Raiffeisen banka obilježila Svjetski dan štednje donacijom igrališta

02.11.2015. 09:14 / Izvor: Akta.ba

Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugo Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugostila Raiffeisen banka ugostila preko 700 stila preko 700 preko 700 mališana u mališana u svojim poslovnicama.

Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugo Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugostila Raiffeisen banka ugostila preko 700 stila preko 700 preko 700 mališana u mališana u svojim poslovnicama. Banka je donirala i igrališta u Sanskom Mostu, Trebinju i Zenici i Zenici.

"Svake godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, Raiffeisen banka donira igrališta gradovima širom Bosne i Hercegovine, te smo u nekoliko zadnjih godina donirali ukupno 20 Rafa Žirafa igrališta koja su opremljena rekvizitima koji zadovoljavaju sve tehničke i druge standarde i koji su u potpunosti neškodljivi za okoliš. Također, kao i ranijih godina, i ove godine smo ugostili brojne mališane vrtića i osnovnih škola koji su imali priliku upoznati se sa pojmom dječije štednje te njenom korisnošću za društvo", izjavio je Karlheinz Dobnigg heinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, te dodao da aktivnosti povodom ovog dana u potpunosti odražavaju principe na kojima se temelji strategija održivosti Raiffeisen grupacije a čiji je cilj podrška projektima koji su fokusirani na najmlađe segmente društva.

Projekat doniranja dječijih igrališta realizuje se u saradnji sa kompanijom Western Union, čiji je Banka zastupnik za Bosnu i Hercegovinu. Prvi međunarodni kongres štedioničara održan je 31. oktobra 1924. godine, otkada se ovaj datum širom svijeta obilježava kao Svjetski dan štednje, te se kroz razne 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi