Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.05.2017. 11:25

Ponuda za preuzimanje društva PREVENT FAD d.d. Jelah-Tešanj

Izvor: Dnevni Avaz, 09.05.2017.

U skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava (Službene novine 77/15), Društvo za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet u automotivima „PREVENT BH"d.o.o. raspisuje:

 

PONUDU ZA PREUZIMANJE DRUŠTVA „PREVENT FAD" d.d. Jelah-Tešanj

 

Ponuđač

Društvo za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet u automotivima „PREVENT BH"d.o.o.

Emitent

Društvo za proizvodnju autodijelova „PREVENT FAD" d.d. Jelah-Tešanj, Titova bb, 74264 Jelah

Ukupan broj dionica Emitenta

Temeljni kapital Emitenta je podijeljen na 320.123 (tristotinedvadesethiljadastotinudvadesetth)redovnih dionica, nominalne vrijednosti 12,3 KM po dionici.

Postojeći udjel Ponuđača u ciljnom društvu

Ponuđač je vlasnik    306.655 (tristotinešesthiljadašeststotinapedesetpet) redovnih dionica što procentualno iznosi 95,7929   % od ukupnog broja dionica.

Dionice na koje se Tender ponuda odnosi

Tender ponuda se odnosi na 13.468 (trinaesthiljadačetiristotinešezdesetosam) redovnih dionica na ime, što u procentu iznosi 4,2071 %. Tender ponuda se odnosi na dionice na kojima nema tereta ili prava trećih osoba.

Iznos dionica koji mora biti ponuđen do kraja Tender ponude

Ponuđač se obavezuje da će kupiti sve ponuđene dionice na Tender ponudi bez obzira na broj ponuđenih dionica.

Cijena

Ponuđena cijena po  jednoj dionici iznosi 11,08 KM (jedanaestkonvertibilnihmaraka i 08/100). Cijena dionica na tender ponudi je 90,08% od nominalne vrijednosti.

Rok važenja Tender ponude

Rok važenja ove ponude iznosi 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u dnevnim novinama, a u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava,

Plaćanje cijene

Ako su ispunjeni svi uslovi iz Tender ponude, dionice ponuđene na Tender ponudi biti će kupljene i plaćene u roku od sedam radnih dana nakon zaključenja Tender ponude po cijeni navedenoj u Tender ponudi. Plaćanje će se izvršiti putem Registra vrijednosnih papira u FBiH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđača, na račune dioničara koji su deponovali dionice

Firma, sjedište i poslovna adresa depozita ra

Registar vrijednosnih papira u FBiH

Maršala Tita 62/II

e-mail: info@rvp.ba  

web: www.rvp.ba

Izjava ponuđača

Ponuda za preuzimanje se upućuje svim dioničarima ciljnog društva za sticanje svih dionica koje su predmet ponude, pod propisanim i objavljenim uslovima.

Izvor finansiranja

Sredstva za finansiranje ponude su osigurana iz vlastitih sredstava Ponuđača. Ponuđač je novčana sredstva deponovao na namjenski račun Depozitara u svrhu provođenja ponude za preuzimanje.

Namjera i strateški planovi ponuđača u pogledu budućeg poslovanja u odnosu na ciljno društvo

Svrha tender ponude je sticanje cjelokupnog paketa dionica PREVENT FAD d.d. Jelah-Tešanj, sa ciljem kontrole procesa upravljanja i rukovođenja, te namjerom zadržavanja osnovne djelatnosti i mogućnosti proširenja iste. Osmišljenom    politikom    upravljanja    želi    se    postići unapređenje proizvodnih/prodajnih kapaciteta i performansi  proizvoda, unapređenje HRM-a Društva, kao i prijem novih zaposlenika sa intencijom zapošljavanja stručnih osoba.

U slučaju preuzimanja dioničkog društva, odluke o: prestrukturiranju društva, politici zapošljavanja, promjenama statuta društva i raspodjeli dobiti društva, donosile bi se u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima kako bi bili ostvareni navedena svrha i ciljevi Ponuđača.

Namjera ponuđača u vezi sa upravom ciljnog društva

Ponuđač  nema  namjeru  vršiti  promjene  u  vezi  sa  Upravom  i Nadzornim odborom ciljnog društva osim u slučajevima kada ga obavezuje Zakon

Pravo prijenosa dionica manjinskih dioničara

Ponuđač   posjeduje   vise   od   95,0000   96   dionica   sa   pravom   glasa ciljnog društva, te će u roku od tri mjeseca od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje iskorisititi pravo na prijenos dionica s pravom glasa manjinskih dioničara uz pravičnu naknadu.

Dostavljanje odgovora na Tender ponudu •

Vlasnik traženog vrijednosnog papira u toku trajanja ponude zaključno sa i zadnjim danom, prihvata ponudu:

 • neposredno-ličnim dolaskom u sjedište Registra u Sarajevu,

 • posredno - preporučenom poštanskom dostavom potrebne dokumentacije (navedene u sljedećem stavu, tačke a. i b.) na adresu Registra)

  a) Fizičko lice dostavlja:

- Pisani   nalog   za   prlhvatanje   ponude   ovjeren   kod   Notara | (obrazaca NP2)

- Dokaz o tekućem računu vlasnika dionica otvoren kod banke, na koji će se izvršiti plaćanje po okončanju ponude.

  b) Pravno lice dostavlja:

- Pisani   nalog   za   prihvatanje   ponude   ovjeren   kod Notara (obrazaca NP2)

- Kopiju ugovora sa bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe ili    potvrdu o transakcijsko računu na memorandumu lica.

Vlasnik dionica, koji ponudu prihvata posredno, potrebnu dokumentaciju šalje preporučenom pošiljkom, koja mora prispjeti u roku od 28 dana od dana objave ponude u dnevnom listu na adresu Registra. Pošiljke prispjele nakon navedenog datuma neće biti razmatrane.

Povlačenje ponuđenih vrijednosnih papira

Dioničar može deponovane dionice povući do isteka roka trajanja ponude za preuzimanje. Povlačenje ima efekat odustanka od prihvatanja ponude za preuzimanje odnosno učinak raskida ugovora.

Dodatne informacije

U  slučaju  potrebe  za  dodatnim  informacijama  ili  pojašnjenjima možete kontaktirati ASA Banku d.d. Sarajevo, Tel: 033/586-832, 033/586-834

e-mail: broker@asabanka.ba

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: