Prvi IT Bootcamp u Cazinu 10. januara

27.12.2014. 09:15 / Izvor: eKapija.ba
Prvi IT Bootcamp u Cazinu 10. januara

Agencija za razvoj Cazin okupila je sponzore i partnere na organizaciji događaja IT Bootcamp Cazin koji je prvi takav događaj u regionu i prvi korak u definiranju općine Cazin

Agencija za razvoj Cazin okupila je sponzore i partnere na organizaciji događaja IT Bootcamp Cazin koji je prvi takav događaj u regionu i prvi korak u definiranju općine Cazin kao prijateljske općine za informacijske i komunikacijske tehnologije. Glavni partner na organizaciji ovog događaja je Mistral Technologies d.o.o. Sarajevo, a sponzori su Općina Cazin i Udruženje mladih Bužim.

IT Bootcamp Cazin biće realiziran kao set radionica i predavanja za programere i one koji to žele postati. Na ovom događaju odabrani kandidati upoznat će se sa izradom stranica i formi zadržavajući jednostavnost JavaScript koda. Do kraja radionice učesnici će biti u stanju napraviti svoju vlastitu aplikaciju stranice koristeći AngularJS.

"Kandidatima koji pokažu istaknuto znanje u budućnosti će biti ponuđeno da grade svoju karijeru kao zaposlenici satelitske kancelarije u Cazinu kompanije Mistral Technologies d.o.o, a oni koji ne budu među odabranima neće biti zaboravljeni. Njima kao i svima koji budu zainteresirani će se kasnije nuditi da svoja znanja u kreiranju software-a i aplikacija unaprijede na IT Akademiji", kaže Amir Mulalić, direktor Agencije za razvoj općine Cazin.

Prijave i ostale informacije, vezane za Prvi IT Bootcamp Cazin mogu se pogledati na linku koji se nalazi OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave