Sljedeće subote razgovori o europskoj budućnosti

21.08.2016. 09:21 / Izvor: Fena
Sljedeće subote razgovori o europskoj budućnosti

Njemačka kancelarka potaknula je za idući tjedan niz sastanaka s europskim liderima, radi priprema za neformalni summit EU-a.

Slovenski premijer Miro Cerar sudjelovat će iduće subote na radnim konzultacijama o budućnosti Europske unije koje organizira njemačka kancelarka Angela Merkel a na sastanak, u čijem će fokusu biti migracije, pozvani su i premijeri Bugarske, Austrije i Hrvatske, potvrdio je Cerarov kabinet.

Cerar je prilikom boravka u Gornjoj Radgoni na poljoprivrednom sajmu Agra kazao da će se razgovarati o europskoj budućnosti, te da će na sastanku s Merkel posebno izdvojiti pitanja sigurnosti, migracija, perspektive mladih, zapošljavanje, razvoj digitalnih tehnologija i energetiku, sve ono što je važno za perspektivu EU-a.

Njemačka kancelarka potaknula je za idući tjedan niz sastanaka s europskim liderima, radi priprema za neformalni summit EU-a koji se 16. rujna održava u Bratislavi, a trebao bi biti posvećen perspektivi integracije nakon britanskog referenduma o Brexitu, prenosi Hina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU