Alma Ras i partneri izgradili dječije igralište u Srebrenici

12.07.2016. 12:23 / Izvor: Akta.ba

Projekt je nastao s ciljem da se ponude dodatni zabavni sadržaji najmlađim stanovnicima grada, te da se unese dodatna živost u ovu općinu.

U neposrednoj blizini pogona kompanije Alma Ras u Srebrenici, u četvrtak, 07.07.2016.,  otvoreno je multifunkcionalno dječije igralište u sklopu mini projekta koji je kompanija realizirala u saradnji sa organizacijom UNDP BiH i općinom Srebrenica. Projekt je nastao s ciljem da se ponude dodatni zabavni sadržaji najmlađim stanovnicima grada, te da se unese dodatna živost u ovu općinu.

Pred okupljenim građanima i brojnim mališanima otvorenju su prisustvovali i obratili se: izvršni direktor Alma Ras kompanije, gdin. Rasim Memagić, zatim Mukhtar Ahdouga ispred UNDP-a, Milorad Marijanović u ime mjesne zajednice i Ćamil Duraković, načelnik općine Srebrenica.

"Mi već deset godina postojimo u općini Srebrenica i ovdje se osjećamo kao domaćini. Ideja je bila da napravimo nešto što će zaista biti korisno. Kontaktirali smo i UNDP koji su podržali projekt. Općina se stavila na raspolaganje. Ukupni troškovi su iznosili 35 hiljada KM jer su se morali raditi radovi na pripremi lokacije. Sam projekt nije u potpunosti završen, jer ćemo uraditi i rasvjetu i još neke potrebne sadržaje. Bitno je da igralište ima svrhu i da su djeca već danas tu", istakao je Memagić.

Tokom 2015. godine, kompanija Alma Ras u sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje Srebrenice“ obučila je i uposlila 10 novih šivača sa ovog područja, te sada upošljava 63 osobe u  pogonu Srebrenica.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi