Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.08.2016. 13:00

Prodaja potraživanja: poslovni objekat za tehnički pregled putničkih i teretnih vozila sa pratećom infrastrukturom i pripadajuća zemljišna parcela te stambeno-poslovni objekat u Banjaluci

Izvor: Heta, 03.08.2016.

Javni poziv za kupovinu potraživanja

 

HETA ASSET RESOLUTION BIH poziva sve potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu potraživanja da dostave pismo namjere sa pozivom na broj 276 na ponude@heta-asset-resolution.ba   ili poštom na adresu: HETA BiH, Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo, BiH

Potraživanje je, između ostalog, osigurano hipotekom na nekretninama poslovne i stambene namjene na području regije Banja Luka. Hipotekom je obuhvaćen poslovni objekat za tehnički pregled putničkih i teretnih vozila sa pratećom infrastrukturom i pripadajuća zemljišna parcela površine cca. 3.900,00 metara kvadratnih, kao i stambeno-poslovni objekat od cca 300,00 metara kvadratnih.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, nemojte oklijevati da nas kontaktirate na +387 (0)33 706 017.

 

NAPOMENA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA

Pismo namjere za učešće u transakciji mora sadržavati minimalno slijedeće elemente:

1. Naziv, adresu i kratak opis zainteresiranog lica (ili svakog člana konzorcija), uključujući i informaciju o krajnjem vlasniku kao i kontakt osobu u slučaju potrebe za dodatnim informacijama;

2. Obrazloženje transakcije;

3. Potvrdu da zainteresovano lice nastupa u vlastitom interesu ili u slučaju da posrednici / savjetnici dostavljaju pismo namjere u ime zainteresovane strane, potrebno je dostavljanje validne pismene punomoći za zastupanje.

Nakon zaprimanja i ocjene dostavljenih pisama namjere, zainteresovane strane mogu biti pozvane da učestvuju u procesu prodaje, a kako bi stekli detaljniji uvid u predmet potraživanja, od njih će se zahtijevati da potpišu ugovor o povjerljivosti, kojim će se obavezati na čuvanje poslovne tajne.

Prodavatelj zadržava pravo da produži rok za dostavljanje pisma namjere, promijeni druge rokove u procesu prodaje, obustavi proces u cijelosti ili prilagodi strukturu transakcije u bilo koje vrijeme, uz uslov da postupa u skladu sa principima otvorenog, transparentnog, bezuslovnog i nedisriminatornog procesa prodaje. Prodavatelj ima pravo da zatraži dodatne informacije od lica koja su iskazala interes za kupovinu kao i da, bez posebnog obrazloženja, određeno lice ne pozove da učestvuje u daljnjem toku procesa.

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz ugovor o ustupanju potraživanja.

Istražite HETA portfelj potraživanja na www.heta.ba

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: