Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.07.2017. 08:26

Prodaja poslovnog prostora u Zenici

Izvor: Oslobođenje, 27.07.2017.

BZN d.o.o. Zenica

(U STEČAJU) Prve zeničke brigade 5/B.

 

U skladu sa odredbom članova 25., 101. i 102. stava 1. Zakona o stečajnom postupku (Službene novine Federacije BiH broj: 29/03, 32/04 i 42/06), te u skladu sa Odlukom Skupštine povjerilaca o načinu unovčavanja nepokretne imovine stečajnog dužnika od dana 20.06.2017.godine, stečajni upravnik firme BZN d.o.o. Zenica (u stečaju) dana 27.07.2017.godine objavljuje slijedeći

 

OGLAS

o prodaji nekretnine firme BZN d.o.o. Zenica (u stečaju)

PREDMET PRODAJE:

Poslovni prostor ukupne neto površine 82,41 m2, koji se nalazi u prizemlju stambeno-poslovnog objekta u ulici I zeničke brigade na broju 5, lociran na k.č. broj: 84/5. u z.k. ulošku broj: 93. KO Bilmišće (n.p. na k.č. broj: 658/6. KO Zenica), vlasništvo firme BZN d.o.o. Zenica sa dijelom 1/1, procijenjene tržišne vrijednosti 79.162,83 KM.

NAČIN PRODAJE:

Usmeno javno nadmetanje (licitacija), s napomenom da na ovoj licitaciji predmet prodaje neće biti moguće kupiti ispod 1/2 procijenjene vrijednosti. Kupcem će se smatrati ono lice koje na licitaciji ponudi najveću cijenu. Licitacija će se održati i ukoliko se pojavi samo jedan ponuđač. Troškove poreza na promet nekretnina, kao i sve troškove uknjižbe predmeta prodaje snosi isključivo kupac. Na ostvarenu cijenu obračunava se PDV koji^nosi kupac. Stečajni upravnik će rezultate licitacije dostaviti Općinskom sudu Zenica (stečajnom sudu) koji će na osnovu rezultata licitacije donijeti rješenje o dosudi predmeta prodaje kupcu, te o brisanju eventualnih tereta i zabilježbi izvršenja sa predmeta prodaje.

MJESTO I VRIJEME PRODAJE:

Usmeno javno nadmetanje (licitacija) predmeta prodaje će se održati u PETAK, 14.09.2017.godine u 14,00 sati na adresi sjedišta firme u Zenici, Prve zeničke brigade 5/B.

PRAVO UČEŠĆA:

Pravo učešća imaju svi ponuđači koji na ime depozita uplate 10% od procijenjene vrijednosti željenog predmeta prodaje, a na transakcijski račun firme BZN d.o.o. Zenica (u stečaju) broj: 199-513-001-749-18-25. koji se vodi kod Sparkasse Bank d.d. BiH, Filijala Zenica. Samo lica koja su uplatila predujam mogu prisustvovati licitaciji. Predujmljeni iznos se u slučaju kupovine uračunava u cijenu, a ne vraća se u slučaju odustanka već proglašenog kupca, kada iznos na ime depozita ulazi u stečajnu masu. 

ODGOVORNOST PRODAVCA:

Kupac je dužan u roku od 30 (trideset) dana od dana održane licitacije izvršiti uplatu ostatka kupoprodajne cijene (depozit od 10% se uračunava u cijenu), jer u protivnom gubi pravo na povrat uplaćenog depozita, kada iznos na ime depozita ulazi u stečajnu masu. U tom slučaju kupcem će se smatrati lice koje je dalo narednu najveću cijenu. Ponuđačima koji nisu proglašeni za kupca uplaćeni depozit će se vratiti u roku od 8 (osam) dana računajući od dana održane licitacije.

 

BZN d.o.o. Zenica (U STEČAJU)

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: