Adrenalinski "Sarajevo Fun Park" čeka bolje dane

11.08.2017. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Adrenalinski 'Sarajevo Fun Park' čeka bolje dane
OTVORI GALERIJU

Završetak radova na apartmanskom naselju Country Side u mjestu Crepljani u općini Hadžići, te adranalinskog parka koji je planiran u sklopu naselja, još nije definisan.

Završetak radova na apartmanskom naselju Country Side u mjestu Crepljani u općini Hadžići, te adranalinskog parka koji je planiran u sklopu naselja, još nije definisan, potvrdili su iz firme Rawasi Real Estate za Akta.ba.

Napredak radova je, kažu, uvjetovan aktivnostima koje se provode od strane Općine Hadžići kao što su infrastruktura, putevi, rješavanje imovinskog prava, privatni posjedi itd.

"Imali smo u planu završiti projekt Country Side Resort ove godine, međutim zbog kašnjenja u radu sa električnim instalacijama od strane Elektoprivrede BiH i kašnjenja u implementaciji vodovodnih i otpadnih instalacija od strane Općine​ Hadžići, produžili smo rokove radova do sljedeće godine. Mi se nadamo da će radovi na našem projektu u naredom periodu teći kako je planirano i da će se ubrzati procedure i saradnja sa Elektroprivredom BiH,  s obzirom da nam ti poslovi usporavaju radove i oduzimaju najviše vremena, ističu iz Rawasija, dodajući da projekat kao što je "Fun Park" da bi bio uspješan, zahjeva punu saradnju svih nivoa vlasti i institucija.

Također, uspjeh projekta adrenalinskog parka zahtjeva da i Country Side Resort radi punim kapacitetom, međutim resort još uvijek nije završen.

Podsjetimo, radovi na izgradnji naselja su počeli u julu 2014. godine.

Prema planu izgradnje, apartmansko naselje će biti zatvorenog tipa te će sadržavati 242 individualne stambene jedinice, od čega 2 objekta zajedničkog stanovanja

Površina zemljišta koje je u vlasništvu firme "Rawasi Real Estate" d.o.o. je 294.000 m2, od čega na naselje otpada 189.000m2, te na adrenalinski park 105.000 m2.

Apartmansko naselje će sadržavati i javne objekte, a to su vještačko jezero, musala, divanhana, Sp&Wellness centar, bazen otvorenog i zatvorenog tipa, kuća za čuvare, pomoćni objekat rekreacione zone, dječiji parkovi i igrališta, zgrada uprave sa supermarketom, cafe i ambulanta…

Kvalitetnim sportsko-rekreativnim sadržajima u prirodnom ambijentu podno planine Igman, ovaj investitor izgradnjom apartmanskog naselja i adrenalin parka želi privući i ugostiti kako strane tako i domaće turiste.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije