Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.02.2016. 10:43

Prodaja izgrađenih poslovnih prostora na lokaciji Bačičko polje -Stup, Sarajevo

Izvor: Dnevni Avaz, 01.02.2016.

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, dana, 01. 02. 2016. godine, raspisuje

 

JAVNI OGLAS

 

za prodaju 6 /šest/ izgrađenih poslovnih prostora na lokaciji "Bačičko polje -Stup", stambeno-poslovni objekti:

"Poslovni prostori Lamela 2" ukupne površine 544,71 m2, i to:

-  Poslovni prostor na II spratu, površine 93 m2,- Poslovni prostor na V spratu, površine 93 m2

-  Poslovni prostor na 111 spratu, površine 93 m2,- Poslovni prostor na VI spratu, površine 93 m i

-  Poslovni prostor na IV spratu, površine 93 m2- Poslovni prostor na VII spratu, površine 79,71 m2.

 

"Poslovni prostori Lamela 2" nalaze se na Bačičkom polju, naselje Stup, ulica Hifzi Bjelevca kao zasebni dio stambeno poslovnog objekta Lamela 2 sa zasebnim ulazom, vlastitim liftom i zajedničkim prostorijama. Svaki poslovni prostor ima zaseban sanitarni čvor i čajnu kuhinju, a poslovni prostor na VII spratu pored navedenog i dvije terase. Poslovni prostori su pogodni kao kancelarijski prostori, hosteli, kao i sve djelatnosti kod kojih nije potreban izlog. Pored navedene namjene prostori imaju veliku mbgućnost pretvaranja u stambene prostore.

Poslovne prostore moguće je pogledati svaki radni dan u periodu od 9,00 do 14,00 sati.

CIJENA POSLOVNIH PROSTORA IZNOSI 1.350,00 KM/m2 sa PDV-om.

Poslovni prostori se prodaju u viđenom stanju.

 

NAČIN PLAĆANJA

Jednokratno sa mogućnošću dugoročnog stambenog kreditiranja pod povoljnijim uvjetima kod Banke s kojom Fond ima zaključen ugovor o poslovnoj saradnji ili kod drugih poslovnih banaka. Za sve uplate učešća od 80% do 100% vrijednosti ugovora, kupcu će biti odobren popust u visini od 5% kupoprodajne.cijene.

Dugoročno beskamatnu otplatu putem Fonda korištenjem jednog od sijedeća tri modela.

I. isplata ukupne ugovorene vrijednosti u 50 /pedeset/ jednakih mjesečnih rata;

II. isplata ukupne ugovorene vrijednosti uplatom učeća u visini od 10% ugovorene vrijednosti i otplatu ostatka vrijednosti ugovora u 60 /šezdeset/ jednakih mjesečnih rata i

III.isplata ukupne ugovorene vrijednosti uplatom učeća u visini od 20% ugovorene vrijednosti i otplatu ostatka vrijednosti ugovora u 70 /sedamdeset/ jednakih mjesečnih rata.

Prednost kod odabira ponuda imat će aplikanti koji uplaćuju veći procenat učeća i kraći otplatni period ostatka kupoprodajne vrijednosti, odnosno konačnu prednost ima aplikant koji uplaćuje veći iznos u tekućoj 2016. godini. Za sve uplate učešća od 50% do 80% vrijednosti ugovora, kupcu .će biti odobren popust u visini od 3% kupoprodajne cijene.

Plaćanja poreza na promet nepokretnosti i prava bit će regulirano u skladu sa zakonom. Troškove notarskih usluga, troškove prenosa prava vlasništva s Fonda na Kupca i troškove upisa založnog prava plaća Kupac.

Fond zadržava sva prava kod odabira ponuda.

Prava i obaveze između Fonda za izgradnju stanova Kantona Sarajevo i kupca/kupaca regulisat će se predugovorom, odnosno ugovorom sačinjenom kod izabranog i ovlaštenog notara.

Oglas ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja oglasa. Otvaranje ponuda bit će izvršeno javno, u prostorijama Fonda u ulici Hifzi Bjelevca 54., dana 17. 02. 2015. godine, sa početkom u 12,00 sati. Rok za odabir ponuda iznosi 7 (sedam) dana.

Osobe zainteresirane za kupovinu, zahtjev (prijavu), kovertiran i pod šifrom, sa naznakama: NE OTVARATI! PRIJAVA NA JAVNI OGLAS - P.P. LAMELA 2, mogu predati u prostorijama Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, ulica Hivzi Bjelevca 54 svakog radnog dana u periodu od 9,00 - 15,00 sati ili putem poste na adresu: Ulica Hifzi Bjelevca broj 54., 71 210 Ilidža

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova zadržava pravo oglašavanje ovog javnog nevažećim u slučaju utvrđivanja nepravilnosti prilikom objave istog.

 

INFORMACIJE:

Adresa: Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, ulica Hivzi Bjelevca 54. Telefoni: +38733 77 61 93; ++38733 77 61 83 iii e-mail: FONDSTAN@GMAIL.COM

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: