Potpisan ugovor između Penny plus i FK Sarajevo i Željezničar

09.03.2017. 08:22 / Izvor: Akta.ba

Penny plus podržao izgradnju fudbalskog kampa u Butmiru te gradnju i rekonstrukciju stadiona Grbavica

Penny plus podržao izgradnju fudbalskog kampa u Butmiru te gradnju i rekonstrukciju stadiona Grbavica. Potpisan ugovor o saradnji u 2017. godini Penny plus d.o.o.Sarajevo s fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar.

"Izuzetno nam je drago da smo i ove godine nastavili saradnju sa naša dva najbolja fudbalska kluba Sarajevo i Željezničar. Uvijek rado dajemo podršku razvoju sporta jer kao firma nastojimo pronaći prave vrijednosti i podržati pozitivne događaje koji se dešavaju u BiH, a izgradnja fudbalskog kampa za mlade nogomoteše u Butmiru te gradnju i rekonstrukciju stadiona Grbavica su priče koje zaslužuju podršku. Mlađe generacije i njihov razvoj su nam uvijek bili bitni, jer ti mladi ljudi jesu naša budućnost. Penny plus kao domaća firma će i dalje nastaviti da djeluje kao društveno odgovorna kompanija koja stalno postavlja više standarde kako u oblasti poslovanja, trgovine i investicija, tako i u oblasti življenja" izjavio je Almedin Kadrić, direktor Penny plus d.o.o Sarajevo.

"Zahvalni smo kompaniji Penny Plus na podršci. Zaista, drago nam je što je Penny prepoznao važnosti projekta Fudbalskog kluba Sarajevo i planove kluba za budući period, kako bi prije svega, mladim fudbalerima omogućili kvalitetne uslove za rad, kao i našem prvom timu" kazao je Alen Hujić, ispred Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Saradnja kompanije Penny plus i Fudbalskog kluba Željezničar ove godine se proširuje te smo s posebnim zadovoljstvom dali podršku izgradnji istočne tribine kupovinom tri desetogodišnje ulaznice. Podsjećamo da je istočna tribina u završnoj fazi izgradnje, a do danas je realizovana kupovina 585 desetogodišnjih ulaznica" kazao je Mirsad Šiljak ispred FK Željezničar.

Penny prodajni centri na tržištu Bosne i Hercegovine egzistiraju već 21 godinu te svoju prepoznatljivost kod kupaca grade kao domaći prodajni lanac koji nudi veliki izbor, šarenolikost ponude i najbolje cijene. Firma na području Kantona Sarajevo ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala domaćih i stranih proizvođača i pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje uz jasan cilj ka daljem razvoju i proširenju kapaciteta. Zapošljava više od 320 radnika sa tendencijom stalnog rasta i otvaranja novih radnih mjesta gdje kao domaća firma je za sve domaće proizvođače pronašla mjesto na svojim policama, svjesna važnosti razvoja bh. privrede te davanja mogućnosti kupcima da pronađu na policama domaći bh. proizvod.

Danas firma Penny plus je sve više prepoznatljiva kao mjesto porodičnog shoppinga, gdje za svakog člana domaćinstva se može pronaći nešto. Firma koja ulaže u razvoj svojih radnika i otvaranja novih radnih mjesta te planira mnogo noviteta u budućnosti od čega i otvaranje još Penny prodajnih centar na području Sarajeva, otvaranje poslovnica i u drugim bh. gradovima te pokretanje online kupovine.

 

Više informacija o Penny plus d.o.o.Sarajevo potražite na web stranici: www.pennyplus.com, te nas pratite i na društvenoj mreži Facebook.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi