Raiffeisen banka i Western Union donirali igralište za obdanište "Sunce"

08.10.2015. 10:50 / Izvor: Akta.ba

Vrijednost projekta novoizgrađeno dječijeg igrališta je preko 11.000,00 KM i ove je 20 igralište koje su u saradnji izgradili Raiffeisen banka i WESTERN UNION u cijeloj BiH.

Nakon što je firma Prevent u adaptaciju zgrade JU za predškolski odgoj i obrazovanje - dječije obdanište ''Sunce'' uložila preko 120.000,00 KM u sklopu koje je urađena termo fasada, zatim izmjenjena stolarija, zamjenjen laminat u sobama, te zamjenjen jedan dio namještaja i izvedeni radovi na izmjeni podkrova sa izolacijom i uređenja prostorija zgrade, danas je svečano otvoreno dječije igralište koje je izgrađeno u dvorištu obdaništa  ''Sunce'' zahvaljujući Raiffeisen banci i Western union.

Vrijednost projekta novoizgrađeno dječijeg igrališta je preko 11.000,00 KM i ove je 20 igralište koje su u saradnji izgradili Raiffeisen banka i Western union u cijeloj BiH.

O samoj donaciji u izjavi za medije direktor glavne filijale Raiffeisen banke Sarajevo Rušid Čorbo je istakao ''Ovo je zajednički projekat Raiffeisen banke i WESTERN UNION koji traje niz godina i do sada smo donirali 20 dječiji igrališta jer djeca kao najmlađi nosioci našeg društva su nam jako bitna i stoga je strategija Raiffeisen banke da se usmjeri na njih kao nosioce naše budućnosti.''

Riječi zahvalnosti Raiffeisen banci i WESTERN UNION uputila je i direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje - dječije obdanište ''Sunce'' Elma Bučo. ''Nama je drago da je Raiffeisen banka prepoznala nas kao javnu ustanovu kojoj će da donira ovako igralište. Kapacitet vrtića je pun i u periodima kada su djeca vani ne mogu svi da u isto vrijeme koriste sprave koje imamo u donjem djelu dvorišta, tako da će dobro doći ove sprave da se sva djeca mogu u isto vrijeme igrati. Ove sprave su napravljene po evropskim standardima i zaista smo sretni i ovom prilikom želim da se zahvalim Raiffeisen banci i Western union na ovoj vrijednoj donaciji koju ćemo koristiti dugog godina.''

U ime načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović svečanosti su prisustvovale saradnice u Službi za društvene djelatnosti, opću upravu i zajedničke poslove Emira Djana i Azra Valjevčić koje su također zahvalile Raiffeisen banci i Western union na izdvojenim sredstvima za izgradnju dječijeg igrališta kojim će mališani koji borave u pomenutom obdaništu imati još bolje uslove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi