DHL-ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi

16.08.2017. 08:15 / Izvor: Akta.ba

okom četiri sata, koliko je trajala ova akcija u prostorijama DHL-a, odazvalo se 9 osoba, od čega je, poslije pregleda, krv dalo 6 davalaca.

Kompanija DHL International d.o.o., je tokom protekle sedmice organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu F BiH.

Ovo je redovna godišnja akcija u kojoj učestvuju DHL uposlenici. Tokom četiri sata, koliko je trajala ova akcija u prostorijama DHL-a, odazvalo se 9 osoba, od čega je, poslije pregleda, krv dalo 6 davalaca.

Šest uposlenika, svi koji su višestruki davaoci krvi, je na taj način pokazalo svoju humanist.

Krajnji cilj akcije je ne samo prikupljanje dovoljnih količina krvi već, i promocija davalaštva unutar kompanije. DHL ima dosta aktivnosti na volonterskoj osnovi, i ovo je samo jedna u nizu. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi je dio DHL globalne volonterske aktivnosti GoHelp.

Gdin Đenan Džumhur, Komercijalni direktor DHL-a, i sam je učesnik i darivalac pomenute akcije. Ovom prilikom je izjavio: "Drago mi je što DHL svake godine organizuje dobrovoljno darivanje krvi. Moram istaknuti da su među nama Avdo Aždajić, koji je do sada darivao krv 35 puta, i Žarko Lalić koji je darivao krv 18 puta. Radimo nešto plemenito i uzvraćamo zajednici u kojoj poslujemo. Nadam se da će naša aktivnost podstaknuti i druge kompanije na ovakve akcije. Možda smo baš mi nekom spasili život."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi