Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.04.2017. 08:37

Prodaja nekretnina, zemljišta i građevinskih objekata u krugu stečajnog dužnika u Ljubinju

Izvor: EuroBlic, 05.04.2017.

„SOKO GUMA" a.d. Ljubinje u stečaju

 

Na osnovu odluke Odbora povjerilaca stečajnog dužnika „SOKO GUMA" A.D. Ljubinje - u Stečaju, a u skladu sa Zakonom o stečajnom postupku SI. gl. RS 26/10, stečajni upravnik „SOKO GUMA" A.D. Ljubinje objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za četvrtu prodaju nepokretne imovine stečajnog dužnika prikupljanjem pisanih ponuda

 

Nekretnine, zemljište i građevinski objekat koji se nalazi u krugu stečajnog dužnika u Ljubinju Ul. Crnogorski put bb. upisan u list nepokretnosti broj: 870/0 broj parcele 1786 KO Ljubinje površina zemljišta 9.027m2, ukupna površnina poslovnih zgrada 2152 m2, i ukupna površina pomoćnih zgrada 180 m2, sa upisanim pravom korištenja u korist „SOKO GUMA" A.D. Ljubinje. Sva nepokretna imovina se prodaje se kao cjelina po početnoj cijeni od 113.305,17 KM. Pravo na učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uredno dostave ponudu i dokaz o uplati depozita koji iznosi 10% od početne cijene. Depozit uplatiti na račun stečajnog dužnika broj: 5620128135835913 koji se vodi kod NLB Razvojna banka filijala Istočno Sarajevo.

Ponudu dostaviti u zatvorenim kovertama sa naznakom „PONUDA-NE OTVARATI", na adresu: Okružni privredni sud Trebinje, na broj 62 0 St 01089416 St, 89101 Trebinje do 24.04.2017.god. U ponudi navesti ponuđenu cijenu, dokaz o uplaćenom depozitu, kao i osnovne podatke o ponuđaču. U razmatranje će se uzeti samo one ponude gdje je ponuđač ponudio početnu cijenu i veću od početne. Stečajni upravnik će u prisustvu tri člana skupštine povjerilaca izvršiti otvaranje ponuda dana 28 aprila u 16 h u prostorijama stečajnog dužnika.

Kupac, koji je najpovoljniji ponuđač, dužan je najkasnije u roku od 30 dana od kupovine da položi cjelokupan iznos prodajne cijene na žiro račun, te da zaključi ugovor o kupovini. Kupac stiče pravo na prenos prava nad imovinom kada u getosti izvrši obavezu isplate kupoprodajne cijene. Ukoliko kupac u roku ne ispuni svoju obavezu smatraće se da je odustao od kupovine, i gubi pravo na povrat uplaćenog obezbjeđenja, a sledeči kupac se utvrđuje redosledom. Ponuđačima čije ponude nisu prihvaćene, vratiće se uplaćeno obezbjeđenje nakon zaključenja ugovora sa kupcem.

Predmetna nepokretna imovina se prodaje u postojećem pravnom i faktičkom  statusu i u viđenom stanju, bez prava na prigovor u pogledu površina ili drugih fizičkih nedostataka, te se na kupca prenose ista prava kojima je raspolagalo preduzeće. Sve troškove oko zaključenja kupoprodajnog ugovora kao i pripadajuće poreze i takse za promet nepokretnosti, snosi kupac,a prodavač nakon završene prodaje nema nikakvih obaveza u odnosu na prodate nekretnine. Imovina se može pogledati svakim danom, a sva bliža obavještenja se mogu dobiti na telefon broj 066 724 472.

 

Stečajni upravnik

Slavko Gavrilović dipl.ing.maš.

 

Ljubinje, 03.04.2017. god.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: