Akcija darivanja krvi zaposlenika Holdine i Energopetrola

16.08.2017. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Akcija darivanja krvi zaposlenika Holdine i Energopetrola
OTVORI GALERIJU

Kompanija Holdina i Energopetrol je tokom protekle sedmice organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Zavod za transfuzijsku medicinu tokom ljetnih mjeseci ima velike potrebe za zalihama krvi.

Kompanija Holdina i Energopetrol je tokom protekle sedmice u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

"Mi smo se priključili akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Zavodu u Sarajevu, te smo ponosni na naše kolegice i kolege i ovom prilikom im zahvaljujemo. Vi možete biti dio ove humane akcije u svom gradu i doprinositi pozitivnim promjenama", poručuju iz Holdine i Energopetrola

Podsjećamo, darivalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18-65 godina kod koje se ljekarskim pregledom, te provjerom nivoa hemoglobina, utvrdi da darivanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primjenila.

Zašto darivati

Motivi za darivanje krvi su različiti. Raduje činjenica da je još uvijek na prvom mjestu motiv izrazito humane naravi.

Krv je nezamjeniv lijek povrijeđenima, oboljelim od hematoloških i onkoloških obolojenja, oboljelim kojima je potrebna hirurška intervencija itd.

Krv je nemoguće proizvesti na umjetan način, te su darivaoci krvi jedini izvor za dobijanje ovog lijeka, a također i jedini izvor za dobijanje ovog lijeka, a također i jedini predstavljaju istinsku sponu između zdravog i bolesnog dijela populacije. Da bi krv bila dostupna onima kojima je potrebna, neophodno je animirati dovoljan broj darivalaca krvi (DDK) koji su spremni svojom humanošću pomoći drugima u nevolji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi