Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 23.11.2016. 12:54

Prodaja aparata za žičani uvez, aparata za uvez, kancelarijskog materijala, olympia potrošnih i rezervnih dijelova, pisaćeg stroja, tinti, tonera, ribona za printere, fiksnih telefona...

Izvor: Oslobođenje, 23.11.2016.

IMEX d.o.o. Bugojno - u stečaju

Nugle 4

Stečajni upravnik

 

Broj: 51 0 St 099399 15 St

Dana, 21.11.2016. god

 

Na temelju članova 101., 102., i 103. Zakona o stečajnom postupku (Službene novine FBiH broj 29/03 132/04), saglasnos-ti stečajnog sudije Općinskog suda u Travniku dana 20.10.2016. godine stečajni upravnik objavljuje prodaju imovine stečajnog dužnika,

 

oglašava

-Drugu-

JAVNU PRODAJU IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

METODOM USMENOG JAVNOG NADMETANJA

 

A   PREDMET OGLASA - prodaja imovine stečajnog dužnika:

1. Aparat za žičani uvez GBC WBM 23...........................557,90

2. Aparat za uvez GBC Elektronic velobind ...................197,40

3. Kancelarijski materijal (sorto, razni) ........................ 3.862,64

4. Olympia potrošni i rezervni dijelovi ........................27.013,36

5. Pisaći stroj SG 3/46 ( 2 KOM) ................................... 935,20

6. Pisaći stroj Olympia comfort md ............................ ...719,60

7. Registar blagajna Olympia cm 1840 ..........................647,51

8. Tinte, toneri, riboni za printer....................................2.036,42

9. Telefoni fiksni............................................................1.946,84

10. Uništivač dokumenata cc3,20..................................103,60

SVE UKUPNO KM: 38.020,47

 

B NAČIN PRODAJE

- Navedena imovina se prodaje pojedinačno

- Cijena je utvrđena na osnovu popisne liste predmeta prodaje

- Imovina se ne može prodati ispod naznačene početne cijene

- Prijave sa dokazom o uplati depozita i punim nazivom, adresom i brojem telefona podnosioca prijave se dostavljaju do 07.12.2016. god.

 

C  TERMIN, UVJETI I POSTUPAK PRODAJE

- Vrijeme prodaje 08.12.2016. god. (četvrtak) u 12 sati u prostorijama stečajnog dužnika.

 

Uslovi prodaje su:

- imovina, koja je predmet prodaje je u vlasništvu stečajnog dužnika i prodaje se u postojećem pravnom statusu.

- prodaja će se održati i ako na njemu učestvuje samo jedan podnosilac prijave, a koji ispunjava uslove oglasa

- imovina se ne može prodati ispod naznačene početne cijene.

 

Prava učešća na javnom nadmetanju

- na javnom nadmetanju mogu sudjelovati kupci koji, na ime garancije (depozita), uplate novčana sredstava u iznosu od 10 % vrijednosti predmeta prodaje, na transakcijski račun "IMEX"d.o.o. Bugojno - u stečaju, broj:/028420000003385 otvoren kod UNION BANKA DD Sarajevo, Ekspozitura Bugojno sa naznakom "za učešće na javnom nadmetanju po LOT br. "

- bankarska garancija neće se uzimati kao valjan dokaz o uplati potrebnog osig. depozita.

- kupcu će uplaćeno osig. biti uračunato u cijenu, a ponuđačima čija ponuda ne bude prihvaćena depozit će se vratiti u roku od tri dana od dana zaključenja javnog nadmetanja po ovom oglasu,

 

Postupak prodaje

Cjelokupna imovina se prodaje u viđenom stanju i naknadne reklamacije se neće uvažavati. Pobjednikom javnog nadmetanja će se smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu. Ugovori sa pobjednikom javnog nadmetanja se zaključuju u pismenoj formi.

Potpisi osoba koja zaključuju ugovore moraju se ovjeriti kod nadležnog organa. Ugovorenu cijenu, umanjenu za iznos osiguranja, kupac imovine je dužan položiti na račun stečajnog dužnika, u roku 8 dana, računajući od dana zaključenog javnog nadmetanja. Povećanje cijene u toku javnog nadmetanja za imovinu naznačenu će biti najmanje 200,00 KM. Ukoliko najpovoljniji ponuđač ne uplati ponuđenu cijenu u određenom roku, gubi pravo na povrat uplaćenog osiguranja, a predmet prodaje će biti ponuđen od dva najpovoljnija ponuđača.

Sve poreze i troškove uknjižbe i prijenosa snosi kupac. Strane fizičke i pravne osobe kao ponuđači moraju dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta po osnovu reciprociteta među državama pri stjecanju vlasništva, ili ispunjenje uvjeta za primjenu Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH. Kupac može preuzeti kupljenu imovinu nakon uplate cjelokupnog iznosa.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju samo registrirani ponuđači. Detaljna pravila prodaje kao ispunjenja uvjeta za učešće i registraciju na javnom nadmetanju sadržana su u Pravilima za prodaju imovine "IMEX" d.o.o. Bugojno - u stečaju, putem metode usmenog javnog nadmetanja.

Pristanak na primjenu ovih Pravila učesnici javnog nadmetanja moraju da ovjere svojim potpisom, o čemu dokaz dos¬tavljaju na sam dan održavanja javnog nadmetanja.

Za kupca će se proglasiti ponuđač sa najvećom ponuđenom cijenom, a ukoliko isti odustane od kupovine gubi pravo na povrat uplaćenog osiguranja.

Kupac je dužan izvršiti uplatu u roku od 8. dana od proglašenja kupcem, a prije ulaska u posjed.

Pokretna i nepokretna imovina prodaje se po principu "viđeno kupljeno" (postojeće faktički viđeno i pravno stanje), te isključuju naknadne reklamacije.

Kupac snosi sve troškove koji terete kupoprodaju. (PDV, porez, ovjera kod notara, takse i drugo.) Strane fizičke i pravne osobe kao ponuđači moraju dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta po osnovu reciprociteta među državama pri stjecanju vlasništva, ili ispunjenje uvjeta za primjenu Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH. Uvođenje kupca u posjed kupljene imovine izvršit nakon uplate cjelokupnog iznosa.

Detaljnije podatke o zalihama, koja je predmet prodaje možete saznati u dokumentaciji o imovini. Navedena dokumentacija može se preuzeti srijedom i petkom od 9 do 13 sati, u periodu od 23.11.2016. godine do 07.12.2016. godine. U istom periodu, uz prethodnu najavu na telefon 030 509 693/Mob 061 893 479, može se izvršiti i fizički pregled imovine koja je predmet prodaje.

 

Stečajni upravitelj

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: