Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.02.2017. 11:24

Prodaja potraživanja: poslovni objekti u Sanskom Mostu i Kreševu, stambena zgrada u Banja Luci i poslovni prostor u Tuzli

Izvor: EuroBlic, 14.02.2017.

HETA ASSET RESOLUTION poziva sve potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu potraživanja koji su osiguranih poslovnim i stambenim objektima širom BiH da iskažu interes.

 

Poslovni objekat, Sanski Most 119

 U ponudi je potraživanje osigurano hipotekom na poslovnom objektu površine cca 4.500 metara kvadratnih sa zemljištem na području Sanskog Mosta, Unsko-sanski kanton

 

Stambena zgrada, Banja Luka 118

U ponudi je potraživanje osigurano hipotekom na stambenoj zgradi od cca 1.100 uz pripadajuću zemljišnu parcelu površine cca 4.800 metara kvadratnih na području Banja Luke.

 

Poslovni prostor, Tuzla 116

Potraživanje je osigurano hipotekom na dva poslovna prostora od cca 425,00 i 125,00 metara kvadratnih unutar komercijalne zgrade na području Tuzle, Kanton Tuzla.

 

Poslovni objekat, Kreševo 020

Potraživanje je osigurano hipotekom na poslovnom objektu od cca 1.000 metara kvadratnih sa zemljištem i stambenim objektom na području Kreševa, Srednjobosanski kanton.

 

Molimo sve potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu potraživanja da dostave pismo namjere najkasnije do 07. marta 2017. godine sa pozivom na referentni broj na ponude@heta-asset-resolution.ba ili poštom na adresu: HETA BiH, Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo, BiH.

 

NAPOMENA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA

Pismo namjere za učešće u transakciji mora sadržavati minimalno sljedeće elemente:

a) Naziv, adresu i kratak opis zainteresiranog lica (ili svakog člana konzorcija), uključujući i informaciju o krajnjem vlasniku, kao i kontakt osobu;

b) Obrazloženje transakcije;

c) Potvrdu da zainteresovano lice nastupa u vlastitom interesu ili u slučaju da posrednici/savjetnici dostavljaju pismo namjere u ime zainteresovane strane, potrebno je dostavljanje validne pismene punomoći.

 

Nakon zaprimanja i ocjene dostavljenih pisama namjere, zainteresovane strane mogu biti pozvane da učestvuju u procesu prodaje, a kako bi stekli detaljniji uvid u predmet potraživanja, od njih će se zahtijevati da potpišu ugovor o povjerljivosti, kojim će se obavezati na čuvanje poslovne tajne.

 

Prodavatelj zadržava pravo da produži rok za dostavljanje pisma namjere, promijeni druge rokove u procesu prodaje, obustavi proces prodaje u cijelosti ili prilagodi strukturu transakcije u bilo koje vrijeme, uz uslov da postupa u skladu sa principima otvorenog procesa prodaje. Prodavatelj ima pravo da zatraži dodatne informacije od lica koja su iskazala interes za kupovinu kao i da, bez posebnog obrazloženja, određeno lice ne pozove da učestvuje u daljnjem toku procesa.

 

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz ugovor o ustupanju potraživanja.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirati +387 (0)33 706 117.

 

Istražitelj HETA portfelj potraživanja na www.heta.ba

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: