Datalab zaključuje godinu izlaskom nove generacije PANTHEON – PANTHEON X

25.12.2015. 15:54 / Izvor: Akta.ba
Datalab zaključuje godinu izlaskom nove generacije PANTHEON – PANTHEON X

U Datalabu, vodećem preduzeću za poslovno-informacione sisteme u jugoistočnoj Evropi, 24.12.2015. godine su izdali novu generaciju poslovno-informacionog sistema – PANTHEON X (deset), koji sadrži brojna poboljšanja.

U Datalabu, vodećem preduzeću za poslovno-informacione sisteme u jugoistočnoj Evropi, 24.12.2015. godine su izdali novu generaciju poslovno-informacionog sistema – PANTHEON X (deset), koji sadrži brojna poboljšanja.

PANTHEON X (deset) je brži, napredniji i moćniji. Nova generacija sadrži brojne novosti i poboljšanja: od obnovljenog korisničkog interfejsa, bitnih poboljšanja performansi do cjelovite podrške dokumentnom poslovanju. U sve licence ugrađen je vlastiti dokumentno/arhivski sistem, koji je posebno primjeren za tijesno povezivanje preduzeća sa računovodstvenim servisom ili internim računovodstvom. Novi, savremen dizajn, prilagođen je novom operativnom sistemu (Windows 10). Sve nove i unaprijeđene funkcionalnosti su uvedene s namjenom olakšanja svakodnevnih procesa u preduzećima.

U proteklih pet godina je ekipa Datalab-a sa željom za stalnim napretkom u program PANTHEON implementirala 8.951 poboljšanje.

Zaključak godine 2015 je za Datalab bio dodatno uspješan. Zabilježili su već 45.000-tog korisnika i se brzo približavamo broju 50.000.

U regiji kao veliki uspjeh uzimaju u obzir i činjenicu da su rješenje Pantheon Cloud (hosting) proširli na dodatna tržišta, a u saradnji sa telekom operaterima.

Izvršni direktor Datalab Tehnologije d.d., Andrej Mertelj je sumirao svoje utiske o 2015. godini, za koju kaže da je bila „poslije 2007. godine investicijski najintenzivnija godina. Ulaganja u novu generaciju PANTHEON-a, Farming i Retail diviziju, kao i partnerstva sa telekomima su dostigli vrhunac. Inspirativni su prvi rezultati ovih ulaganja i odzivi naših postojećih, novih i potencijalnih korisnika. Raduje nas što im svakodnevni rad činimo efikasnijim.“

Prema riječima direktora Datalab BH d.o.o., Nedim Pašić, kada je u pitanju tržište Bosne i Hercegovine „2015. godina je bila rutinska godina, obilježena stabilnim poslovanjem. Od naredne godine, već u prvom polugodištu, očekujemo lansiranje PANTHEON-a u cloud okruženju, kojim ćemo omogućiti našim postojećim korisnicima rentabilniju upotrebu bez obnavljanja investicije u amortizovanu IT infrastrukturu, a svim potencijalnim korisnicima mogućnost da uz mjesečnu pretplatu na PANTHEON imaju sve što je potrebno jednoj kompaniji da efikasno upravlja poslovanjem i ulazak u zajednicu najuspješnijih preduzeća u BiH i regionalno.“

Dinamičan zaključak godine je odličan predznak za nizanje uspjeha i u narednoj godini. Nastavljaju svoju misiju i u 2016. godini. Trudići se da olakšaju poslovne procese u preduzećima kroz uvođenje modernih informacionih tehnologija kao i proteklih godina zajedno sa svojim vjernim korisnicima - da pretvore podatke u dobit.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti