Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.06.2017. 11:50

Prodaja nekretnine, zemljište u Ulici Danila Đokića bb Sokolac, upisano u ZK izvadak broj 55, broj parcele 786/7, opština Sokolac, KO Sokolac

Izvor: Nezavisne novine, 17.06.2017.

Preduzeće za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu AD "Sokolac" u stečaju Ulica cara Lazara bb 71 350 Sokolac Broj: 61 OSt 008811 17 St

Na osnovu odluke Skupštine povjerilaca stečajnog dužnika AD "Sokolac" u stečaju, a u skladu sa Zakonom o stečaju ("SI. glasnik RS" 16/16), stečajni upravnik AD "Sokolac" o b j a v 1 j u j e

JAVNI OGLAS

za prvu prodaju nepokretne imovine stečajnog dužnika prikupljanjem pisanih ponuda

1. Nekretnine, zemljište u Ulici Danila Đokića bb Sokolac, upisano u ZK izvadak broj 55, broj parcele 786/7, opština Sokolac, KO Sokolac, površina zemljišta 190 m2, procijenjen od strane vještaka na iznos od 14.250 KM. Na prvoj licitaciji ne može se prodati ispod lA od procijenjene vrijednosti.

2. Zemljište površine 993 m2, na kome je sagrađen temelj površine 103 m2, upisano u list nepokretnosti broj 175/0, opština Sokolac KO Kaljina, broj parcele 698, s upisanim pravom svojine u korist AD "Sokolac", procijenjen od strane vještaka na iznos od 7.200 KM. Na prvoj licitaciji ne može se prodati ispod procijenjene vrijednosti.

Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uredno dostave ponudu i dokaz o uplati depozita koji iznosi 10% od početne cijene. Depozit uplatiti na račun stečajnog dužnika broj: 5620128138322993, koji se vodi kod NLB Razvojna banka Filijala Istočno Sarajevo. Ponudu dostaviti u zatvorenim kovertama s naznakom "Ponuda - ne otvarati", na adresu: Okružni privredni sud Istočno Sarajevo, na broj 61 0 St 008811 17 St, 71123 Istočno Sarajevo, do 3.7.2017. godine. U ponudi navesti ponuđenu cijenu, dokaz o uplaćenom depozitu, kao i osnovne podatke o ponuđaču. U razmatranje će se uzeti samo one ponude gdje je ponuđač ponudio početnu cijenu i veću od početne.

Stečajni upravnik će izvršiti otvaranje ponuda 7. jula u 16 h na lokaciji zemljišta u Sokocu, u Ulici Danila Đokića. Kupac, koji je najpovoljniji ponuđač, dužan je najkasnije u roku od 30 dana od kupovine da položi q'elokupan iznos prodajne cijene na žiro račun, te da zaključi ugovor o kupovini. Kupac stiče pravo na prenos prava nad imovinom kada u cijelosti izvrši obavezu isplate kupoprodajne cijene. Ukoliko kupac u roku ne ispuni svoju obavezu smatraće se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat uplaćenog obezbjeđenja, a sljedeći kupac se utvrđuje redoslijedom. Ponuđačima čije ponude nisu prihvaćene biće vraćeno uplaćeno obezbjeđenje nakon zaključenja ugovora s kupcem. Predmetna nepokretna imovina se prodaje u postojećem pravnom i faktičkom statusu i u viđenom stanju, bez prava na prigovor u pogledu površine ili drugih fizičkih nedostataka, te se na kupca prenose ista prava kojima je raspolagalo preduzeće. Sve troškove oko zaključenja kupoprodajnog ugovora, kao i pripadajuće poreze i takse za promet nepokretnosti, snosi kupac, a prodavač nakon završene prodaje nema nikakvih obaveza u odnosu na prodate nekretnine. Imovina se može pogledati svakim danom, a sva bliža obavještenja se mogu dobiti na telefon broj 066 724 472.

Sokolac, 6.6.2017. godine  

Stečajni upravnik

Slavko Gavrilović dipl. inž. maš.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: