Bingo pokreće farmu pilića u Živinicama

28.03.2017. 11:55 / Izvor: Akta.ba
Bingo pokreće farmu pilića u Živinicama

Farma će se sastojati od objekata za tov brojlera, skladišta prostirke, skladišta ogrijeva, skladišta pepela/šljake, jama za otpadne vode.

Kompanija Bingo iz Tuzle gradit će farmu pilića u mjestu Dubrave Donje, u Živinicama.

Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH objavilo je javni poziv za uvid u glavni projekat za izdavanje odorenja za građenje privrednog kompleksa farme za uzgoj pilića na lokalitetu Dubrave Donje, u opštini Živinice.

Na javni poziv mogu se javiti samo stranke u postupku, i one su dužne da se izjasne u roku od osam dana, odnonsno najkasnije 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Kako je već ranije pisao poslovni portal Akta.ba  Idejnim i glavnim projektom predviđena je izgradnja šest objekata za tov pilića sa pratećim objektima: upravnom zgradom, kotlovnicom sa pumpnom stanicom i nadstrešnicom za slamu. Spratnost svih objekata je prizemna, dok će buduća farma biti kapacitet od 88.063 pilića/brojlera.

Farma će se sastojati od objekata za tov brojlera, skladišta prostirke, skladišta ogrijeva, skladišta pepela/šljake, jama za otpadne vode.

Studija uticaja na okoliš  koju je uradila konsultantska kuća Enova već se našla početkom prošle godine na javnom uvidu kod Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Bingu nije ovo prva farma, krajem 2014. godine  u rad su pustili i savremenu farmu tovnih pilića u Špionici kod Srebrenika. U projekat su investirali pet miliona KM, a u okviru farme se nalaze četiri proizvodne hale, sa 20.000 kvadratnih metara.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije