Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Saopštenje za akcionare o II emisiji akcija upućenoj kvalifikovanom investitoru Grad Banja Luka

Izvor: Glas Srpske, 16.08.2013.

Na osnovu člana 208. stav 4. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srpske" 127/08, 58/09 i 100/11) emitent "Toplana" a.d. Banja Luka, sa sjedištem u Bulevar Živojina Mišića 32, 78000 Banja Luka (u daljem tekstu: "Emitent"), objavljuje:

 

SAOPŠTENJE ZA AKCIONARE

o II emisiji akcija upućenoj kvalifikovanom investitoru bez obaveze objavljivanja prospekta

 

• Skupština Emitenta je na redovnoj sjednici, održanoj dana 12.8.2013. godine, donijela Odluku o II emisiji akcija upućenoj kvalifikovanom investitoru bez obaveze objavljivanja prospekta,

• Akcije II emisije koje će se emitovati na osnovu Odluke o II emisiji akcija su obične (redovne) akcije sa pravom glasa, klase "A", koje glase na ime, .

• Ukupan broj akcija koje se emituju ovom emisijom je 10.000.000 akcija, nominalna vrijednosti jedne akcije je 1,00 KM, što čini ukupnu vrijednost emisije od 10.000.000,00 KM (slovima: desetmilionakonvertibilnihmaraka),

• Obične (redovne) akcije iz II emisije daju ista prava kao i prethodne emitovane obične (redovne) akcije klase "A": pravo pristupa pravnim aktima i drugim dokumentima i informacijama društva, pravo učešća u radu skupštine društva, pravo glasa u skupštini društva tako da jedna akcija uvijek daje pravo na jedan glas, pravo na isplatu dividendi, nakon isplate dividendi na sve izdate povlašćene akcije u punom iznosu, pravo učešća u raspodjeli likvidacionog viška po likvidaciji društva, a nakon isplate povjerilaca i akcionara bilo kojih povlašćenih akcija, pravo prečeg sticanja akcija iz novih emisija i zamjenljivih obveznica i pravo raspolaganja akcijama svih vrsta u skladu sa zakonom. Ooične akcije akcionarskog društva ne mogu se pretvoriti u povlašćene akcije ili druge hartije od vri-jednosti. Akcije II emisije kupci ne mogu prodavati, zalagati ili na drugi način otućivati u periodu dok Emitent ne objavi prospekt za uvrštenje II emisije HoV na berzu, izuzev u sl)čajevima: prenosa po osnovu nasljećivanja ili po sili zakona, prenosa akcija u slučaju preuzimanja akcionarskog društva i prenosa akcija na Društvo u slučajevima kada to dozvoljava zakon. Emitent objavljuje prospekt u skladu sa odredbama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti Republike Srpske, najkasnije u roku od jedne godine od upisa akcija u Centralni registar.

 

• II emisija akcija upućena je kvalifikovanom investitoru GRADU BANjALUCI, sa sjedištem na adresi Trg srpskih vladara 1, Banja Luka, Republika Srpska, BiH, s tim da postojeći akcionari Emitenta, koji su registrovani u Cen-tralnom registru hartija od vrijednosti AD Banja Luka na dan presjeka, a koji je 20. (dvadeseti) dan od dana donošenja Odluke o II emisiji akcija upućenoj kvalifikovanom investitoru bez obaveze objavljivanja prospekta - 1.9.2013. go-dine, imaju pravo preče kupovine akcija ove emisije, srazmjerno njihovom procentualnom učešću u akcijama sa pravom glasa u Skupštini Emitenta. Upis akcija druge emisije po osnovu prava preče kupovine počinje prvog sljedećeg radnog dana od dana presjeka. Rok za upis i uplatu akcija ove emisije po osnovu korištenje prava preče kupovine akcija traje 15 dana. Završetak upisa i uplate akcija druge emisije je u 16 časova 60-og dana od dana početka upisa i uplate akcija ove emisije.

• Upis se vrši u prostorijama agenta emisije "Monet broker" a.d. Banja Luka, Kralja Petra I Karađorćevića br. 139, u vremenu od 8 do 16 časova, na način da se upisnica potpisuje u pet primjeraka, od kojih dva primjerka pripadaju kupcu. Upis se može vršiti lično ili preko opunomoćenika za fizičko lice, odnosno zakonskog zastupnika za pravno lice uz prilaganje punomoći, odnosno ovlašćenja i stavljanja na uvid identifikacionog dokumenta.

• Prodajna cijena jedne akcije druge emisije je 1,00 KM. Ak-cije se u cijelosti uplaćuju u novcu, u konvertibilnim mar-kama.

• Uplata se vrši na račun kod depozitne banke: Komercijalna banka a.d. Banja Luka, broj 5710100000221903.

• Za sprovođenje ove emisije ovlašćuje se Direktor Emitenta.

 

"Toplana" a.d. Banja Luka

zastupana po agentu emisije

"Monet Broker" AD Banjaluka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: