Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.06.2016. 10:43

Ponuda za preuzimanje za kupovinu dionica DUHAN-GRADAČAC d.d. Gradačac

Izvor: Dnevni Avaz, 08.06.2016.

Na osnovu Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Službene novine Federacije BiH broj 77/15) i Rješenja o odobrenju Ponude za preuzimanje od strane Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, broj: 04/1-19-188/16, od 2.6.2016. godine, Omeragić Fedžad i Omeragić Bedrudin objavljuju:

 

Ponuda za preuzimanje za kupovinu dionica

"DUHAN-GRADAČAC" d.d. Gradačac

 

Ponuditelji u zajedničkom djelovanju - Omeragić Fedžad, Hasana Kikića 64,76250 Gradačac i Omeragić Bedrudin, Hasana Kikića 64, 76250 Gradačac

Emitent: DUHAN d.d. Gradačac, 25. novembar 3, 76250, GRADAČAC

Ukupan broj dionica Emitenta: Temeljni kapital Emitenta je podijeljen na 37 .671 redovnu dionicu na ime, nominalne vrijednosti 100,00 KM, oznaka DHNGR.

Temeljni kapital emitenta: Temeljni kapital emitenta iznosi 3.767.100,00 KM.

Postojeći udjel Ponuđitelja u zajedničkom djelovanju u Emitentu: Ponuditelji u zajedničkom djelovanju su vlasnici 26.348 dionica Emitenta, što predstavlja 69,9424 % ukupno emitovanih dionica Emitenta.

Dionice na koje se Ponuda za preuzimanje odnosi: Ponuda za preuzimanje se odnosi na 11.323 redovne dionice na ime što predstavlja 30,0576% od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 100,00 KM, koje u trenutku davanja Ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuđitelja u zajedničkom djelovanju

Izjava o preuzimanju: Ponuda za preuzimanje se upućuje svim dioničarima emitenta za sricanje svih dionica koji su predmet Ponude za preuzimanje. U skladu sa članom 45. stav 1. Zakona o preuzimanju dioničkih društava, ponuditelj će koristiti pravo prenosa dionica manjinskih dioničara u roku od 3 mjeseca od istoka ponude za preuzimanje.

Cijena: Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 25,00 KM, što predstavlja 25,00 % od nominalne vrijednosti dionica.

Rok važenja: Rok važenja Ponude za preuzimanje je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja Ponude za preuzimanje u novinama.

Ponude za preuzimanje: Ako su ispunjeni svi uslovi iz Ponude za preuzimanje, dionice prijavljene u odgovoru na Ponudu za preuzimanje koje su slobodno prenosive bez ograničenja, odnosno upisanih prava trećih lica ili tereta po drugom osnovu, bit će kupljene i plaćene u zakonskom roku po cijeni navedenoj u Ponudi za prćuzimanje. Plaćanje će se izvršiti preko Registra za vrijednosne papire FBiH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđitelja u zajedničkom djelovanju, otvorenog kod RVP-a, na račune ili štedne knjižice dioničara koji su deponovali dionice

Plaćanje cijene: Ako su ispunjeni svi uslovi iz Ponude za preuzimanje, dionice prijavljene u odgovoru na Ponudu za preuzimanje koje su slobodno prenosive bez ograničenja, odnosno upisanih prava trećih lica ili tereta po drugom osnovu, bit će kupljene i plaćene u zakonskom roku po cijeni navedenoj u Ponudi za prćuzimanje. Plaćanje će se izvršiti preko Registra za vrijednosne papire FBiH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđitelja u zajedničkom djelovanju, otvorenog kod RVP-a, na račune ili štedne knjižice dioničara koji su deponovali dionice.

Dionice na kojima je zasnovano pravo tereta: Ponuditelji u zajedničkom djelovanju će kupiti i dionice na kojima je zasnovano neko opterećenje (založno pravo, pravo plodouživanja, prava trećih lica na vrijednosnim papirima i drugi tereti), odnosno ograničenja prava iz vrijednosnih papira dioničara. Takve dionice se mogu deponovali ako dioničar u periodu trajanja ponude za preuzimanje u Registru vrijednosnih papira FBiH provede postupak brisanja zasnovanog opterećenja i istovremenog novog upisa opterećenja na ponudioca, uz pisanu saglasnost lica u čiju korist, odnosno po čijoj odluci je zasnovano opterećenje, s tim da se saglasnost pravnog lica ovjerava pečatom tog lica, a saglasnost fizičkog lica se ovjerava kod notara.

Društvo ovlašteno za prikupljanje odgovora na Ponudu za preuzimanje: Registar vrijednosnih papira u FBiH sa sjedištem u Sarajevu, ul. Maršala Tita 62/TI

Telefon: +387 (0)33 279 150 Telefaks:+387 (0)33 279 151

E-mail: info@rvp.ba

Internet-adresa: www.rvp.ba  

Radno vrijeme: 08:00 - 16:00

Mjesta u kojim se obavljaju poslovi prikupljanja odgovora na Ponudu za preuzimanje: Registar vrijednosnih papira u FBiH - Sarajevo, Maršala Tita 62/TI, Tel: 033/279-150

Izvor finansiranja:  Vlastita sredstva

Obezbjeđenje sredstava za isplatu: Vlastita sredstava uplaćena na poseban račun kod RVP-a.

Svrha i ciljevi Ponude za preuzimanje: Cilj Ponude za preuzimanje je preuzimanje vlasništva nad kompanijom u 100% iznosu u roku do okončanja ponude za preuzimanje.

Strateški planovi ponudioca: Jačanje pozicije u vlasničkom dijelu i upravljačkoj strukturi Društva

Namjera u pogledu budućeg poslovanja, statusa uposlenih i Uprave društva: Ponuditelji u zajedničkom djelovanju nemaju namjeru vršiti promjene u vezi uprave i nadzornog odbora.

Podaci o pregovorima Dostavljanje odgovora na Ponudu za preuzimanje: Nije bilo pregovora u smislu člana 11. Stav 3. Zakona o preuzimanju dioničkih društava. Dioničar koji želi prodati svoje dionice može u roku od 28 dana prihvatiti Ponudu za preuzimanje neposredno - osobnim dolaskom u Registar vrijednosnih papira u Sarajevu na gore navedenoj adresi ili posredno - preporučenom poštanskom dostavom potrebne dokumentacije i punomoći za sklapanje ugovora o prodaji dionica. Fizičko lice mora sa sobom donijeti:

- Ovjerenu kopiju lične karte

- Potvrdu iz CIPS-a o mjestu prebivališta

- Broj dionica koje posjeduje i želi prodati

- Broj registarskog računa na kome se vode dionice

- Pisani nalog za prihvatanje ponude (NP2) ovjeren od notara

- Dokaz o tekućem ili štednom računu vlasnika dionica otvoren kod banke, na koji će se izvršiti plaćanje po okončanju Ponude za preuzimanje - naveden na NP2 obrascu

Pravno lice mora sa sobom donijeti:

- Izvod iz nadležnog registra u kojem je registrirano pravno lice s podacima o zakonskom zastupniku, ne stariji od 6 mjeseci

- Ovjerenu kopiju lične karte zakonskog zastupnika ili opunomoćenika - ovjerenu punomoć kojom zakonski zastupnik pravnog lica ovlašćuje osobu da može ispuniti i potpisati potrebne formulare, ako to neće učiniti samo zakonski zastupnik

- Broj dionica koje posjeduje i želi prodati

- Broj registarskog računa na kome se vode dionice

- Kopiju ugovora s bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe

Povlačenje ponuđenih vrijednosnih papira: Obrasce koji služe za prihvatanje i odustajanje od ponude (NP2 i NP3), dioničari mogu preuzeti u roku važenja ponude u prostorijama ciljnog društva ili sa web stranice Registra vrijednosnih papira u FBiH: www.rvp.ba Uslov za provodivost i urednost naloga je da podaci o vlasniku vrijednosnih papira registrirani u sistemu Registra odgovaraju podacima upisanim u nalogu NP2. Ukoliko nalog za ispravku podataka ne stigne do kraja roka trajanja preuzimanje, zaprimljeni nalog smatrat će se da nije ni dostavljen. Za tačnost i ispravnost podataka navedenih u nalogu za prihvatanje odgovara dioničar. Dionice se na osnovu uredno ispunjenog pisanog naloga deponuju preknjižavanjem sa slobodne vlasničke pozicije dioničara na poseban račun za preuzimanje kod Registra otvoren za potrebe deponovanja dionica radi prihvatanja preuzimanje.

U skladu sa članom 35 Zakona o preuzimanju dioničkih društava ("Službene novine Federacije BiH", broj 77/15), dioničar može deponirane dionice povući do isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, što ima učinak odustanka od prihvatanja Ponude za preuzimanje. Povlačenje se vrši na način da se RVP-u dostavi ispunjen nalog NP3, ovjeren od strane notara.

Dostupnost Ponude za preuzimanje : Cjelokupna dokumentacija vezana uz Ponudu za preuzimanje je dostupna u Registru vrijednosnih papira u Sarajevu na gore navedenoj lokaciji.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: