Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.08.2016. 10:22

Prodaja potraživanja: hotel u Čapljini

Izvor: Akta.ba, 19.08.2016.

Prodaja potraživanja: hotel u Čapljini

 

Hotel u Čapljini

HETA ASSET RESOLUTION BIH poziva sve potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu potraživanja da dostave pismo namjere sa pozivom na broj 335 na ponude@heta-asset-resolution.ba ili poštom na adresu: HETA BiH, Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo, BiH najkasnije do 19. septembra 2016. godine.

Potraživanje je osigurano hipotekom na objektu hotelskog kompleksa na odličnoj lokaciji u općini Čapljina, Hercegovačko neretvanski kanton i zemljištu površine cca 3,500,00 m2. Uz obalu rijeke Neretve, površine cca 2,500,00 m2 ovaj višekatni objekat obuhvata kompletnu hotelsku infrastrukturu.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, nemojte oklijevati da nas kontaktirate na +387 (0)33 706 117 ili +387 (0)33 706 081.

 

NAPOMENA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA

Pismo namjere za učešće u transakciji mora sadržavati minimalno slijedeće elemente:

a) Naziv, adresu i kratak opis zainteresiranog lica (ili svakog člana konzorcija), uključujući i informaciju o krajnjem vlasniku kao i kontakt osobu u slučaju potrebe za dodatnim informacijama;

b) Obrazloženje transakcije;

c) Potvrdu da zainteresovano lice nastupa u vlastitom interesu ili u slučaju da posrednici/savjetnici dostavljaju pismo namjere u ime zainteresovane strane, potrebno je dostavljanje validne pismene punomoći.

Nakon zaprimanja i ocjene dostavljenih pisama namjere, zainteresovane strane mogu biti pozvane da učestvuju u procesu prodaje, a kako bi stekli detaljniji uvid u predmet potraživanja, od njih će se zahtijevati da potpišu ugovor o povjerljivosti, kojim će se obavezati na čuvanje poslovne tajne.

Prodavatelj zadržava pravo da produži rok za dostavljanje pisma namjere, promijeni druge rokove u procesu prodaje, obustavi proces prodaje u cijelosti ili prilagodi strukturu transakcije u bilo koje vrijeme, uz uslov da postupa u skladu sa principima otvorenog procesa prodaje. Prodavatelj ima pravo da zatraži dodatne informacije od lica koja su iskazala interes za kupovinu kao i da, bez posebnog obrazloženja, određeno lice ne pozove da učestvuje u daljnjem toku procesa.

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz ugovor o ustupanju potraživanja.

 

Istražite HETA portfelj potraživanja na www.heta.ba

 

  

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: