Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.04.2017. 12:05

Prodaja poslovnih zgrada u privredi, građevinskih zemljišta, poljoprivrednog zemljišta, tvornice furniranog namještaja i skladišta repromaterijala

Izvor: Oslobođenje, 22.04.2017.

DIONIČKO DRUŠTVO DRVNA INDUSTRIJA

"Sana " Sanski Most - u stečaju

Prijedorska br. 3, Sanski Most

Registar Kantonalni sud Bihać u Bihaću

 

Broj 17 OSt 06626115 St

 

Sanski Most, 17. 4. 2017. godine

Broj: 84/2017

 

Na osnovu Članova 101. i 103. Zakona o stečajnom postupku ("SI. novine FBiH", br. 29/03 i 32/04) i Odluke Odbora povjerilaca broj 67-1/2017 od 22. 3.2017. godine i Odluke odbora povjerilaca broj 14/2017. od 31. 1. 2017. godine u postupku unovčavanja stečajne mase stečajnog dužnika DD Drvna industrija "Sana" Sanski Most - u stečaju, temeljem Zakona o izvrsnom postupku FBiH, stečajni upravnik stečajnog dužnika objavljuje:

 

OGLAS

O PRODAJI NEPOKRETNE IMOVINE DD Dl "SANA" SANSKi MOST - U STEČAJU,

KOMBINOVANOM METODOM -PUTEM PRIKUPLJANJA PISANIH PONUDA I USMENIM JAVNIM NADMETANJEM I TO ZA

LOT 1. U PRVOM KRUGU I LOT 2. U DRUGOM KRUGU PRODAJE

 

A.  POPIS PREDMETA PRODAJE

1.   NEPOKRETNA IMOVINA U TVORNIČKOM KRUGU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B. USLOVI PRODAJE

1. Ponude za predmetne nekretnine koje su niže od navedenih početnih cijena iz oglasa, odbacit će se kao nepotpune.

Nekretnine svrstane u Lotove od 1 do 2. iz ovog oglasa prodaju se u VIĐENOM STANJU na dan prodaje. Dokazi o vlasništvu mogu se pogledati u sjedištu prodavca ili u zemljišnim knjigama koje se vode kod Općinskog suda u Sanskom Mostu.

- Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju fizička i pravna lica koja dostave pismene ponude putem pošte ili lično na adresu DD Dl Sana Sanski Most - u stečaju, Prijedorska broj 3, Sanski Most, u zapečaćenoj koverti sa pečatom ili potpisom ponuđača i to najkasnije do 5. 5. 2017. godine, do 15 sati (navedeno podrazumijeva da iste budu fizički dostavljene na naznačenu adresu).

- Uz pisanu ponudu na kojoj je naveden naziv ponuđača, Lot za koji se ponuđač prijavljuje i na kojoj je navedena cijena koja ne može da bude niža od cijene navedene u ovom oglasu, zainteresirani kupci/ponuđači moraju priložiti uplatnicu (dokaz) o uplaćenom depo­zitu u visini od 10.000,00 KM za lotove od 1 i 2.

- uplatu traženog depozita za svaki Lot pojedinačno za koji se dostavlja ponuda treba izvršiti na transakcijski račun DD Dl Sana San­ski Most-u stečaju broj: 3385002275532813, otvoren kod UniCredit Bank d.d.

- Otvaranje ponuda i usmeno javno nadmetanje održat će se u prostorijama DD Dl Sana Sanski Most - u stečaju, Prijedorska broj 3, Sanski Most, 8. 5. 2017. godine, s početkom u 10 sati.

- Učesnici u ovoj prodaji (lično ili putem punomoćnika) koji uredno dostave ponude na način kako je definisano u oglasu dužni su se od 9 do 9.30 sati prijaviti komisiji za prodaju, te priložiti istoj odgovarajući identifikacijski dokument, sa kojim stječu pravo učešća na javnoj prodaji.

- Povećanje cijene u toku javnog nadmetanja za nepokretnu imovinu, za Lot 1 i Lot.2 bit će najmanje 3.000,00 KM, a najviše 20.000,00 KM.

- Prodaja po konkretnom Lot 1 bit će zaključena kada nakon otvaranja ponude i čitanje cijena, odnosno na samoj prodaji odustanu od učešću na licitaciji nakon zadnje usmene ponude na javnom nadmetanju i nakon trećeg upita stečajnog upravnika nitko od zainteresi­ranih kupaca ne izjavi da daje novu cijenu uvećanu za iznos naveden u prethodnom stavu od zadnje ponuđene cijene za konkretni Lot.

- Ponuđačima koji na javnom nadmetanju nisu stekli status kupca i drugog ili trećeg najboljeg ponuđača, položeni novac će se vratiti u roku od 7 dana od dana okončanja javnog nadmetanja.

- Sve troškove preuzimanja kupljenih nekretnina, poreze, troškove prijenosa vlasništva, porez na promet nekretnina, kao i druge troško­ve nastale prometom nekretnina snosi kupac.

- Najpovoljniji ponuđač je dužan uplatiti cjelokupni iznos kupljene imovine u roku od 30 dana računajući od dana prodaje, odnosno od dana dostavljanja zaključka o proglašenju najboljeg kupca.

- Ako najpovoljniji ponuđač ne uplati ukupnu cijenu iz licitirane imovine u naznačenom roku (30 dana), smatra se daje odustao, te će mu biti vraćen polog uz odbitak 50 % iznosa depozita na ime troškova prodaje, a kupcem se proglašava slijedeći najpovoljniji ponuđač koji je učestvovao u postupku prodaje. Ako ni drugi po redu najbolji ponuđač ne uplati kupoprodajnu cijenu u propisanom roku, vraća mu se de­pozit uz odbitak 50 % iznosa depozita na ime troškova prodaje i za kupca se proglašava treći po redu najbolji ponuđač po istom metodu.

- Oglas o prodaji predmetne imovine, osim u javnom glasilu, biće objavljen i istaknut na oglasnoj ploči Općinskog suda Bihać i ogla­snoj ploči stečajnog dužnika u sjedištu.

- U slučaiu da se na nadmetanje prijavi više kupaca za isti Lot, a čija početna cijena bude identična, te u slučaju da navedeni ponuđači ne uvećaju cijenu po pozivu stečajnog upravnika, u tom slučaju za prvoplasiranog kupca se proglašava kupac koji je prvi dostavio po­nudu na adresu prodavaoca, o čemu će posebnu evidenciju voditi uposlenici prodavaoca, te o datumu i mjestu dostavljanja ponude sa­činiti službenu zabilježbu. odnosno izdati potvrdu ponuđaču o vremenu prijema ponude.

- Imovina koja je predmet prodaje može se pogledati i dobiti sve informacije svakim radnim danom od 8 do 15 h u sjedištu pro­davca i na telefon broj: 037 684 937.

 

Stečajni upravitelj:

dr. sci. Šefik Smlatić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: