U Tuzli otvorena Visoka škola za finansije i računovodstvo "FINra"

14.07.2016. 12:48 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o  jedinstvenom četverogodišnjem studijskom programu, koji čini spoj teorije i praktičnih  znanja i vještina.

U Tuzli je danas svečano otvorena Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra. Riječ je o  jedinstvenom četverogodišnjem studijskom programu, koji čini spoj teorije i praktičnih  znanja i vještina.

Osnivač  Visoke škole FINra je ugledna edukativno–konsultantska kuća FINconsult, koja već 12 godina uspješno radi na stručnom osposobljavanju i edukaciji finansijsko-računovodstvenih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

Iza FINconsulta je: više od 3 000 educiranih i cerificiranih osoba koje su stekle zvanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji u BiH, više od 200 seminara i savjetovanja u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-računovodstvene profesije, 57 izdanja međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant te respektabilna mreža stručnjaka i saradnika koje FINconsult ima, u Bosni i Hercegovini i u regionu.

„Nakon 12 godina uspješnog rada napravili smo novi iskorak i sve svoje resurse, znanja i iskustva zajednici stavili na raspolaganje kroz otvaranje Visoke škole za finansije i računovodstvo-FINra. Radit ćemo na terenu na kojem smo najjači. Obezbjedili smo našim studentima vrhunske predavače i najbolje uslove za rad, izvrsne mogućnosti za praktičnu obuku i pristup svemu onomo što FINconsult radi, a što im može pomoći u školovanju. Između, ostalog to je i licenca za pristup biblioteci od 14 500 stručnih knjiga, koju smo obezbijedili zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Ebsco kompanijom. Ono što ističemo kao naš poseban kvalitet jeste opredjeljenje da naše studente, a sutra finansijske i računovodstvene stručnjake, podržavamo i nakon završetka studija. Na nas će moći računati i tokom izgradnje svojih karijera",  istakao je na današnojoj svečanosti direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra doc.dr. Ismet Kalić.

Otvaranju visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli prisustvovali su brojni gosti, iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim dr.Kalića, gostima su se obratili i prof.dr.Slobodan Vidaković,  član Uredničkog kolegija Časopisa "Poslovni konsultant" i dugogodišni saradnik FINconsulta, predstavnik Ebsco kompanije za jugoistočnu Evropu Dragan Nikolić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona Zlatana Muratovića i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

"Bosni i Hercegovini trebaju akademski obrazovani građani koji uz diplomu imaju znanje i vještine. FINconsult je u svom dosadašnjem radu dokazao da svojim polaznicima daje kvalitetno obrazovanje i uopšte ne sumnjam da će takav kvalitetan rad i obazovanje ponuditi i polaznicima ove Visoke škole", istakao je danas premijer Gutić.

Za akademsku 2016/2017. godinu Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra planira upisati 100 studenata. Oni će se školovati u okviru dva smjera Računovodstvo, revizija i porezi odnosno Finansije, bankarstvo i osiguranje.

Već je raspisan Konkurs za upis studenata u prvu godinu akademske 2016/2017. Prijave za upis vrše se putem web stranice Fakulteta: www.finra.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti