Nema roka za početak pregovora o Bregzitu

25.07.2016. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Nema roka za početak pregovora o Bregzitu

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je ne postoji rok za početak razgovora o britanskom napuštanju Evropske unije.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je ne postoji rok za početak razgovora o britanskom napuštanju Evropske unije. Nova premijerka Velike Britanije Tereza Mej ranije ovog meseca kazala Junkeru da se njena država nada da će održati pozitivne razgovore s EU nakon referenduma 23. juna o napuštanju bloka, ali da joj je potrebno vrijeme da se spremi za pregovore, podsjeća Rojters.

Agencija prenosi da je Junker kazao televiziji "Frans 2" da ne postoji krajnji rok, pošto član 50 EU sporazuma, koji određuje procedure izlaska iz Unije, može da aktivira jedino Britanija.

"Više bih voleo kada bi Ujedinjeno kraljevstvo predstavilo svoje pismo o ostavci, tako da kažem, što je pre moguće, pošto sam mislio da će Britanci, pogotovo oni koji su želeli da napuste EU, biti spremni za ovu mogućnost", naveo je Junker. On je dodao da to nije bio slučaj i da će britanskoj vladi biti potrebno nekoliko mjeseci za tačno određivanje sopstvene pozicije.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU