Narodna biblioteka Kneževo dobila nove publikacije

18.10.2016. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Narodna biblioteka Kneževo dobila nove publikacije

Kompanija Blicnet d.o.o. Banja Luka poklonila je nove knjige Narodnoj biblioteci Kneževo.

Tokom Dječije nedjelje kompanija Blicnet donirala je školske lektire i knjige Narodnoj biblioteci u Kneževu. Sa ovom donacijom obilježili su sedmicu kojom se u cijelom svijetu promovišu dječija prava. "Željeli smo da i djeca koja nastavu pohađaju u Kneževu dobiju priliku da čitaju lektire, ispune školske obaveze, usvoje nova znanja i time pruže sebi šansu za bolji život", ističu iz Blicnet-a.

Gospođa Stana Vuković, direktor biblioteke, izjavila je da im donacija mnogo znači, jer ovoj ustanovi već godinama nedostaju naslovi a naročito školske lektire.

“Ova donacija nam je veoma važna. Mnogo smo puta dosad morali da vratimo đake jer nismo imali potreban naslov ili dovoljan broj naslova. Sa ovom donacijom smo značajno podigli broj knjiga i sada će učenici naše opštine moći da čitaju svoje lektire”, istakla je gospođa Vuković.

Blicnet je početkom septembra organizovao niz donacija kojima je pomogao početak školske godine u više opština. Osim biblioteci u Kneževu, nove smo lektire i knjige poklonili su i bibliotekama u Višegradu, Foči i Rogatici.

"Mišljenja smo da svako dijete mora dobiti mogućnost i priliku da ispuni svoje školske obaveze. Zato i iniciramo ovakve akcije. Drago nam je što će zahvaljujući nama mnoga djeca biti u prilici da čitaju školsku lektiru i prate nastavno gradivo", poručuju iz Blicnet-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi