Grizeljov virtualni svijet fontana i u hotelu President u Sarajevu

04.12.2016. 11:11 / Izvor: Akta.ba
Grizeljov virtualni svijet fontana i u hotelu President u Sarajevu

Fontana je u recirkulacionim sistemu koja će svojim radom u zimskim i ljetnim mjesecima učiniti ambijent da bude zdravstveno humaniji.

Poslije fontana u eksterijeru među kojima je i izuzetno moćna i vizualno efektna fontana u kružnom toku Glavne Gradske Magistrale u  Zenica,  dolaskom jeseni firma Grizelj je prešla na projektiranje,  proizvodnju i montažu fontana u interijerima.

Novi izazov bio je reprezentativni novo izgrađeni hotel President Sarajevo gdje su predivan interijer obogatili fontanom s vodenim nitima koja će ambijent učiniti zanimljivijim životom prirode i  susreta gostiju grada Sarajeva.

Fontana je u recirkulacionim sistemu koja će svojim radom u zimskim i ljetnim mjesecima učiniti ambijent da bude zdravstveno humaniji  i u boljim klimatskim uvjetima osvježivanjem i  ovlaživanjem zraka.

"Projektiranjem novih fontana vodimo izuzetno  veliku pozornost na vizualni efekt i energetsku efikasnost u racionalnosti  potrošnje struje  u recirkulaciji  i filtriranju vode kao i u rasvjeti koristeći LED rasvjetu koja daje posebno  smisao u ambijentu", komentira idejni projektant fontana Tin Grizelj.

Mnogi slijede naše ideje,  koje su visoko postavljene kao procesno-tehnološka i arhitektonska rješenja, a mi ih razvijamo i stvaramo s ciljem udovoljenu zahtjeva investitora i ambijenta gdje će biti instalirana i namijenjena za javne prostora koji su izloženi pogledu građana koji su naš najbolji saveznik i kritičar, ističe Hajra Šahinović, projektant  firme Grizelj.   

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti