Unilever donirao proizvode u vrijednosti 15.000 KM SOS Dječijim selima BiH

18.08.2017. 12:45 / Izvor: Akta.ba

Prilikom posjete potpisan je i donatorski ugovor te dopremljena donacija proizvoda u vrijednosti 15.000 KM koji su distribuirani u SOS Dječije selo Sarajevo i Gračanica.

Visoka delegacija kompanije Unilever u sastavu: Regina Kuzmina, Managing Director Hungary&Adria, Peter Konecsni, Finance Director Hungary&Adria, Bruno Hudoletnjak, Managing Director Adria, Selma Bajramović, Managing Director BiH i Kasnodar Petrović, vlasnik dirstibuterske kuće Dara d.o.o. je posjetila SOS Dječije selo Sarajevo i provela vrijeme sa SOS porodicom mame Zejne koja brine o 7 djevojčica i dječaka. Prilikom posjete potpisan je i donatorski ugovor te dopremljena donacija proizvoda u vrijednosti 15.000 KM koji su distribuirani u SOS Dječije selo Sarajevo i Gračanica.

"Unilever na globalnom nivou, kroz Unilever Fondaciju i Unilever Sustainable Living projekte, djeluje kao društveno odgovorna kompanija i u kontinuitetu podržava različite institucije i organizacije koje se bave pružanjem pomoći i unaprjeđenju životnih uslova svakog pojedinca.  Unilever u BiH u skladu sa globalnim vrijednostima, želi dati doprinos lokalnoj zajednici i uključiti se u sve važnije segmente društva. Donacija proizvoda SOS Dječijim selima BiH ima za cilj doprinijeti što kvalitetnijoj brizi o djeci, kako bi imali sretnije i ugodnije djetinstvo. Osim toga, Unilever se integriše i u druge društvene projekte od važnosti, kao što je sponzorstvo ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Želimo pokriti što više segmenata u razvoju naše zajednice i nadamo se da ćemo nastaviti biti primjerom pozitivnih akcija" kazala je Selma Bajramović, Unilever Managing Director za BiH.

"Uz zahvalnost predstavnicima kompanije Unilever, želim naglasiti koliko nam je podrška kompanija koje su strateški opredijeljene na društveno odgovorno poslovanje važna. Naš zadatak je osigurati najkvalitetniju dugoročnu brigu i podršku za djecu bez roditeljskog staranja, ali i prevenirati odvajanje djece od porodica porijekla. Partneri koji razumiju koliko je posvećenosti, ljubavi, brige, vremena i resursa potrebno uložiti da odgojite i za uspješnu samostalnost pripremite dijete, čak i u teškim vremenima nađu način da pruže podršku. Hrana, slatkiši i higijenski proizvodi Unilevera će biti značajna podrška za 28 SOS porodica" istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi