Treći festival dobre hrane Foodini 16. juna u Sarajevu

08.06.2015. 12:07 / Izvor: eKapija.ba

Treći festival dobre hrane Foodini održava se 16. juna 2015. godine na platou ispred BBI centra u Sarajevu. Festival traje od 12 do 22 sata.

Treći festival dobre hrane Foodini održava se 16. juna 2015. godine na platou ispred BBI centra u Sarajevu. Festival traje od 12 do 22 sata. U sklopu festivala održava se manifestacija "U susret Ramazanu", čiji je cilj prikazivanje i prezentacija ramazanskih običaja koji su prvenstveno vezani za pripremu hrane i pića za iftar.

Posjetioci će imati priliku da probaju domaća i internacionalna jela, te jela koja se tradicionalno spremaju za iftar tokom mjeseca posta ramazana. Ponuda izlagača će biti šarolika i raznovrsna, cjenovno prilagođena svačijem džepu uz mnoštvo prilika za degustaciju. Ovom prilikom građani će moći birati između tradiocinalnih jela, pita, donera, domaće kafe, domaćih sokova, organski proizvedene hrane, raznih vrsta salata i peciva, domaćih kolača i još mnogo toga. Svi koji dođu 16. juna ispred BBI centra imat će priliku da kupe hranu i namirnice po promotivnim cijenama.

Neki od izlagača su: Restoran Bentbaša, Street wok bar Snogu, Baltazar doner, Buregdžinica Oklagija, Cafe & pekara Mrvica, Vispak, Prima kafa, Plantago, Natura Food, Kana shop, Gelarto,  Dobrekalorije.ba, Donesi.com, CEI Nahla, Muslim Aid, Džajić-Commerce (sa brendovima Milkland, Rauch, Basso, Bia, Facile), Bimal,  Kuća prirode te  Udruženje kuhara u Bosni i Hercegovini.

Glavni partner festivala je Konzum.

Direktan kontakt sa građanima i turistima, prilika je za promociju bh. gastroturizma na početku turističke sezone te prilika da se turisti upoznaju sa lokalnim običajima vezanim za obilježavanje ramazana. Veliki broj izlagača i lokacija festivala garant su dobre posjećenosti, jer se očekuje veliki broj posjetilaca.

Organizatori manifestacije su Udruženje za promociju kreativnih rješenja Smartraising i festival dobre hrane Foodini. Partneri manifestacije su Udruženje kuhara u BiH i T&T concept.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave