Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.07.2017. 10:17

Prodaja opreme za krojenje i šivenje i teretnog vozila

Izvor: Večernje novosti, 11.07.2017.

"DUB-tex" d.o.o - u stečaju

Ul. Smiljanska broj 25, Kozarska Dubica

Broj: 57 0 St 116241 15 St-0b/17

Datum: 05.07.2017. godine.

 

Na osnovu člana 155,160 i 161, Zakona o stečaju (objavljenog u "Sl. Glasnik RS" br. 16 od 02.03.2016.), i Odluke Skupštine povjerilaca od 31.05.2017. godine o uslovima i načinu unovčavanja imovine stečajnog dužnika "DUB-tex" d.o.o - u stečaju, Ul. Smiljanska braj 25, Kozarska Dubica, stečajni upravnik donosi Zaključak i objavljuje

 

LICITACIJU

ZA TREĆE I ČETVRTO USMENO JAVNO NADMETANjE

ZA PRODAJU OPREME STEČAJNOG DUŽNIKA

"DUB-tex" d.o.o - U STEČAJU - Kozarska Dubica

 

I PREDMET PRODAJE

 

1. OPREMA ZA KROJENjE I ŠIVENjE I TERETNO VOZILO

po cijeni od......................................................................29.850,00 KM

 

2. Prodaja opreme za krojenje i šivenje i teretnog vozila obaviće se putem javnog nadmetanja - licitacije dana (1.8.2017. godine utorak) sa početkom u 13 časova, u zgradi Okružnog privrednog suda u Banja Luci, Gundulićeva 1.08, Velika sala. Međutim, ako se navedena oprema ne proda na trećoj licitaciji obaviti će se četvrta licitacija za sedam (7) dana (8.8.2017. godine, utorak) u isto vrijeme i na istom mjestu.

 

II USLOVI PRODAJA

1. Početna cijena na trećoj i četvrtoj licitaciji za prodaju opreme za krojenje i šivenje i teretnog vozila je procijenjena vrijednost koja iznosi 29.850,00 KM

2. Na trećoj i četvrtoj licitaciji prodaja opreme za krojenje i šivenje sa teretnim vozilom se vrši u cijelini.

3. Oprema se prodaje u faktičnom i pravnom stanju, u kakvom se ta oprema nalazi u momentu prodaje, i na kupca se prenosi obim prava kojim stečajni dužnik raspolaže u momentu prodaje.

4. Prodaja opreme izvršiti će se po Zaključku Skupštine povjerilaca.

5. Na trećoj licitaciji prodaja opreme se može izvršiti ispod početne cijene, ali ne ispod 23% od početne cijene, a na četvrtoj licitaciji prodaja opreme se ne može izvršiti ispod 13% od početne cijene.

6. Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit u iznosu 10% od početne cijene opreme.

Depozit se uplaćuje na žiro račun stečajnog dužnika "DUB-tex" d.o.o u stečaju Kozarska Dubica na broj: 5673011100006702, koji se vodi kod Sberbanka ad Banja Luka, Filijala Kozarska Dubica.

7. Fizička lica mogu učestvovati na javnoj prodaji lično ili biti predstavljana po punomoćniku. Ako u nadmetanju učestvuju lično, dužna su radi dokazivanja identiteta, prije početka nadmetanja, pokazati stečajnom upravniku ličnu kartu i dokaz o uplati depozita. Ako fizičko lice zastupa punomoćnik, isti je obavezan predati stečajnom upravniku valjanu punomoć za zastupanje i dokaz o uplati depozita.

Pravna lica mogu biti predstavljena po zakonskom zastupniku (direktoru), ili Punomoćniku. Ukoliko pravno lice predstavlja zakonski zastupnik isti je obavezan stečajnom upravniku predati na uvid rješenje o upisu u sudski registar (obrazac br. 4), ličnu kartu i dokaz o uplati depozita. Ukoliko pravno lice predsgavlja punomoćnik, isti je obavezan predati stečajnom upravniku valjanu punomoć za zastupanje i dokaz o uplati depozita. Lica sa neurednom dokumentacijom za utvrđivanje indentiteta ili bez navedene dokumentacije neće moći učestvovati na nadmetanju.

8. Prodaja opreme se vrši prema načelu viđeno-kupljeno i naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

9. Predmetna oprema, kao i raspoloživa dokumentacija se mogu pregledati svakog radnog dana, u vremenu od 12 do 14 časova, s tim da se obavezno treba najaviti stečajnom upravniku na broj 065/392-985.

10. Javno nadmetanje održat će se i kada na istom prisustvuje samo jedan ponuđač.

11. Nakon zaključenja nadmetanja utvrđuje se lista kupaca po visini ponuđene cijene za kupovinu opreme i konstatuje se da je oprema prodata najpovoljnijem kupcu.

12. Kupcima čije ponude nisu prihvađene vraća se depozit odmah, a najkasnije u roku od tri (3) dana nakon javnog nadmetanja, izuzev za tri najpovoljnija kupca. Ukoliko najpovoljniji kupac u navedenom roku ne ispuni obaveze u pogledu uplate kupoprodajne cijene, smatraće se da je odustao od kupovine opreme i gubi pravo na vraćanje depozita. Depozit koji je uplaćen od strane odabranog kupca, smatra se dijelom avansne uplate.

13. Kupac je dužan u roku od 15 dana od dana prodaje opreme uplatiti cijelokupni iznos izlicitirane cijene na žiro račun broj: 5673011100006702, koji se vodi kod Sberbank ad Banja Luka, Filiala Kozarska Dubica.

14. Ukoliko kupac sa najpovoljnijom ponudom ne uplati prodajnu cije u u roku od 15 dana, stečajni upravnik će zaključkom proglasiti prodaju nevažećom i novim zaključkom odrediti da je oprema prodata drugom po redu kupcu, koji treba u roku od 15 dana od dana prijema tog zaključka da uplati izlicitiranu cijenu. Ukoliko ni drugi ponuđač ne uplati izlicitiranu cijenu u predviđenom roku isto pravilo važi i za trećeg kupca.

15. Kupcu koji putem licitacije kupi ponuđenu opremu, izvrši uplatu cjelokupne kupoprodajne cijene i zaključi ugovor o kupoprodaji, stečajni upravnik predaje u posjed opremu u roku od 8 dana od dana izvršene uplate i zaključenog ugovora o kupoprodaji.

16. Sve troškove oko ovjere kupoprodajnog ugovora, pripadajuće takse, poreze i PDV u vezi sa opremom snosi kupac, a prodavac nakon završene prodaje i naplate kupoprodajne cijene, nema na prodanu oremu nikakvih obaveza. Isplatom kupoprodajne cijene prestaju sve kupčeve obaveze prema prodavcu.

17. Ovaj Oglas objavljen na Oglasnoj tabli Okružnog privrednog suda u Banja Luci, i dnevnom listu "Večernje novosti".

 

STEČAJNIUPRAVNIK

Dragičević Željko, dipl. ecc.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: