Ekipa Akta.ba osvojila drugo mjesto na novinarskoj kotlićijadi

15.05.2016. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Ekipa Akta.ba osvojila drugo mjesto na novinarskoj kotlićijadi
OTVORI GALERIJU

Na novinarskoj kotlićijadi koja se održavala u sklopu ovogodišnjeg Lukavačkog sajma turizma LIST 2016 ekipa Akta.ba u sastavu Adisa Sarajlija i Ivana Mihaljović osvojila je drugo mjesto.

14. Međunarodni sajam turizma LIST 2016 zatvoren je novinarskom kotlićijadom.

Ekipa poslovnog portala Akta.ba koja je prvi put učestvovala na lukavačkoj novinarskoj kotlićijadi osvojila je drugo mjesto.

Novinarska kotlićijada nastavak je uspješne saradnje Udruženja kuhara u BiH i firme Nuhanović d.o.o. koja za cilj ima promocije gastronomskih i turističkih vrijednosti  Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjoj kotlićijadi učestvovalo je devet novinarskih ekipa iz BiH ali i iz regije, koje su se okušale u kuhanju tradicionalnog gulaša.

Ekipe su imale dva sata da spreme gulaš čije je korake pripreme do samog finalnog proizvoda pratio stručni žiri Udruženja kuhara u BiH. Stručni žiri ocjenjivao je samu pripremu jela, ukus mesa i safta prateći i sve ostale parametre koji su bili važni za pravljenje ukusnog gulaša.

Za sve ekipe učesnice Kotlićijade obezbjeđene su vrijedne nagrade sponzora ove manifestacije od Vispak poklon paketa do sedmodnevnog boravka u Albaniji za dvije osobe u kompleksu "Harmonia Hotels Group" za pobjednike .

Sponzori ove manifestacije bili su: Vispak, Zvijezda DD, Mliječna industrija 99, NDN Flor, Ligamont, Hercegovina produkt, Alpeks ugostiteljska oprema, turistička agencijna In Tours Albania i mnogi drugi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza