Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.03.2015. 10:36

Prodaja neizgrađenih stambenih jedinica na lokaciji ŠIP, stambeno-poslovni objekti u Sarajevu

Izvor: Dnevni Avaz, 07.03.2015.

Na osnovu člana 5a. i 9. Pravilnika o načinu udruživanja sredstava i utvrđivanja uslova za izgradnju i kupoprodaju stanova, dana, 05.03.2015. godine. Direktor Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, raspisuje

 

JAVNI OGLAS

 

Predmet javnog oglasa je prodaja neizgrađenih stambenih jedinica na lokaciji "ŠIP", stambeno-poslovni objekti: "K-91" i "K-92" - spratnosti suteren + prizemlje + 2 sprata + mansarda.

Ukupan broj stanova u izgradnji je 28 /dvadesetosam/.

U ponudi su stambene jedinice sljedeće strukture i površine:

Tip A - trosobni stanovi površine cca. 73 m2;       

Tip B - dvoiposobni stanovi površine cca. 58 m2;

Tip C - dvosobni stanovi površine cca. 42 m2 i

Tip D - dvosobni stanovi površine cca. 42 m2.

CIJENA STAMBENE JEDINICE IZNOSI 1.550,00 KM/m2 sa PDV-om.

 

U cijenu nisu uračunati troškovi naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u iznosu od 144,04 KM/m2 utvrđeni Rješenjima Službe za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo, broj: 07-23-1414/14 i broj: 07-23-1409/14 od 24.04.2014. godine i troškovi naknade za prirodne pogodnosti već izgrađene komunalne infrastrukture - renta u iznosu od 32,70 KM/m2, utvrđeni Rješenjima Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo, broj: 05-31-801/11 i broj: 05-31-800/11 od 24.11.2011. godine.

Predugovorna cijena obuhvatit će i troškove naknade za dodjeljeno neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište, kao i troškove naknade za prirodne pogodnosti već izgrađene komunalne infrastrukture - rentu. Kupci koji u skladu s ovim oglasom i aktima Fonda ostvare pravo na kupovinu stana, imaju mogućnost u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 45/12 - Prečišćeni tekst), i Instrukcijom ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 30/06, 11/07 i 32/08), uz ispunjavanje propisanih uvjeta, refundiranja navedenih troškova za dodjeljeno neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište i troškovi naknade za prirodne pogodnosti već izgrađene komunalne infrastrukture - renta u pripadajućem iznosu, o čemu odlučuje Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

 

PRAVO APLICIRANJA, pod uvjetom da nemaju rješeno stambeno pitanje, za kupovinu stana u skladu sa Rješenjima Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo, broj: 05-31-801/11 i broj: 05-31-800/11 od 24.11.2011. godine, isključivo imaju:

- lica navedena u članu 1. Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH i to:

- socijalne kategorije čija su mjesečna primanja niža od prosječne netto plaće u Kantonu Sarajevo

 

NAČIN PLAĆANJA

Jednokratno sa mogućnošću dugročnog stambenog kreditiranja pod povoljnijim uvjetima kod banke s kojom Fond ima zaključen ugovor o poslovnoj saradnji ili kod drugih poslovnih banaka.

Prednost kod odabira ponuda imat će aplikanti koji su prvi podnijeli aplikaciju.

Aplikanti za kupovinu stana uz zahtjev (obrazac Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova) dužni su priložiti sljedeću dokumentaciju:

1) Uvjerenje o pripadnosti jednoj od kategorija oglasa:

- boračke populacije - RVI i članovi porodica šehida i poginulih boraca (Rješenje Službe za boračko-invalidsku zaštitu općine u kojoj imate prebivalište); demobilizirani borci (Uvjerenje izdaje Federalno Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata);

- prognane osobe i socijalne kategorije (Rješenje JU «Kantonalni centar za socijalni rad» Sarajevo).

2) fotokopija lične karte i/ili CIPS-ova prijava prebivališta;

3) Izjava o zajedničkom domaćinstvu (kućna lista);

4) Uvjerenje da podnosilac zahtjeva i svi punoljetni članovi njegovog domaćinstva nisu nosioci stanarskog prava (izdaje Kantonalni stambeni fond, ul. Hiseta 13-a);

5) Uvjerenje da podnosilac zahtjeva i svi punoljetni članovi njegovog domaćinstva nisu nosioci stanarskog prava niti korisnici stana iz fonda stanova Odjeljenja za stambene i imovinsko-pravne poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine kao i da nisu na listi za rješavanje stambenog pitanja (izdaje Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, ul. Musala 9);

6) Uvjerenje da podnosioc zahtjeva i svi punoljetni članovi njegovog domaćinstva nemaju na svom imenu evidentiranih nekretnina (stan ili kuću) na području Kantona Sarajevo, te Uvjerenje da podnosioc zahtjeva i svi punoljetni članovi njegovog domaćinstva nisu registrovani kao vlasnici nekretnina (stana ili kuće) u evidenciji odsjeka KPU Zemljišno knjižnog ureda Općinskog suda u Sarajevu (izdaje Zemljišno knjižni ured Općinskog suda u Sarajevu);

7) Izjava (ovjerena kod nadležne općinske službe ili kod notara) da podnosioc zahtjeva nije vlasnik stana niti je podnio zahtjev za upis prava vlasništva na bilo kojem stanu na području Kantona Sarajevo;

Aplikanti su dužni, naknadno, u slučaju sticanja prava na kupovinu stana priložiti u roku od 15 /petnaest/ dana:

1) Uvjerenje o kretanju (izdaje nadležna policijska uprava);

2) Uvjerenje da podnosioc zahtjeva i članovi njegovog domaćinstva nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju za sve općine na području Kantona Sarajevo: (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, llidža, Vogošća, llijaš, Hadžići i Trnovo;

3) Uvjerenje općinskog organa o neposjedovanju nekretnine (KATASTAR) za podnosioca zahtjeva i sve punoljetne članove njegovog domaćinstva za sve općine na području Kantona Sarajevo: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, llidža, Vogošća, llijaš, Hadžići i Trnovo.

 

Osobe koje su prije rata imale prebivalište van područja Kantona Sarajevo, pored navedenih dokaza dužne su priložiti i potvrdu o nekretninama iz mjesta prebivališta prije rata.

Plaćanja poreza na promet nepokretnosti i prava bit će regulirano u skladu sa zakonom. Troškove notarskih usluga, troškove prenosa prava vlasništva s Fonda na Kupca i troškove upisa založnog prava plaća Kupac (aplikant).

Fond zadržava sva prava kod odabira ponuda.

 

Aplikant ima pravo naknadnog licitiranja za drugu stambenu jedinicu od one navedene u zahtjevu samo ukoliko ne postoje zahtjevi drugih aplikanta za istovrsnu stambenu jedinicu upućeni na dan razmatranja prijava po javnom oglasu.

Prava i obaveze između Fonda za izgradnju stanova Kantona Sarajevo i izabranih aplikanata za kupovinu stana, odnosno udruživanje sredstava regulisat će se predugovorom, odnosno ugovorom sačinjenom kod izabranog i ovlaštenog notara.

 

Oglas ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja oglasa. Rok za odabir ponuda iznosi 7 (sedam) dana.

 

Osobe zainteresirane za kupovinu stana obrazac zahtjeva mogu preuzeti u prostorijama Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, ulica Hivzi Bjelevca 54. svakog radnog dana u periodu od 9,00 - 15,00 sati ili na web stranici WWW.FONDSTAN.BA

 

Prijave pod šifrom uz potrebnu originalnu dokumentaciju ili ovjerene kopije, sa naznakama:

NE OTVARATI! PRIJAVA NA JAVNI OGLAS - ŠIP ,,K"!

dostaviti lično ili putem pošte na adresu: Ulica Hifzi Bjelevca broj 54., 71 210 llidža

Prijave koje su neblagovremene, nepotpune ili koje nisu u skladu s uvjetima ovog javnog oglasa neće biti razmatrane.

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova zadržava pravo oglašavanje ovog javnog nevažećim u slučaju utvrđivanja nepravilnosti prilikom objave istog.

 

INFORMACIJE:

Telefoni: ++38733 77 61 93; ++38733 77 61 83; Mobitel: ++38761 90 56 23 ili e-mail: fondstan@qmail.com

 

 

DIREKTOR FONDA

mr.građ. Fuad A. Damadžić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: