničar može deponirane dionice povući do isteka roka trajanja ponude za preuzimanje.

Povlačenje dionica ima učinak odustanka od prihvatanja ponude za preuzimanje, odnosno učinak raskida ugovora.

Namjera Ponudioca u pogledu budućeg poslovanja Ciljnog društva i u mjeri u kojoj na to utiče ponuda za preuzimanje u pogledu budućeg poslovanja društva Ponudioca

Ponuđač ima namjeru preuzeti vlasništvo nad ciljnim društvom u 100% iznosu u toku trajanja ponude. Provođenje ponude za preuzimanje ima za cilj upravljanje Ciljnim društvom u pravcu njegovog jačanja i razvoja.

Strateški planovi Ponudioca u odnosu na Ciljno društvo i moguće posljedice provođenja tih planova na politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenika Ciljnog društva i društva Ponudioca, kao i na moguće promjene vezane uz mjesta u kojima ciljno društvo i društvo Ponudilac obavlja svoju djelatnost

Strateški planovi Ponudioca odnose se na proširenje djelatnosti Ciljnog društva te jačanje i razvoj Ciljnog društva.

Uvjetovanje ponude za preuzimanje

Ponudilac uvjetuje da predmet ponude za preuzimanje nisu dionice na kojima je zasnovan teret.

 

 

Rješenjem Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH broj: 04/1-19-143/16 od 28. 4. 2016. godine, a koje je zaprimljeno od Društva IKT d.o.o. Sarajevo 4. 5. 2016. godine odobreno je objavljivanje predmetne ponude.

U Sarajevu, 5. 5. 2016. godine

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: