Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.02.2017. 09:46

Prodaja nepokretne i pokretne imovine: Objekat Fabrika obuće Aida pogon u Srebreniku, opreme, kancelarijskog namještaja, sitnog inventara

Izvor: Oslobođenje, 11.02.2017.

Fabrika obuće "AIDA" d.d. u stečaju

Broj: St.242325/15.-1865/17.

Na osnovu članova 101, 102. i 103. Zakona o stečajnom postupku i odluke Odbora povjerilaca br. St. 242325/15. od 9. 2. 2017. godine, stečajni upravnik objavljuje:

OGLAS ZA PRODAJU

imovine stečajnog dužnika usmenim javnim nadmetanjem

I. PREDMET PRODAJE:

A. Nepokretna imovina: Objekat Fabrika obuće "Aida" pogon u Dubokom Potoku bb, Srebrenik, sastoji se od proizvodne hale 800 m2, ostalih poslovnih objekata 1.188 m2 i zemljišta 2.524 m2, sve upisano u Zemljišnoknjižni uložak br. 333 Katastarska općina SP Seona, odnosno upisano u Posjedovni list br. 108 Općina Srebrenik, Služba za geodet-ske i imovinskopravne poslove.

Predmet prodaje nije imovina pod nazivom "kuća i zgrada" ukupna površina 106 m2, a koja se nalazi na parceli br. 718/6 (stari premjer) zemljišnoknjižni izvodak br. 333, odnosno parcela br. 109 (novi premjer) posjedo-vni list br. 108.

Početna cijena 370.000,00 KM.

Pokretna imovina: Oprema, kancelarijski namještaj, sitan inventar i dr. (Spisak opreme, kancelarijskog namještaja, sitnog inventara i dr. dokument br. St. 242325/15.-1627/16.) Početna cijena 3.024,00 KM.

Ukupna početna prodajna cijena iznosi 373.024,00 KM.

II. USLOVI PRODAJE

1. Usmeno javno nadmetanje će se održati 13. 3. 2017. godine (PONEDJELJAK) sa početkom u 10 sati u prostorijama d.d. "Aida" u stečaju, Tuzla, ul. XVIII hrvatske brigade br. 2.

2) Imovina se ne može prodati po cijeni nižoj od utvrđene početne prodajne cijene.

Imovina se prodaje u paketu (pokretna i nepokretna imovina) i ne može se kupovati odvojeno.

3) Sva nepokretna imovina koja je predmet javnog nadmetanja je opterećena hipotekom, a ista će biti ukinuta Rješenjem Općinskog suda o dosudbi najkasnije u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti Rješenja o dosudbi.

4) Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica koja neposredno prije održavanja javnog nadmetanja Komisiji za prodaju dostave dokaz o uplati osiguranja (depozita) u iznosu od 10.000,00 KM. Uplata osiguranja (depozita) se vrši na transakcijski račun stečajnog dužnika broj 1027090000002239, otvoren u Union banka Filijala Tu-zla, najkasnije do 10. 3. 2017. godine.

5) Usmeno javno nadmetanje će se održati i ako istom pristupi samo jedan učesnik koji je ispunio uslove iz ovog oglasa.

6) Najpovoljniji ponuđač dužan je uplatiti postignutu kupoprodajnu cijenu uvećanu za 5% poreza na prenos nepokretnosti i prava za nepokretnu imovinu i uvećanu za 17% poreza na dodanu vrijednost za pokretnu imovinu u roku od 30 (trideset) dana, računajući od dana održavanja javnog nadmetanja.

Uplata se vrši isključivo u gotovom novcu uplatom na navedeni transakcijski račun.

7) Učesniku na javnom nadmetanju koji budu proglašeni kupcem uplaćeno osiguranje (depozit) se neće vratiti, a isto se uračunava u postignutu kupoprodajnu cijenu. Ukoliko proglašeni kupac odustane od kupovine ili ako ne uplati postignutu kupoprodajnu cijenu uvećanu za pripadajuće poreze (stav 6. uslovi prodaje) u predviđenom roku, gubi pravo na povrat uplaćenog osiguranja (depozita). Nakon toga se za kupca proglašava kupac koji je drugi po visini ponuđenog iznosa, na koga se primjenjuju odredbe tačke 6.

8) Učesnicima na javnom nadmetanju koji ne budu proglašeni krajnjim kupcem uplaćeno osiguranje (depozit) će se vratiti sa transakcijskog računa u roku od 5 (pet) dana od dana održavanja javnog nadmetanja na transakcijski račun sa kojeg je uplaćeno osiguranje (depozit).

9) Svi učesnici na javnom nadmetanju su obavezni Komisiji za prodaju dokazati svoj identitet u skladu sa Zakonom. Obavezni su Komisiji za prodaju, neposredno prije održavanja javnog nadmetanja, predati slijedeća dokumenta: dokaz o uplati depozita, kopiju Rješenja o registraciji, kopiju Uvjerenja o registraciji/upisu u jedinstveni registar obveznika indirektnih poreza, kopiju Uvjerenja o poreznoj registraciji, ovlašćenje za učešće na javnom nadmetanju ukoliko istom nije pristupio zakonski zastupnik društva, pečat društva i kopiju lične karte učesnika).

Ukoliko je učesnik na javnom nadmetanju fizičko lice isti je obavezan Komisiji za prodaju predati dokaz o uplati depozita i kopiju lične karte.

10) Imovina se prodaje po principu "viđeno-kupljeno" te se naknadne reklamacije po bilo kom osnovu neće uvažavati.

11) Sve poreze (porez na dodanu vrijednost, poreze za prenos nepokretnosti i prava i dr.) i ostale troškove, uključujući i troškove izrade i ovjere ugovora, a u vezi prodaje imovine, snosi kupac.

12) Dokumentacija o nepokretnoj imovini, spisak imovine (po lotovima) kao i ostala dokumentacija za imovinu koja je pre-dmet prodaje se može preuzeti na adresi prodavca d.d. Fabrika obuće "Aida" u Tuzli.

Pregled imovine koja je predmet prodaje se može izvršiti svaki dan uz prethodnu najavu kontakt-osobi. Pregled imovine bez najave i saglasnosti kontakt-osobe nije moguć.

13) Sve ostale informacije u vezi sa javnim nadmetanjem se mogu dobiti na navedenoj adresi i na faks/telefon broj 035/280-652, kontakt-osoba Amir Muhović.

Stečajni upravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: