Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.10.2016. 08:49

Sazivanje vanredne Skupštine dioničkog društva Koksno hemijski kombinat d.d. Lukavac

Izvor: Oslobođenje, 07.10.2016.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

TUZLANSKI KANTON

MINISTARSTVO INDUSTRIJE, ENERGETIKE I RUDARSTVA

 

Na osnovu člana 232. stav (1) tačka a) i stav (4) Zakona o privrednim društvima ("Službene novine Federacije BiH". broj: 81/15), Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona podnosi

 

OBAVJEŠTENJE

o sazivanju vanredne Skupštine dioničkog društva "Koksno hemijski kombinat" d.d. Lukavac

 

Vanredna Skupština "Koksno hemijski kombinat" d.d. Lukavac saziva se za dan 21.10.2016. godine, sa početkom u 14 sati u Lukavcu, ulica Željeznička broj 1.

Za Skupštinu se predlaže slijedeći

DNEVNI RED:

1. Otvaranje Skupštine, izbor predsjednika Skupštine i dva dioničara za ovjeru zapisnika o radu Skupštine,

2. Donošenje odluke o godišnjem izvještaju društva koji uključuju:

a) finansijski izvještaj sa bilansom stanja i bilansom uspjeha.

b) izvještaj Odbora za reviziju

c) izvještaj vanjskog revizora

3. Donošenje odluke o usvajanju Statuta društva,

4. Donošenje odluke o razrješenju članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala iz 2002. godine, zbog isteka mandata u sastavu: Bećir Mešić, Suad Dubravić, Seudin Hodžić, Izudin Kuduzović, Šemso Saković, Boris Ferković i Miralem Jahić.

5. Donošenje oduke o razrješenju članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala imenovanih 2014. godine, zbog gubitka povjerenja u skladu sa članom 247. stav (5) tačka a) Zakona o privrednim društvima, u sastavu: Ramiz Softić i Tarik Baraković.

6. Donošenje odluke o imenovanju privremenih članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala u sastavu: Mirsad Đulić i Zuhdija Hrvatović.

7. Donošenje odluke o saglasnosti na član 55. Ugovora o pristupanju u Društvo sa ogianičenom odgovomosti "KOKSNA INDUSTRIJA" LUKAVAC od 10.11.2003. godine.

8. Donošenje odluke o neprihvaćanju/odbacivanju Aneksa I Ugovora o pristupanju u društvo sa ograničenom odgovornosti "KOKSNA INDUSTRIJA" LUKAVAC od 07.05.2004. godine,

9. Donošenje odluke o iniciranju i pokretanju odgovarajućih postupaka pred nadležnim pravosudnim organima za utvrđivanje odgovomosti Mešić Vehida i Buševac Faika vezano za potpisivanje u ime KHK, Aneksa I Ugovora o pris-tupanju u društvo sa ograničenom odgovornosti "KOKSNA INDUSTRIJA" LUKAVAC od 07.05.2004. godine.

 

I Predsjednik Skupštine

Do izbora predsjednika Skupštine, Skupštinom će predsjedavati prisutni dioničar ili punomoćnik sa najvećim brojem dionica sa pravom glasa. Skupština većinom glasova, između prisutnih dioničara ili punomoćnika dioničara bira predsjednika Skupštine i dva ovjerivača zapisnika Skupštine.

II Pravo učešća i prijava za učešće u radu i odlučivanju Skupštine:

Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine imaju dioničari koji se halaze na listi dioničara kod Registra vri-jednosnih papira 30 dana prije datuma održavanja Skupštine.

Skupštini "Koksno hemijski kombinat" d.d. Lukavac mogu prisustvovati dioničari ili njihovi punomoćnici koji su se prijavili za učešće u radu i odlučivanju Skupštine najkasnije 3 (tri) dana prije dana odtžavanja Skupštine. Dioničar ili punomoćnik dioničara dužan je podnijeti prijavu za učešće u radu i odlučivanju Skupštine, lično ili preporučenom poštom na adresu: Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva TK-a, ulica Rudarska br. 57, 75000 Tuzla, sa naznakom "Za Odbor za glasanje". Uz prijavu se obavezno prilaže fotokopija isprave za identifikaciju (lična karta ili pasoš). U slučaju neposrednog prijavljivanja, prijava se podnosi u Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva TK-a, ulica Rudarska br.57, 75000 Tuzla.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica sa pravom glasa ima pravo pisano predložiti pitanja i prijedloge odiuka za uvrštavanje na dnevni red Skupštine društva, kao i izmjenu dnevnog reda i prijedloga odluka Skupštine. Prijedlog se dostavlja u pisanom obiiku neposredno ili preporučenom poštom na gore navedenu adresu, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana objavijivanja ovog obavještenja.

III Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine putem punomoćnika

Pravo ućešća u radu i odiučivanju Skupštine dioničar može ostvariti neposredno ili putem punomoćnika. Punomoć za učešće u radu i odlučivanju Skupštine d.d. daje se u obliku pisane izjave, potpisane od dioničara-vlastodavca i punomoćnika ovjerena od nadležnog organa i dostavlja lično ili poštanskom pošiljkom na adre-su: Ministarstvo industrije, energetike i mdarstva TK-a, ulica Rudatska br.57,75000 Tuzia, faksom (broj: 035/369-332) ili putem e-maila (minier@tk.kim ba).

IV Glasanje na Skupštini

Glasanje na Skupštini se vrši putem glasačkih listića zaokruživanjem na glasačkom listiću odgovora "ZA" ili "PROTIV" prijedloga odluke.

V Uvid u materijale za Skupštinu

Narednog dana od dana objavljivanja obavještenja do dana održavanja Skupštine dioničar/punomoćnik ima pravo uvida u materijale pripremljene za Skupštinu u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva TK-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: