Klas priprema obroke za volontere Sarajevo Film Festivala

15.08.2017. 13:07 / Izvor: Akta.ba

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo svakog dana priprema 330 obroka za volontere Sarajevo Film Festivala.

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo svakog dana priprema 330 obroka za volontere Sarajevo Film Festivala. Riječ je o svježim i toplim sendvičima i pitama koje vozači Velepekare Klas svakog jutra isporučuju na festivalske lokacije.

Nedžla Zahiragić, Kerim Kolić i Mirnela Pamuk dio su volonterskog tima Sarajevo Film Festivala. Sretni su, kako kažu, što imaju priliku dati svoj doprinos u realizaciji ovog veoma značajnog kulturnog događaja.

"Tokom SFF Sarajevo zablista nekim posebnim sjajem. Grad je prepun turista, grad je na nogama, grad uživa u čarima filma. Iako radimo, i mi volonteri uživamo u ovoj festivalskoj atmosferi. Nedžla, Kerim i ja smo u interventnom timu. Radimo u pozadini, kako bismo organizirali sve ono što je potrebno gostima, rediteljima, producentima. Društveno smo korisni, stičemo iskustvo, radne navike, ali i nova poznanstva, i sve to nas motivira na volonterski rad", kaže Mirnela Pamuk, te dodaje da ona i njene kolege iz tima na pauzi rado konzumiraju sendviče i pite iz Klasa.

U okviru partnerstva Sarajevo Film Festivala, Klas nastupa prvenstveno u segmentu pekarskih proizvoda. Osim obroka za volontere, svakog jutra Klas isporučuje peciva, pite i somune za goste SFF, na tradicionalnom Festivalskom doručku. Velepekara Klas, kao industrijska pekara s najdužom tradicijom u Sarajevu, ima širok asortiman kvalitetnih proizvoda koje ponosno može predstaviti na najvećoj filmskoj smotri u ovom dijelu Europe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi