Povećanje konkurentnosti i zapošljivosti kroz američko-švedski projekat

17.05.2016. 08:57 / Izvor: Akta.ba
Povećanje konkurentnosti i zapošljivosti kroz američko-švedski projekat

Okrugli sto će okupiti predstavnike javnog i privatnog sektora Tuzlanskog kantona.

Zajednički projekat američke i švedske vlade, Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona organizuju okrugli sto "Usklađivanje obrazovnih politika sa potrebama tržišta rada kroz javno-privatno umrežavanje". 

Cilj okruglog stola je uspostaviti održiv mehanizam saradnje između javnog i privatnog sektora. Kako bi se uskladile vještine radne snage sa potrebama privatnog sektora, učesnici okruglog stola će diskutovati o upisnim politikama, prilagodbi nastavnih planova i programa i realizaciji praktične nastave i ferijalne prakse.

Okrugli sto će biti održan 18.05.2016 u 10:45 sati u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (Plava sala), Ulica Mije Keroševića Guje, Tuzla. Okrugli sto će okupiti predstavnike javnog i privatnog sektora Tuzlanskog kantona.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je pružiti sistemsku i održivu podršku lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.  U proteklom periodu, USAID/Sida GOLD je putem programa razvoja radne snage, certifikacije podržao otvaranje radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave