Počelo programiranje Višedržavne IPA II 2018

14.05.2017. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Počelo programiranje Višedržavne IPA II 2018

Europska komisija je pripremila prve verzije prijedloga akcija (one-pagere) za finansiranje iz programa Višedržavna IPA II 2018.

Europska komisija je pripremila prve verzije prijedloga akcija (one-pagere) za finansiranje iz programa Višedržavna IPA II 2018. Svim planskim i programskim aktivnostima koje se tiču Višedražavne IPA II direktno upravlja Evropska komisija.

"Ovo znači da ne postoji alokacija sredstava za pojedinačnu zemlju korisnicu Višedržavne IPA II već se sredstva koriste da omoguće najefikasnije dostizanje postavljenih ciljeva gledano regionalno. Ovo takođe znači da ne postoje ni sub-nacionalne alokacije sredstava ili nacionalno-specifični modaliteti provedbe programa Višedržavna IPA II", navode iz Direkcije za europske integracije BiH (DEI BiH). 

Dokumenti su dostavljeni nadležnim institucijama i objavljeni na portalu eKonsultacije s ciljem prikupljanja sugestija organizacija civilnog društva. Potrebno je da prijedlozi i komentari na priložene dokumente (one-pagere) budu pravovremeni, konkretni, relevantni, te da se tiču kvalitativnog poboljšanja dokumenta. Rok za dostavljanje prijedloga i komentara je 22. maj 2017. godine, ističu iz DEI-ja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU